Een brief ontvangen van BSA? Dit is wat uw organisatie moet doen

Momenteel krijgen heel wat ConXioN klanten een BSA brief omtrent een mogelijke onaangekondigde audit. Wat houdt dit precies in en hoe bereidt u zich voor op deze controle?

Meer over BSA en hun campagne Fair Play

BSA | The Software Alliance (BSA) is wereldwijd actief in het bestrijden van illegaal softwaregebruik. De non-profit-handelsorganisatie geldt als spreekbuis voor vrijwel alle grote softwareproducenten zoals Microsoft, Adobe, Autodesk, Symantec, … en is daarmee de belangrijkste organisatie in de bevordering van een veilige en legale digitale wereld.

Met hun campagne Fair Play en bijhorende controles willen ze bedrijven aanzetten tot een beter beheer van softwarelicenties en het bestrijden van illegaal softwaregebruik.

Een BSA brief ontvangen?

Dan betekent dit dat deze Software Alliance mogelijks bij u een controle zal voeren om na te gaan of uw organisatie geen illegale software gebruikt.

Hoe gaat u hiermee om?

  • Contacteer onze licensing specialisten voor het plan van aanpak
  • We inventariseren uw licenties
  • Geven verder advies en helpen u bij de voorbereiding van de BSA Audit

Neem contact op met onze licensing specialisten om alvast de audit proactief zelf uit te voeren. Dit kan via licensing@conxion.be.  We helpen u met het inventariseren van alle licenties door middel van een SAM oefening. Hierbij verzamelen we alle juiste informatie omtrent de geïnstalleerde licenties, versienummers en alle additionele afspraken hieromtrent. Al deze informatie is noodzakelijk om aan te tonen dat uw licentiebeheer compliant is.

Enkele tips om onaangename verrassingen te voorkomen:

  • Zorg voor een centraal aankoopbeheer van uw licenties en laat u bijstaan door onze licensing en SAM specialisten.
  • Controleer regelmatig uw licentiebeheer aan de hand van een audit, zo krijgt u bovendien een goed beeld van het effectieve gebruik van deze licenties.
  • Bewaar alle documenten van aankoop.
  • Start met een goed uitgestippeld licentiebeleid en laat niemand in uw organisatie software installeren waarvan geen licentie aangekocht is.