4 redenen waarom Windows 10 de veiligste Windows-versie is

De afgelopen jaren is het aantal IT-dreigingen exponentieel toegenomen. Voor jou en je bedrijf is het belangrijker dan ooit om je goed te beschermen tegen beveiligingsrisico’s. Gelukkig sta je er niet alleen voor. Een overstap naar Windows 10 helpt je hierbij. Het biedt je veiligheid, net zoals je thuis gewend bent.

1.Bescherm je optimaal tegen virussen en malware

Beveiligingsaanvallen bij organisaties gebeuren niet alleen vaker, maar worden ook complexer. Volgens recent onderzoek zijn er dagelijks gemiddeld 300.000 malafide bestanden aanwezig op het internet, met als doel de beveiliging van bedrijven te kraken en zo geld binnen te halen. Zijn ze eenmaal binnengedrongen in het systeem, dan kan dit grotere organisaties gemiddeld 3,3 miljoen euro per incident kosten.

Volgens recent onderzoek zijn er dagelijks gemiddeld 300.000 malafide bestanden aanwezig op internet, met als doel de beveiliging van bedrijven te kraken.

Steeds vaker proberen indringers programma’s te installeren nog voordat het besturingssysteem (en daarmee andere bescherming, zoals antivirus) actief is. Windows Defender beschermt je tegen virussen en als het gaat om malware, beveiligt Device Guard je toestel. Windows Defender houdt je direct op de hoogte van eventuele dreigingen, zowel thuis als op kantoor.

Maar kwaadaardige software wordt steeds slimmer en valt je van binnen en van buitenaf aan. Helaas is het aantal ransomware-gevallen de afgelopen jaren aanzienlijk gestegen (zo’n 400% in 2015). Ransomware gijzelt je gegevens en geeft het je pas weer terug als je geld betaalt.

Om je als bedrijf succesvol tegen deze dreigingen te beschermen, is een nieuwe aanpak nodig. Windows 10 Enterprise beschermt elke laag en afdeling van je bedrijf van binnenuit. Je beveiligt je hierdoor tegen malware en andere dreigingen.

ramsomware-encounter-rate-for-windows-7-and-10

De SmartScreen-filter Windows 10 browser Edge voorkomt dat je per ongeluk op malafide websites terechtkomt en vertrouwelijke gegevens verliest, bijvoorbeeld via phishing-websites. Een andere manier om uitlekken van gegevens te voorkomen is Credential Guard. Dit onderdeel isoleert je vertrouwelijke gegevens, zoals aanmeldingsgegevens en bepaalt welke gebruikers toegang hebben tot die data.

2. Verbeterde identiteits- en toegangscontrole

Momenteel maken de meeste bedrijven gebruik van wachtwoorden, maar dat is lang niet zo veilig als je misschien denkt. Zo gebruikt 75% van je medewerkers slechts drie of vier unieke wachtwoorden voor alle gebruikersaccounts. De kans dat een derde partij zo’n wachtwoord kraakt is behoorlijk aanwezig. En daar hoeft hij niet eens zoveel moeite voor te doen. Dankzij de verbeterde identiteits- en toegangscontrole in Windows 10 Enterprise bepaal je zelf wie er toegang heeft tot welke informatie.

Windows 10 biedt ook – in combinatie met een geschikt toestel – een alternatief voor wachtwoorden: Windows Hello. Hiermee log je in met je vingerafdruk, gezicht of iris. Jouw persoonlijke identiteit is je wachtwoord. Windows Hello laat zich niet manipuleren: met een foto of dubbelganger kom je niet binnen. Er zijn meerdere toestellen met Windows Hello, waaronder de Microsoft Surface Pro 4. Zowel voor privé als voor je bedrijf.

3.Veilig voor je gegevens, zowel thuis als op kantoor

Windows 10 is de veiligste keuze als het gaat om de bescherming van je gegevens. En dat is geen overbodig luxe in een tijd waar we toestellen steeds vaker zowel zakelijk als privé gebruiken. Een voorbeeld hiervan is Bring Your Own Device: het concept is dat je op kantoor werkt op je eigen laptop, tablet of smartphone die je mee hebt genomen van thuis.

Onderzoek wijst uit dat 87% van de zakelijke gebruikers weleens vertrouwelijke data per ongeluk heeft gekopieerd naar persoonlijke locaties.

Wanneer heb jij voor het laatst je privémail gecheckt op je werk of andersom? Of bijvoorbeeld kinderen een spelletje laten doen op je zakelijke laptop? Het is belangrijk om zowel je zakelijke als persoonlijke gegevens te beschermen, zodat het niet zomaar op straat komt te liggen.Enterprise Data Protection – onderdeel van Windows 10 Enterprise – helpt je hierbij.

Voor extra beveiliging maak je gebruik van BitLocker. Deze slimme technologie van Windows 10 versleutelt bestanden op de schijf van het toestel. In het geval van diefstal of verlies van het toestel, is de informatie alsnog ontoegankelijk voor derden. Je voegt hiermee dus een extra beveiligingslaag toe.

4. Behoud de controle op kantoor

Wens je een extra beschermingslaag voor je voor privacy- en/of bedrijfsgevoelige bestanden? Gebruik in dat geval BitLocker. Hiermee versleutel je een compleet schijfstation waardoor de inhoud hiervan onleesbaar is voor derden.

Mogen je collega’s bijvoorbeeld persoonlijke programma’s (zoals games) installeren? Gebruiken zij een eigen usb-stick? Of werk je alleen in de kiosk’-modus met beperkte functionaliteit? Wanneer je Windows Store for Business gebruikt, weet je zeker dat je alleen goedgekeurde programma’s installeert. Handig!

TIP! Windows 10 Enterprise in abonnementsvorm

Windows 10 Enterprise is ook beschikbaar in een abonnementsvorm.

Het biedt je 3 belangrijke voordelen:

  • De meest veilige versie van Windows
  • Beheerd door ConXioN
  • Tegen een laag maandelijks tarief (€ 5,90 per gebruiker)