Hoe we Matexi hielpen bij een optimale beveiliging van hun IT- en netwerkomgeving.

 ‘Welkom in de buurt’ is het motto van Matexi. Al sinds 1945 helpt Matexi 38.000 families een veilige en betaalbare woning te vinden. Tegenwoordig doen ze hetzelfde in 600 buurten in 300 gemeenten.

Veilig wonen, gerust werken in een optimaal beveiligde omgeving

De huidige digitalisering en digitale transformatie komen met ongeziene voordelen, maar ook met nieuwe en bijkomende uitdagingen op vlak van data- en e-mailsecurity. Dagelijks worden duizenden aanvallen gelanceerd via bedrijfsdomein-aanvallen en e-mail hacking.  

Matexi kampte initieel met een gebrekkige en onstabiele netwerkdekking en werd het slachtoffer van een heuse  cyberaanval op haar netwerk. Matexi kwam te rade bij ConXioN, partner van onder meer Cisco, om een uitweg te zoeken naar optimale beveiliging van hun IT- en netwerkomgeving.

Matexi-Cloud

Nood aan betrouwbare, snelle en veilige oplossingen leiden naar ConXioN en Cisco

In een bedrijf van deze orde (+ 400 users en + 900 devices) is stabiliteit, snelheid en veiligheid van cruciaal belang. Het heeft een rechtstreekse impact op de productiviteit en efficiënte van het hele bedrijf en al haar medewerkers. Een betrouwbaar, snel en veilig netwerk is dan ook een absolute ‘must’. Het hoofdkantoor in België, maar ook de andere sites in binnen-en buitenland werden uitgerust met Cisco Meraki Wireless. Er werd aandacht besteed aan beveiliging op endpoint, alsook op web-niveau via onder meer Cisco Umbrella. Deze uitrusting zorgt ook voor een vlotte en secure omgeving voor thuiswerkers van het bedrijf. Vanuit haar hoofdkantoor ‘managet’ ConXioN de volledige IT-omgeving en monitort proactief op eventuele bedreigingen maar ook met oog op continue optimalisatie van het netwerk en de devices.