Update: Dynamics 365

Bron : Directions 2017, Noord-Amerika 

Dynamics 365 Business Edition is no more

Op het event Directions Noord-Amerika, verkondigt Marko Perisic, General Manager Microsoft D365 aan de aanwezige Dynamics partners dat Microsoft afstapt van de Business Edition.  

Vorig jaar kondigde Microsoft aan dat er naast de Enterprise Edition ook een Business Edition op komst was. De release van deze speciale versie voor kleine bedrijven liet echter op zich wachten. Afgelopen zomer kregen we een preview te zien van deze editie tijdens een driedaagse seminarie. Deze beschreven wij in een eerdere blogpost.  

Microsoft stapt nu blijkbaar af van dit verhaal en komt naar buiten met een andere strategie.

Vereenvoudigd model 

In het voorjaar van 2018 wil men afstappen van de twee Edities en willen ze een eenvoudiger prijsmodel inrichten, gebaseerd op de behoeften van elk bedrijf.
De prijs zal afhangen van het aantal functionaliteiten binnen een bepaalde app van Dynamics 365 en laat bedrijven toe om hun digitale transformatie aan te vatten op hun eigen tempo. Een bedrijf van 1000 werknemers kan een specifieke Dynamics 365 app kopen en kan hetzelfde betalen als een bedrijf van 15 werknemers, maar zal dus evenveel functionaliteiten hebben.  

“Tenerife” 

Terwijl partners op het evenement nog volop over de wijziging in het businessmodel van Dynamics 365 discussieerden, werd ook een nieuwe end-to-end business oplossing aangekondigd.
Deze nieuwe oplossing krijgt de naam “Tenerife”, een uitbreiding op de huidige Dynamics 365 Finance and Operations Business Edition, gebaseerd op functionaliteiten die men terugvindt in Dynamics NAV vandaag. Indien u zich de naam “Project Madeira” herinnert, “Tenerife” wordt de vervanger ervan.

D365 Tenerife

KMO-korting 

Op dit moment kunnen KMO’s nog altijd instappen in het huidige Dynamics 365 model, met enkele interessante kortingen op onderstaande licenties: 

  • Hebt u niet meer dan 25 gebruikers dan is Dynamics 365 for Sales beschikbaar aan een lagere prijs. 
  • U kan extra gebruikers toevoegen die nood hebben aan een Sales en Customer Service oplossing zolang er niet meer dan 50 gebruikers in totaal een licentie krijgen. Ook deze licenties zijn beschikbaar aan een lager tarief. 
  • Niet iedereen heeft dezelfde rechten of toegang nodig, daarom is er een specifieke licentie beschikbaar voor gebruikers die enkel leesrechten nodig hebben. Limiet hier zijn 150 gebruikers, waarbij deze licentie heel wat goedkoper is. 

Deze aanbiedingen zullen nog beschikbaar zijn tot Q2 2018. Interesse om reeds aan de slag te gaan met de uitgebreide Dynamics 365 oplossingen? Contacteer ons dan via info@conxion.be 
Volg zeker onze sociale media kanalen om meer nieuws te lezen!

Stijn Clarebout

Functie: Microsoft Dynamics 365 Lead Consultant

Focus: Microsoft Dynamics 365, CRM en business consultancy services