Duidelijk beeld op cijfers voor Dierendonck Butchery

Om beter overzicht te hebben op de omzetten in de verschillende winkels en sneller te kunnen schakelen indien er ergens iets moet bijgestuurd worden had men bij slagerij Dierendonck nood aan betere en overzichtelijkere rapportage.

Zij kwamen met hun vraag bij ConXioN terecht en door het inzetten van Power BI hebben zij nu op elk moment van de dag een beeld van de huidige situatie.

“De investering die we hebben moeten maken is zeer beperkt geweest voor toch wel heel indrukwekkende resultaten” Olivier de Hasque, Business Development & Concept Manager @ Dierendonck

Uitdagingen:

  • Data uit verschillende bronnen samenbrengen
  • Eenvoudige en overzichtelijke rapporten
  • Mobiel raadpleegbaar
  • Weinig tot geen IT-gerelateerde kennis nodig

Case Study | Slagerij Dierendonck

Met Azure en Power BI hebben de zaakvoerders van Slagerij Dierendonck op elk moment van de dag zicht op omzetcijfers van de verschillende locaties.

Oplossingen:

  • Azure Cloud
  • Power BI

Met een eigen boerderij waar men Westvlaams rood kweekt, een versnijdingsatelier, 3 slagerijen én  restaurant Carcasse is Dierendonck een groeiende KMO geboren in 1970 vanuit passie.
Slagers met passie voor de ambacht en terroir. Uitgegroeid tot een bloeiende onderneming en in volle groei op verantwoorde manier.

Begin 2017 kwam Olivier de Hasque het team versterken en werd verantwoordelijke voor verdere strategiebepaling, conceptontwikkeling en business development. Bij zijn start werd er weinig aan rapportage gedaan, daardoor was er wat onrust aangezien men geen inzicht had in de cijfers. De data was verspreid over de verschillende systemen, enerzijds het ERP pakket en de kassasystemen in de winkels waar de verkoopsdata zat en daarnaast nog wat losse excelfiles. Om dit te optimaliseren waren ze op zoek naar een externe partner.

“Wij zijn bij ConXioN terecht gekomen daar ze bekend staan om een grote Microsoft partner te zijn en via verschillende kanalen had ik vernomen dat ze veel expertise hebben omtrent Business Intelligence.” vertelt Olivier de Hasque.

Vlotte en fijne samenwerking

“De samenwerking is zeer vlot verlopen”, aldus Olivier de Hasque. “Na de analyse waarin onze noden werden besproken stelde ConXioN voor om met de Cloud infrastructuur Azure en Power BI als rapportagetool te werken”. Slagerij Dierendonck zocht een oplossing waar de rapportage visueel én weinig IT-gerelateerde kennis voor nodig was aangezien ze in hart en nieren slagers zijn en geen technische mensen. Power BI voldoet perfect aan deze criteria. “Power BI is zeer eenvoudig, sterk visueel én mobiel raadpleegbaar, wat voor de zaakvoerders een zeer sterk punt was. Door deze oplossing kunnen we op elk moment van de dag de omzet bekijken van de verschillende slagerijen én het restaurant”, vertelt Olivier de Hasque.

Een openhartige samenwerking met ConXioN, Microsoft Partner bracht dit project tot een goed einde. “Ik kan zeker aanraden om met ConXioN samen te werken, het project is op tijd opgeleverd, en ook de nazorg en kleine aanpassingen werden zeer vlot uitgevoerd. Ze zijn zeer flexibel geweest. Daarnaast zijn ze zeer professioneel, hebben afgeleverd wat was afgesproken, binnen de afgesproken termijn én zijn ze binnen budget gebleven”.

“Zeker een aan te raden partij”, concludeert Olivier de Hasque.

Toegevoegde waarde

“De toegevoegde waarde van Power BI en het project dat we samen met ConXioN hebben gedaan  is vooral dat we nu  hele mooie rapporten hebben die heel snel raadpleegbaar zijn , waarin we data kunnen opsplitsen in de verschillende klantensegmenten naar wie we verkopen, overzicht hebben van de omzetten van de afgelopen dagen,  de historiek bij de hand hebben en we deze bijvoorbeeld eenvoudig en duidelijk kunnen overlopen en bespreken in de salesmeeting met de verschillende winkels”.

Producten en diensten 

Over ConXioN

ConXioN is een Vlaamse ICT-dienstverlener die zich richt tot kleine en middelgrote ondernemingen. Het bedrijf is gespecialiseerd in op maat gemaakte oplossingen die vlotte bedrijfsprocessen faciliteren zodat klanten zich volledig kunnen focussen op hun bedrijfsdoelstellingen. Concreet levert ConXioN infrastructuur, cloudoplossingen, Managed Services, ICT Security, oplossingen voor connectiviteit & mobiliteit en software applicaties.

ConXioN is in 20 jaar uitgegroeid tot een stevige kmo met een 70-tal ICT-specialisten, gevestigd in Deerlijk, Lommel en Ternat. Het bedrijf zet sterke groeiprestaties neer, met een geconsolideerde omzet van zo’n 15 miljoen euro (20% groei zowel in omzet als personeel). ConXioN kan bogen op sterke partnerships met o.a. HP, HPE, Microsoft, Cisco en Proximus.