Klantenzone

Alles wat je als klant nodig hebt, verzameld op één plek.

Volg ons!

Workshop: The Future of Manufacturing

Home Events Workshop: The Future of Manufacturing

Beschrijving

Vraag jij je af hoe je het grote tekort aan werkkrachten kan aanpakken? Hoe je competitief kan blijven in een markt waar de loon-grondstoffen en energiekosten exponentieel stijgen? Hoe je efficiënter en kwalitatiever tewerk kan gaan? Hoe automatisering je hierbij kan helpen?

 

Technologiepartners KeyenceStäubliVinteccConXioN en VINTIV inspireren je in het wat en hoe van machinevisie, robotica, machinebouw en digitalisering. Dat doen ze aan de hand van een concrete case en live demo’s. De sterke evoluties in deze domeinen laten immers toe om verder te automatiseren waar dat vroeger onmogelijk of ondenkbaar was, zeker in omgevingen vol variatie en flexibiliteit. Door deze evoluties te koppelen aan machineontwikkeling op maat, kan je als maakbedrijf gigantische stappen zetten in efficiëntie en kwaliteitsverbetering.

Heeft jouw organisatie hier een doorgedreven, unieke visie op die je graag wil delen met je collega-experts? Of willen jullie graag jullie eerste stappen zetten en breken jullie er je volop het hoofd over? We nodigen je graag uit op onze informele workshop om samen aan de slag te gaan, samen slimmer te worden en elkaar te challengen.

 

Let’s discuss it over beers and pizza!

Wat komt aan bod

Case

Bij een laminaatproducent worden de panelen op maat gesneden voor de klant. Het automatiseringsproces is erg uitdagend, want laminaat is een zeer gevoelig product en raakt snel beschadigd. Hierdoor is het ook moeilijk automatisch te manipuleren en zijn er vandaag nog heel wat operatoren nodig om de lijn te bedienen. Tot slot dient er ook een manuele kwaliteitsinspectie te gebeuren, wat de kans op fouten nogmaals verhoogt. Ons Robotics-team to the rescue!

Demo

 • Elektrische en mechanische upgrade van de bestaande snijlijn
 • Automatische invoer-en uitvoer van de panelen in de snijlijn
 • De huidige manuele kwaliteitscontrole automatiseren via visie en mogelijks artificiële intelligentie
 • Intelligente data analyse om het proces continue automatisch te verbeteren

Wie neemt alvast deel

Timen Floré is directeur en oprichter van VINTIV Waregem. Hij is verantwoordelijk voor het lokale engineeringsteam en de verdere uitbouw van de hub als volwaardige entiteit binnen de organisatie van de Limburgse machine ontwikkelaar VINTIV.

Vincent Theunynck is mede-oprichter en managing partner van Vintecc, een softwareontwikkelaar voor smart and connected machines.

Jonathan Turner is Technical Manager Vision Systems and Vision Guided Robotics bij Keyence.
Hij is verantwoordelijk voor het team application engineers (Vision & Vision Guided Robotics) in 11 Europese landen!

Laurent Mattheys is als Local Director Robotics verantwoordelijke voor de robotica afdeling van Stäubli binnen de Benelux. Zijn takenpakket: Sales, Technical Sales Support en After Sales. Verder heeft hij ook een technische achtergrond als Application Engineer.

TBD

TBD

Absoluut! Schrijf je collega apart in via het registratieformulier op deze eventpagina. 

De reeks Beers&Pizza Workshops wordt gratis aangeboden door ConXioN. Je hoeft je enkel op voorhand in te schrijven op deze eventpagina.


Hourly Schedule

Agenda

18u00 - 18u10
Aankomst en verwelkoming
18u10 - 18u15
Introductie Beers & Pizza workshop
Sprekers
Kevin Couvreur
18u15 - 19u00
The Future of Manufacturing
Case
19u00 - 20u00
The Future of Manufacturing
Demo
20u00 - 21u00
Netwerkmoment
Met beers & pizza 🍕🍺
Kevin Couvreur
Kevin Couvreur
Experience Center Director

Date

Oct 25 2022

Prijs

Free

Time

18:00 - 21:00

Label

On premise
 • 00

  days

 • 00

  hours

 • 00

  minutes

 • 00

  seconds

Categorieën

Sprekers

ConXioN Experience Center

Locatie

ConXioN Experience Center
Kalkhoevestraat 30/4.1, 8790 Waregem