26/03/2021 2:00 pm - 3:00 pm
,

Factory of the future

Inschrijven voor event

De onvoorstelbare ontwikkelingen in machine vision en artificial intelligence laten toe verder te automatiseren waar dit vroeger onmogelijk of ondenkbaar was, zeker daar waar de variatie en flexibiliteit zeer groot zijn.

Door machine vision en deep learning te koppelen aan machineontwikkeling op maat en doorgedreven digitalisering kunnen er gigantische stappen gezet worden in efficiëntie en kwaliteitsverbetering.

De technologiepartners IOOS, ConXioN en VINTIV werken samen om deze evolutie ook voor jou mogelijk te maken. Aan de hand van een concrete business case willen we je inspireren en inzicht bieden in het wat en hoe van machine visie, machine upgrade en digitalisering.

Wat aan bod komt

 • Het elektromechanisch vernuft: de machine als basis van productie en automatisering
 • De enorm gestegen mogelijkheden in visie en bijhorende algoritmes: automatisering van processen die voorheen ondenkbaar waren.
 • De digitalisering: de waarde van real time data, het visualiseren en leren uit data en uiteindelijk het automatisch en snel reageren op veranderende omstandigheden, zonder tussenkomst van de mens.
 • Dat elk maakbedrijf vandaag al gebruik kan maken van machine vision. De implementatie ervan brengt rendement en efficiëntie en nodigt uit om na te denken over andere opportuniteiten.

Sprekers

Timen Floré, director VINTIV.
Gepassioneerd door technologie, business development en menselijke relaties. Hij is een big believer van het samenwerken en bundelen van expertise, met als hoofddoel de Belgische maakindustrie te kunnen versterken en state of the art te maken.

Ellamzi Oussama, Smart Tech Inspirator IOOS
Ellamzi gaat graag uitdagingen aan en houdt ervan om CEO’s en Innovation Managers in de maakindustrie te inspireren en in co-creatie slimme oplossingen aan te reiken. Ellamzi inspireert daarbij door vanuit zijn ervaringen te vertellen.

Kevin Couvreur, Experience Center Director ConXioN
Zeg je ConXioN Experience Center? Dan zeg je Kevin Couvreur. In zijn rol verwelkomt hij je met veel enthousiasme voor een experience tour, waarin je ondergedompeld wordt in grensverleggende technologie en ontdekt hoe je je business ‘future proof’ kan maken. Het Experience Center brengt daarnaast ook innoverende trainingen of inspirerende evenementen, waar Kevin vaak aantreedt als gastspreker of moderator.

Voor wie

 • Iedereen die zijn processen wil optimaliseren- of interesse heeft in smart sensor technologie, AI, kwaliteit detectie, data en visualisering. 

Praktisch

 • Datum: vrijdag 26 maart
 • Timing: 14u00 tot 15u00 
 • Workshop gaat door via Microsoft Teams
 • Deelname is gratis

Agenda

 • 14u00 – 14u05 : Intro – voorstelling partners
 • 14u05 – 14u15 : Voorstel van de business case & de machine
 • 14u15 – 14u30 : Machine upgrade – elektrisch/mechanisch, borging van de proceskennis.
 • 14u30 – 14u40 : Automatische kwaliteitscontrole – visie en AI
 • 14u40 – 14u55 : Intelligente dataverwerking, connectiviteit en security
 • 14u55 – 15u00 :  Q&A

Meer over onze partners

IOOS is een technologiebedrijf die oplossingen op maat creëert m.b.v. smart sensor technologie & AI. Deze oplossingen gaan verder dan enkel een sensorinstallatie. Dankzij hun specialisatie op vlak van automatisatie hardware en machine vision, slaagt het bedrijf erin systemen te ontwikkelen die jou ontzorgen en je business de voorsprong geeft door te leren, mee te evolueren en het onderste uit de kan te halen. IOOS draagt bij tot een efficiënte, veilige en duurzame wereld door state-of-the-art technologieën met elkaar te verbinden.

VINTIV heeft 30+ jaar ervaring in het bouwen en ontwikkelen van machines. Met core competenties in mechanical engineering, robotica en servotechnieken retrofitten ze ook bestaande installaties naar state of the art apparaten. VINTIV focust op de business cases van zijn klanten, en gaat als technologische partner aan de slag met de kennis en intellectual property van de klant.

ConXioN is een Vlaamse ICT-dienstverlener voor kleine, middelgrote en grote bedrijven. ConXioN levert innovatieve IT-oplossingen en zet in op continu onderzoek en co-creatie. Het bedrijf faciliteert en begeleidt IT- en digitale transformatietrajecten bij bedrijven, met oog op duurzaam digitaal ondernemerschap.

In samenwerking met

Datum en tijd

26/03/2021 2:00 pm - 3:00 pm

Location

Registreren voor dit event

Bookings are closed for this event.

Map Unavailable