The digital transformation

Mobiliteit is de meest toegankelijke trend om als bedrijf op te nemen, terwijl veiligheid nog de grootste zorgen baart bij bedrijfsleiders. Dat bevestigt een studie uitgevoerd door Harvard Business School in opdracht van Microsoft.

The Digital Transformation of Business studie bekijkt hoe 4 trends (Mobile, Cloud, Big Data en Social) worden opgenomen in bedrijven wereldwijd. 537 bedrijven gaven hun opinie over hoe ze zelf de 4 trends kunnen en willen toepassen, rekening houdend met hun werknemers, klanten, marktevolutie, concurrentie en budget.

Mobiliteit

Volgens de studie is mobiliteit de trend die het snelst wordt opgepikt door bedrijven, door hun werknemers te voorzien van applicaties en de juiste toestellen. Door die grotere toegang tot de juiste gegevens, kan er van overal gewerkt worden.

Veiligheid blijft zorgen baren

Voor veel bedrijven is veiligheid van gegevens die in de cloud worden geplaatst een zorg. Volgens de studie wordt dit onder andere veroorzaakt door een laag vertrouwen in clouddiensten.
Microsoft biedt daarom voor zowel mobiliteit als cloudveiligheid oplossingen aan zoals toestelversleuteling en 2-factor-authentificatie. Ook kunnen bedrijfsgegevens vanop afstand automatisch gewist worden wanneer een werknemer zijn toestel verliest of wanneer het gestolen wordt. Windows 10 biedt bovendien een reeks aan nieuwe beveiligingsfuncties voor bedrijven.

En jij?

Met welke trend is jouw bedrijf al bezig?

Download de whitepaper The Digital Transformation of Business (UK) en ontdek per trend concrete oplossingen uit de transportsector, gezondheidssector, sportwereld en luchtvaartsector.

Download