Neem voorsprong door in te zetten op intelligente dataservices

Over het transformeren naar een cloud-first mindset werd al veel verteld en geschreven. Cloud-first is geen strategie op zich meer, maar een manier van leven geworden. We ademen tegenwoordig cloud in en uit en dit zorgt voor een explosieve groei aan data. De vraag is wat uw bedrijf hiermee kan doen?

Hier bij ConXioN zeggen we vaak : ‘every company becomes a software company’ en dat zien we ook bij onze klanten. Succesvolle bedrijven spelen in op de digitalisering en differenciëren zich tov concurrenten door intelligent aan de slag te gaan met data.

In deze blogpost leest u hoe Microsoft Azure, intelligente data oplossingen en PowerBI u voorsprong geven tov van uw concurrenten.

Ondersteunen van uw workloads met Microsoft Azure

Als we er even de geschiedenisboeken bijnemen, zien we dat het cloud platform Microsoft Azure volgend jaar al 10 jaar bestaat. Gedurende deze tijd is Azure uitgegroeid tot een matuur platform waar de grootste bedrijven en overheden ter wereld hun IT workloads op draaien.

De transformatie die Microsoft de laatste jaren heeft ondergaan is dan ook gigantisch. Het logge vrachtschip is, met Satya Nadella aan het roer, losgekomen van de oever en overstijgt op alle vlakken andere spelers in de markt.  Van het eens zo gesloten bedrijf is al lang geen sprake meer, sommigen durven het zelf aan om Microsoft het nieuwe Apple te noemen.

Een transitie naar het Microsoft Cloud platform mag u niet zien als een complex of moeilijk gegeven, integendeel. Alle middelen zijn aanwezig om de noden en workloads van uw bedrijf te ondersteunen. Van public cloud, naar hybride scenario’s, tot uw eigen private Microsoft Azure Cloud (dankzij Azure Stack).

Neem voorsprong met Microsoft data services

Los van al deze verschillende mogelijkheden zoomen we graag met u in op een aantal functionaliteiten die u voorsprong kunnen geven in uw markt.

Begin 2015 is data hot geworden. Het verzamelen van data en gegevens is dan ook sindsdien heel wat eenvoudiger én goedkoper geworden. De tools en software zijn de afgelopen jaren massaal in gebruik genomen en ook voor bedrijven is het noodzakelijk om uw bedrijfsprocessen hierop te laten inspelen.

Microsoft Azure

PowerBI (self-service BI) maakt het verzamelen, aanpassen en interpreteren van gegevens toegankelijk voor niet enkel programmeurs, maar ook voor business users die deze input broodnodig hebben om hun beslissingen zo goed mogelijk te ondersteunen. Of uw data nu on-premise (lokale opslag)  of in de cloud staat, Power BI en Azure zijn klaar om uw workload te verwerken, van eenvoudige spreadsheets tot Terrabytes aan gegevens.

Predictieve data analyse: uw gegevens omzetten in intelligente acties

Uw strategie onderbouwen met geanalyseerde data is belangrijk, maar ook deze gegevens omzetten in intelligente acties is een volgende stap.

De Cortana Intelligence Suite biedt u een waaier aan services om eigen voorspellende modellen te ontwerpen en dus als het ware intelligentie toe te voegen aan uw applicaties (dankzij Azure Machine Learning en Artificial Intelligence).

Veel bedrijven zetten intelligente data services reeds in om onderhoud en defecten proactief op te sporen (IoT services), maar ook bijvoorbeeld in de e-commerce wereld  zal AI snel zijn intrede doen in combinatie met chatbots.

Verkopers zullen bijvoorbeeld automatisch cross-selling opportuniteiten ontvangen of voorspellingen van welke producten of diensten de klant nodig zal hebben.

Flexibiliteit en agiliteit: de digitale superkrachten die uw bedrijf nodig heeft

Wat is het grootste voordeel van “born in the cloud applications”? Flexibiliteit en agiliteit. Indien u wil starten met een project waarvan de scope voorlopig onbekend is, kunt u klein starten maar toch groots uitgroeien, zonder risico’s en investeringen vooraf. Twee essentiële eigenschappen, wanneer uw bedrijf in volle digitale transformatie is.

Geen nood meer om dure software licenties aan te kopen, maar pay-as-you-go. Geen zware investeringen in infrastructuur en grote planningen met de nodige kopzorgen. Met andere woorden u kan uw applicaties en hun data klein starten en laten uitgroeien tot mastodonten. Dit is net de flexibiliteit die het Azure platform biedt én dit allemaal zonder grote investeringen vooraf.

Door het bouwen van “cloud native” oplossingen heeft u geen zorgen over downtime, security & patching en een overbezette of dure IT-afdeling en dit alles met een naadloze integratie met de rest van uw cloudoplossingen zoals bijvoorbeeld Office 365.

The future is written in lines of code

Zoals we zien in de markt is de toekomst weggelegd voor bedrijven die snel schakelen, digital first denken en inzien dat differentiatie gecreëerd wordt door het intelligent inzetten van technologie & data.

Dankzij het cloudplatform Azure en de data services die Microsoft biedt, wordt het veel eenvoudiger om zelf aan de slag te gaan en uw business te versterken met intelligente services.

Bij ConXioN beschikken we over de nodige knowhow om u te adviseren over uw mogelijkheden en om de services te implementeren  in uw bedrijfsprocessen. Aarzel dus zeker niet om contact op te nemen, want we staan u met plezier te woord.

Brecht Vancauwenberghe

Functie: Azure Architect en Data specialist

Focus: Microsoft Azure, PowerBi en data services

Wie is ConXioN?

ConXioN is een Vlaamse ICT dienstverlener die uw bedrijfsdoelstellingen helpt realiseren. Zowel voor KMO’s als voor midmarketbedrijven leveren wij infrastructuur, cloudoplossingen, Managed Services, ICT Security, oplossingen voor connectiviteit & mobiliteit en software applicaties.

ConXioN is in 20 jaar uitgegroeid tot een stevige kmo met een 70-tal ICT-specialisten, verspreid over 3 vestigingen in Vlaanderen (Deerlijk, Ternat & Lommel). Onze expertise concentreert zich rond business continuity, cloud en managed services.