ConXioN zet topsportcoach Mia Dobbeni in als talentcoach en netwerkspecialiste

Deerlijk / Lommel / Ternat, 7 juni 2016 – De Vlaamse ICT-dienstverlener ConXioN investeert in mensen met ervaring. De afgelopen maanden trok het bedrijf een aantal profielen aan die het verschil kunnen maken dankzij hun knowhow, ervaring en maturiteit. Eén van die witte raven is Mia Dobbeni (°1964). Deze burgerlijk ingenieur behoort tot de absolute top van de netwerk- en securityspecialisten in België. Daarnaast doet ze op het hoogste niveau aan sport: ze is topsportcoach voor de Vlaamse jeugdselectie triatlon. De rol van ervaren coach zal ze ook bij ConXioN opnemen.

Mix van jong talent en high-level ervaring

Door de snelle groei van ConXioN was er bij het bedrijf ruimte voor dergelijke sterke profielen. CEO Chris Debyser: “We kiezen er bewust voor om een mix van jong talent en high-level ervaring aan te trekken. Mia is niet de enige 50-plusser die bij ConXioN aan de slag gaat. Zo brengt ook onze nieuwe Business Development Consultant Michel Santens meer dan drie decennia ervaring mee. Het afgelopen half jaar hebben we met 13 nieuwe mensen 250 jaar ervaring binnengehaald.”

Hoogste certificaat CCIE

“Het is de bedoeling dat Mia bij ConXioN al haar ervaring en talenten ten volle benut, niet alleen wat networking betreft, maar zeker ook qua coaching: onze jonge wolven kunnen enorm veel van haar leren. Ook in dat opzicht zal ze een belangrijke meerwaarde bieden aan het bedrijf.”
En waar haar adelbrieven als netwerkspecialiste van het hoogste niveau zijn – ze beschikt o.a. over het CCIE certificate (Cisco Certified Internetworking Expert) , het hoogste certificaat van Cisco – kan ze eveneens haar coaching skills met de nodige certificaten staven: Mia volgde een aggregaat hoger secundair onderwijs en een opleiding tot mental coach. Daarenboven doorliep ze alle niveaus van de Vlaamse Trainersschool, tot ‘Trainer A’. Vandaag traint ze als docente zelf startende coaches.

Keuze voor ConXioN

Mia Dobbeni koos voor ConXioN omdat het een groeiend bedrijf is met veel potentieel, dat tegelijk klein en wendbaar genoeg is om snelle beslissingen te nemen zonder je met bedrijfspolitiek bezig te moeten houden. De waarden van ConXioN – flexibiliteit, nabijheid, transparantie en snelheid – zorgen voor een verademing na een carrière in multinationals.

Aangenaam werken

Ze begon die carrière bij IBM en stapte daarna over naar Digital, dat werd overgenomen door Compaq en later door HP. Na 24 jaar begon ze als onafhankelijk IT-consulente. De laatste twee jaar werkte ze voor GDF Suez/Engie. “Ik had bij die multinationals vaak het gevoel dat ik meer rekening moest houden met politieke belangen dan met de beste technische oplossingen voor de klanten. De trage processen leverden nogal wat frustratie op. Bij een kleiner bedrijf als ConXioN kan ik veel korter op de bal spelen, in direct contact met de klanten. De klantentevredenheid komt hier op de eerste plaats, en dat is veel aangenamer werken.”

Eerste uitdaging als talentcoach

Mia heeft in de eerste weken bij ConXioN al een eerste uitdaging gevonden: ze wil het team dat zich met de netwerkbusiness bezighoudt vanuit de verschillende vestigingen (Lommel en Ternat) beter organiseren, en beter integreren in de rest van het bedrijf.

Mia Dobbeni ConXioN

Mia Dobbeni

Senior Network and Security Consultant