Wat doe ik bij een geplande stroomonderbreking?

Meer en meer bedrijven, kantoren en productie-afdelingen zijn volledig afhankelijk van IT. Om een bedrijf goed draaiende te houden wordt daarnaast regelmatig een onderhoud ingepland. Vanuit onze expertise merken we vaak dat een stroomonderbreking tijdens een onderhoud aan de elektriciteit voor erg veel overlast zorgt. Tijdverlies, dataverlies, verlies van omzet omdat volledige diensten stilvallen, … . Gelukkig kan ConXioN je hierbij helpen.

Enkele misvattingen

  • Mijn UPS zal de stroomonderbreking toch opvangen?
    Helaas, noodstroomvoedingen kunnen soms al na 10 minuten uitvallen. Hoewel ze nog altijd onmisbaar zijn in het geval van korte stroompannes, zijn het geen wondermiddelen die een urenlange stroomonderbreking kunnen opvangen.
  • Na een stroomonderbreking zijn mijn systemen meteen weer up & running.
    Een systeem herstarten kost tijd en vraagt kennis. Zo is het mogelijk dat hardware die al heel lang aanstaat en zomaar uitgeschakeld wordt niet meer opnieuw opstart. Daarom is er vaak heel wat werk na een stroomonderbreking, maar is ook een goede voorbereiding vóór de stroomonderbreking essentieel.
  • Ook buiten de kantooruren worden we snel gedepanneerd.
    Houd er rekening mee dat onze engineers buiten de kantooruren minder beschikbaar zijn dan doorheen de werkweek. Probeer waar mogelijk het onderhoud tijdens de werkuren in te plannen.

Wat moet ik doen bij een geplande stroomonderbreking?

Van zodra je elektricien een onderhoud inplant, breng je ConXioN daarvan best op de hoogte. Zo kunnen wij voldoende voorbereidingsmaatregelen treffen en tijdig een afspraak inplannen om ervoor te zorgen dat je IT-systeem zo min mogelijk zal lijden onder de stroomonderbreking.

ConXioN zal de nodige voorbereidingen treffen, waaronder de servers checken, de logins controleren, … . Bij klanten zonder SLA wordt ook gecontroleerd of de backups wel gelopen hebben. Klanten met een SLA kunnen sowieso rekenen op back-ups.

Wat moet ik doen bij een ongeplande stroomonderbreking?

De elektriciteit die onverwacht uitvalt is nooit prettig. Contacteer ConXioN zo snel mogelijk en we zullen nagaan hoe we je het beste kunnen helpen.