Klantenzone

Alles wat je als klant nodig hebt, verzameld op één plek.

Volg ons!

Mobility

The Modern Workplace: hoe begin je eraan?

The Modern Workplace: hoe begin je eraan?

Er is al veel gezegd en geschreven over ‘The Modern Workplace’: wat is het, wat kan het zijn en wat kan het opleveren voor jou en je medewerkers. Verschillende bedrijven pakken er al mee uit, maar toch lijken nog veel bedrijven niet helemaal klaar of weten ze niet hoe er aan te beginnen. Hoe begin je aan zo een ‘modern workplace’?

inrichten thuiskantoor ConXioN

Verandert Generatie Z jouw manier van werken?

Uit een bevraging bij C-level profielen uit 5 verschillende regio’s (UK, Frankrijk, Duitsland, Australië en Singapore) blijkt dat na Digitale Transformatie, de inrichting en digitalisering van de werkplek tot de top 3 – uitdagingen behoort binnen bedrijven.

 

Verschillende bedrijven vragen zich af hoe ze kunnen tegemoet komen aan de toenemende eisen en verwachtingen van jonge werknemers, Generatie Z (geboren zijn tussen 1995 en 2010.). Zij nemen nu massaal hun plek in op de arbeidsmarkt, en dat komt met bijkomende uitdagingen voor HR en managers. In 2020 is 40% van de werknemers iemand uit Generatie Z.

Mobiel en flexibel werken wordt de norm

Deze generatie is uiterst mobiel en verwacht van hun bedrijf en baas hetzelfde. Ze fixeren niet meer op 1 vaste werkplek en stellen hoge eisen inzake kantooruitrusting, materiaal, flexibiliteit en security.

Hoe ga je daar als bedrijf mee om? Hoe begin je aan de inrichting en digitalisering van je werkomgeving?

1. Bepaal je doelstelling:

Waar wil je naar toe? Wil je een hogere mate van flexibiliteit kunnen bieden? Wil je je kantoor omvormen tot een ‘smart’ en ‘mobile office’? Of wil je mobiel werken vlotter mogelijk maken zonder in te boeten aan veiligheid?

2. Begin met een audit:

  • hoe zit het met je huidige IT-infrastructuur en wat zou je nodig hebben om je toekomstplannen vorm te geven en uit te rollen?
  • hoe zit het met je Connectivity en Storage? Werk je on prems, hybride of wil je volledig over naar de Cloud?
  • wat met je Mobility? Overweeg je mobiel werken?
  • hoe zit het met je Security? Wil je overgaan tot meer flexibel en mobiel werken, dan begin je best tijdig aan een Mobile Policy. Met Office 365 kan je alvast heel veel. Met een Single Identity neem je je kantoor overal met je mee.

3. Faseer, test en valideer:

Verwacht niet dat je alles over één nacht ijs rond krijgt. Omvormen tot een gedigitaliseerde modern workplace vraagt ook een aanpassing bij zowel medewerkers als managers. ‘Onboarding’ kan gefaseerd verlopen. Hoe je controle houdt over je mobiele werkers en toch voldoende blijft samenwerken, lees je in deze blogpost.

Hulp nodig bij je transformatie en digitalisering van je werkplek?