5 tips om je batterijgebruik te optimaliseren

PC producenten doen er alles aan om de autonomie van de laptopbatterij te verlengen. Er zijn de afgelopen jaren ook grote stappen gezet. De EliteBook x360 bijvoorbeeld heeft een batterijlevensduur tot maar liefst 16,5 uur.

En toch… het zal je maar overkomen; een uur voor je presentatie merk je dat de batterij van je notebook sneller dan verwacht leegloopt. Tot overmaat van ramp ben je ook je oplader vergeten. Geen paniek. We geven je 5 tips om je batterij en presentatie te redden.

1. Maak gebruik van de optie Batterijbesparing in Windows 10.

Via de instellingen van je notebook onder de tab Batterij vind je makkelijk een aantal mogelijkheden terug om de levensduur van je batterij te verlengen. Windows 10 zal dan automatisch de gewenste acties ondernemen wanneer je batterij dreigt leeg te lopen.

2. Sluit alle overbodige toepassingen.

Multitasking is handig als je over de volle kracht van je batterij beschikt. Maar als je energie wil besparen, is het beter je te beperken tot één applicatie. Verschillende programma’s tegelijkertijd laten draaien, vraagt meer van je batterij.

3. Pas de helderheid van je scherm aan.

Het scherm is de grootste energie-slokkop van je notebook. Door de helderheid aan te passen tot een voor jouw absoluut werkzaam minimum, draai je de kraan dicht en hou je langer leven in je batterij.

4. Hou je toestel koel.

Warmte is een echte batterij killer. Zorg er daarom voor dat er voldoende lucht onder je toestel kan circuleren. Kantel je toestel wat door er iets onder te zetten bijvoorbeeld. Dit is trouwens ook een tip die de gezondheid van je batterij op de lange termijn ten goede komt.

5. Zet bluetooth en Wi-Fi uit.

Wil je het onderste uit de kan? Schakel ook al de randapparatuur uit: alle USB-randapparaten verbruiken energie. Ontkoppel de externe harde schijf en zorg dat de bestanden die je nodig hebt op het Bureaublad staan. Ontkoppel zelfs je externe muis en gebruik het trackpad. Via Apparaatbeheer kan je alle zaken uitschakelen waarvan je weet dat je ze niet gaat gebruiken. Weet je bijvoorbeeld dat je het dvd-station niet nodig zult hebben, dan schakel je die in Apparaatbeheer uit.

HP-EliteBookx360-13inch

EliteBook x360

Ideaal voor mobiele professionals die de beste, meest robuuste notebooks nodig hebben met verbeterde grafische en systeemprestaties.