Nog steeds gepassioneerd door de licentiewereld

Drie jaar geleden mocht ik starten bij ConXioN als Licensing Specialist. Voor mij een nieuwe uitdaging om als Vlaams-Brabantse de bedrijfscultuur in het verre West-Vlaanderen te ontdekken. De mentaliteit van de mensen, de drive die ze hebben en de werksfeer, spraken me direct aan. Een nieuwe ‘reseller’ wereld ging voor me open, want voordien kwam ik uit de distri en de Enterprise omgeving….. (de met name LAR’s, grote resellers van deze kleine IT wereld 😊.)

Mijn ervaring van vijftien jaar uitsluitend met software licenties bezig te zijn kwam direct goed van pas. Licensing had zelfs zijn eigen block op onze website.  Niet mis. Maar het gamma werd steeds breder en breder en interessanter. In dat opzicht ging de block licenties eruit. Ik dacht eerst, oei, is licensing niet meer interessant dan? Wat nu? Maar……TUURLIJK WEL!!!!!

Als je onze blocks op onze website www.conxion.be  nu bekijkt gaan die over Cloud, Services, Security, Mobility, Connectivity en Applications. Iets wat ConXioN aanbiedt met goede uitgewerkte oplossingen, maar als je puur op licentieniveau denkt……

Aan welk product en service doet je dit dan denken? Juist, Office 365 of beter nog Microsoft 365, het mooiste voorbeeld van cloud en de cloud services die we bieden, waarin security ingewerkt is, wat mobiel kan gebruikt worden, zorgt voor connectiviteit en een waaier aan apps bevat om samenwerking doeltreffend te maken en efficiënt te werk te gaan, denk maar aan de apps TEAMS, Planner, SKYPE For Business enzovoort…… Dit is maar een klein voorbeeldje wat 1 product kan omvatten en een tip van de licentiesluier die voor vele bedrijven nog mistig is, maar waar het in de toekomst zal op aan komen of je mee bent of niet. Uiteraard blijven hybride oplossingen en on premise omgevingen (lokaal geïnstalleerd) bestaan en zijn de “gewone klassieke” licenties nog zeker belangrijk, maar we denken vooruit en gaan mee in de verandering van de licentie wereld.

Daarom spreken we niet enkel nog van Open License of Open Value’s, maar steeds meer klanten kiezen voor het CSP model. Het Cloud Solution Provider Program. Dit is een flexibel model waarin je maandelijks kan betalen. Bovendien bepaal je zelf hoeveel users je effectief maandelijks nodig hebt. Het biedt tal van mogelijkheden en er zijn reeds vele producten hierin beschikbaar. Alles van O365 zal je denken, maar het gaat verder, Project, Visio, Visual Studio teams Services, Dynamics 365, Enterprise Mobility en Security, Power BI, noem maar op…..   Toch even iets om bij stil te staan, niet?
Ook om in regel te zijn met GDPR ben je met O365 een stap in de juiste richting hiervoor! Kortom licenties zijn nog steeds belangrijk maar worden steeds meer als oplossingen aangeboden.

Zoals je leest ben ik nog steeds gepassioneerd door de licentiewereld en wordt het nu alleen maar boeiender, want naast licenties tellen, SAM oefeningen maken en gewoon prijzen geven, gaan we nu ook echt meedenken zodat we een totaaloplossing kunnen aanbieden. Dit samen met de klant, onze consultants en alle afdelingen van het bedrijf. Dat is toch super! Kortom de licentiewereld is in volle transformatie en daar ben ik blij om. Het meedenken, de extra toegevoegde waarde bieden en expertise delen, dat maakt me nog bijzonder fier dat ik nog steeds een Licentie Specialist mag zijn bij ConXioN!

Kristien Huylebroeck

Licensing Specialist