Verbeter de beveiliging van je toestel met multi-factor authenticatie

Inbreuken en diefstal van gegevens en identiteit komen steeds vaker voor. De methodes die cybercriminelen gebruiken worden ook steeds gesofisticeerder.

Het traditionele inloggen met een ingewikkeld paswoord dat je regelmatig verandert, voldoet niet meer. Door consequent multi-factor authenticatie toe te passen, kunnen beheerders de gegevensbeveiliging enorm verbeteren en de kans op inbreuken sterk verminderen.

Het probleem met wachtwoorden.

Cyberaanvallen worden steeds verfijnder en komen steeds frequenter voor. Het kost de getroffen organisaties handenvol geld. De gevolgen van een datalek kunnen ook het merkimago en de reputatie van het bedrijf een flinke deuk geven.

Het vergroten van de informatie die vereist is bij het inloggen kan de mogelijkheid op identiteitsfraude en kostbare gegevensdiefstal verminderen. Gebruikers verplichten tijd te besteden aan het typen van meerdere pincodes of gecompliceerde wachtwoorden kan echter leiden tot frustratie. Veel gebruikers hebben ook moeite om sterke wachtwoorden te onthouden, zodat ze zwakke of standaardwachtwoorden gebruiken die makkelijk te achterhalen zijn. Volgens het Verizon Data Breach Investigations Report van 2016 was 63% van de bevestigde datalekken het gevolg van zwakke, standaard of gestolen wachtwoorden.

Een manier vinden om het inlogproces te stroomlijnen en tegelijkertijd de kans te verkleinen dat een aanvaller toegang kan krijgen is essentieel voor het succes van identiteitsbeveiligingsmaatregelen op lange termijn. De sleutel is om twee of meer authenticaties te combineren op een manier die eenvoudig is voor gebruikers en die eenvoudig door IT kan worden beheerd.

Multi-factor authenticatie versterkt de identiteitsbeveiliging.

Het verplichten van twee of meer typen beveiligingsfactoren als inloggegevens verbetert de beveiliging meer dan het gebruik van meerdere factoren van hetzelfde type, zoals het vragen om een wachtwoord en het beantwoorden van een beveiligingsvraag (beide zijn op kennis gebaseerd). Er kunnen verschillende soorten factoren gebruikt worden om een betere bescherming te bieden tegen identiteitsfraude.

  • Iets dat de gebruiker weet (wachtwoorden of pincodes)
  • Iets dat de gebruiker heeft (Bluetooth®-telefoons of smartcards)
  • Iets wat de gebruiker is (gezichts- of vingerafdrukherkenning).

Het gebruik van twee of meer van dit soort factoren bij inloggen, verhoogt het beveiligingsniveau zonder de gebruiker te belasten met een inlogprotocol dat het schrijven van verschillende stukken moeilijk te onthouden informatie vereist.

HP biedt identiteitsverificatiebeheer via HP Client Security Manager, dat twee authenticatiefactoren ondersteunt. Windows 10 (Pro en Enterprise) is een uitstekend besturingssysteem in een omgeving die met multi-factor authenticatie beschermd is.

hp_EliteBook x360