Ontmoet de Talos Security Group

Talos, de wereldwijde security intelligence group van Cisco, komt op 20 februari naar The House of Security (Deerlijk) en op 1 maart naar The Table of Security (Geel). Een unieke kans om deze cyberexperten te ontmoeten en al uw vragen te stellen omtrent cybersecurity.

Een security-team van meer dan 300 medewerkers

Talos is het security-team van Cisco dat security-informatie over de hele wereld verzamelt, analyseert en correleert om zo effectief en snel te kunnen inspelen op huidige en toekomstige bedreigingen.

Het Talos-team bestaat uit meer dan 300 medewerkers welke 24 uur per dag bezig zijn met het onderzoeken en verzamelen van security-data. Daarnaast verzamelt het team security-informatie uit alle Cisco security-oplossingen welke operationeel zijn over de hele wereld. Deze onderzoeken voert Talos uit in samenwerking met klanten, collega-onderzoekers en de open source community. Samen proberen zij om de TTD (time to detection) zo klein mogelijk te maken en een exact beeld te verkrijgen van alle bedreigingen. Op deze wijze beschikken de security oplossingen niet alleen over de security-informatie van hun eigen appliance, maar ook de informatie van alle overige appliances.

De kracht van Talos

Om de kracht van Talos in perspectief te plaatsen: de groep beschikt over meer dan 1,6 miljoen sensoren, ondersteunt met >150 miljoen endpoints, waarbij ze gezamenlijk iedere dag meer dan 100 TB aan data onderzoeken. Dagelijks onderzoeken zij meer dan 13 miljard web requests. Dit zijn meer requests dan dat Google aan zoekacties per dag uitvoert. Daarnaast scant Talos ongeveer 35 procent van al het e-mailverkeer over de hele wereld.

Naast deze activiteiten houdt Talos zich ook bezig met de ontwikkeling van SNORT, de opensource-oplossing voor IPS/IDS, ClamAV een open source antivirus-oplossing. Tevens leveren ze input via blogs, whitepapers, conferenties en communities (zoals bijvoorbeeld senderbase.org en spamcop.net).  Hiermee wil Talos zoveel mogelijk aanvallers tegenwerken en hinderen.

Intelligentie in security oplossingen

ConXioN klanten die zich beschermen met het Managed Security Pack profiteren van deze intelligentie, omdat dit automatisch is ingebouwd in elk securityproduct. Recente testen van NSS labo’s toonden aan dat Cisco meer bedreigingen kan blokkeren dan eender welke andere beveiligingssoftware, onder meer omdat Cisco’s threat intelligence organisatie Talos de software permanent bijwerkt met nieuwe dreigingsinformatie .

Talos komt naar The House of Security

Het pop-up event ‘The House of Security’ neemt u mee naar de wereld van cybercriminelen, hacking en de duistere kant van IT.

Beleving, live demo’s, persoonlijk advies over uw bescherming en netwerken staan centraal. Bovendien krijgt u de unieke kans om Talos te ontmoeten.

Wat mag u verwachten:

 • Cybercriminaliteit in 2018 
  Wat zijn de threats en evoluties? Hoe werkt een attack? Wat zijn de belangrijkste bedreigingen volgens de Talos Threat Intelligence Group?
 • Bezoek verschillende security rooms
  Leer alles over cybersecurity in the Dark Room, the Panic Room, the Infected Room & the Control Room. Beleving, live demo’s, persoonlijk advies over uw bescherming en netwerken staan centraal.
 • Ontmoet de Talos Threat Intelligence experten
  Talos komt naar The House of Security. Deze wereldwijde threat intelligence group is toegewijd in het verstrekken van bescherming voor, tijdens en na cybersecurity aanvallen. Cisco Talos leidt de industrie in Threat Intelligence doordat men deze intelligentie onmiddellijk implementeert in de security oplossingen.
 • Live hack: “Hoe reageert gelaagde security op een attack?”
  Tijdens een live hack ervaart u zelf hoe gelaagde security services reageren op een attack.

De omvang van cybercriminaliteit is enorm, Managing Director Belux van Cisco – Arnaud Spirlet getuigt dat de Talos Threat Intelligence Group 900 000 threats per uur tegenhoudt.

The Table of Security

Op 1 maart organiseert ConXioN in samenwerking met Cisco Talos en Comstor een smaakvolle security infosessie. Deze unieke round table ‘The Table of Security’ neemt u mee naar de wereld van cybercriminelen, hacking en de duistere kant van IT. U krijgt een overzicht van de belangrijkste bedreigingen (threats) en hoe u uw organisatie beschermt tegen deze cybercriminaliteit. Deze infosessie gaat door te Geel.