De spreidstand binnen uw IT-beheer

Vind de balans tussen toegankelijkheid en veiligheid in uw boekhoudkantoor

Boekhouders en fiscalisten werken dagelijks met gevoelige gegevens en dat gebeurt steeds vaker digitaal. Daarom stijgt in de accountancywereld de vraag naar een efficiënte en high-end beveiligde IT-infrastructuur. Een online omgeving die medewerkers mobieler maakt en waar ze alle informatie binnen handbereik hebben, maar waar data ook optimaal beschermd zijn. Een IT-verantwoordelijke moet dus de perfecte balans vinden tussen toegankelijkheid en veiligheid. Wat best een uitdaging is. Om die spreidstand te verkleinen, verhuizen steeds meer boekhoudkantoren naar de cloud.

Het grootste voordeel van de cloud is niet technisch of financieel

Als we over de cloud spreken, gaat het vaak over het voordelige kostenplaatje of de schaalbaarheid. U moet geen hoge investeringen meer doen in eigen servers en betaalt enkel voor de capaciteit die u gebruikt. Maar de echte meerwaarde van Microsoft Azure is flexibiliteit en toegankelijkheid. Met een lokale server zijn uw medewerkers beperkt tot de muren van uw boekhoudkantoor. Door uw IT-omgeving naar de cloud te verhuizen, brengt u uw tools en documenten samen op een centrale plaats die uw team via elk device kan bereiken. Zo verhoogt u hun productiviteit, zorgt u voor efficiëntiewinst en verbetert u de onderlinge samenwerking.

Er is enkel een internetverbinding nodig om overal te kunnen werken met dezelfde mogelijkheden als op kantoor, zoals bijvoorbeeld op locatie bij een klant. Die flexibiliteit is vandaag een concurrentieel voordeel van onschatbare waarde geworden. Want door digitalisering en automatisering verschuift het werk van een accountant steeds meer naar business consultancy. En een overstap naar de cloud geeft u alle handvatten om die nieuwe rol perfect in te vullen.

Flexibel werken en toch altijd optimaal beveiligd

Het belang van een uiterst beveiligde IT-omgeving kan alleen maar worden onderschat, zeker in de accountant- en fiscale sector. Een boekhoudkantoor draait volledig op gevoelige data en het laatste wat u wil, is die vertrouwelijke informatie verliezen. Toch is voor veel kmo’s de financiële inspanning te groot om kwalitatieve ‘disaster recovery’ te voorzien. En dat maakt een overstap naar Microsoft Azure nog interessanter. Want sinds de onstuitbare opmars van cloud computing is high-end security niet langer alleen weggelegd voor grote bedrijven.

Wie voor Microsoft Azure kiest, kiest voor een omgeving die voldoet aan de strengste veiligheidseisen tegen een betaalbare prijs. In de cloud gebeuren back-ups automatisch en worden onveilige achterpoortjes meteen gesloten. Uw gegevens zijn dus altijd optimaal beschermd zonder dat u zich er zorgen over moet maken. En dat is vandaag ontzettend belangrijk, want databeveiliging en privacy stonden nog nooit zo hoog op de agenda. Een moderne cloudomgeving garandeert dus niet alleen de continuïteit van uw boekhoudkantoor, maar bereidt u ook beter voor op de GDPR, de aangescherpte Europese privacywetgeving.

De cloud als kracht achter het boekhoudkantoor van morgen

Uw IT is vandaag dus veel meer dan een handig hulpmiddel, het is de absolute business driver die uw boekhoudkantoor wendbaar maakt in een digitale economie. Toch vraagt het ervaring en expertise om uw huidige infrastructuur vlekkeloos te verhuizen naar de cloud en daarna alles optimaal te managen. Net daar wil ConXioN u bij helpen. Reken op een gedreven team van hooggekwalificeerde experts die u een zorgeloze overstap naar Microsoft Azure garanderen. En ook na de migratie blijven wij u ondersteunen via voortdurende training en coaching om zoveel mogelijk voordeel uit uw nieuwe omgeving te halen.

Omdat elke klant anders is, levert ConXioN oplossingen op maat. Laten we samen bespreken waar uw noden liggen en wat u verwacht van uw cloudomgeving. Pas dan kunnen we bepalen hoe wij u het best kunnen helpen.