West-Vlaamse ICT-talenten opteren voor lokale bedrijven

Bij de sterke vraag naar technische profielen in West-Vlaanderen, horen ook ICT-profielen. Young potentials hebben een grotere keuzevrijheid. Vaak opteren ze ervoor om aan de slag te gaan bij bedrijven in de eigen regio waar ze zich kunnen ontwikkelen en doorgroeien.

Mijn carrière boosten in West-Vlaanderen

Ook Rob Dekeukeleire (28) koos voor een lokale werkgever – ICT-dienstverlener ConXioN uit Deerlijk – om zijn carrière een nieuwe boost te geven. “Ik werkte op de IT-helpdesk bij een bank en tegelijkertijd behaalde ik mijn graduaat informatica/optie netwerkbeheer aan de avondschool.

Ik groeide nadien door tot system engineer, maar moest op zoek naar een nieuwe baan na het faillissement van mijn werkgever”, vertelt Rob Dekeukeleire.

Na zijn gedwongen ontslag bleef Rob niet bij de pakken zitten, op korte tijd antwoordde hij op meer dan vijftig vacatures. “Mijn profiel op de VDAB-site werd opgepikt door een interimkantoor en na een selectie van de aanbiedingen koos ik uiteindelijk voor ConXioN, waar ik sinds juli 2016 aan de slag ben.”

Concreet levert ConXioN onder meer infrastructuur, beveiliging en softwareapplicaties. “Als system engineer werk ik voor grote bedrijven. Wat me vooral aanspreekt, is de diversiteit in de job, het gaat om uiteenlopende facetten van ICT. Het is zeker geen afgelijnde functie, we zoeken telkens oplossingen op vraag van de klant.”

Slagkracht door inzet en goesting

Wat Rob meteen opviel, was de behoorlijke slagkracht voor een onderneming met ‘slechts’ 65 medewerkers. “ConXioN is immers partner voor alle grote ICT-spelers”, vertelt hij. “Daarnaast koos ik er bewust voor om in West-Vlaanderen te blijven werken, een dagelijkse verplaatsing naar Brussel sprak me hoegenaamd niet aan. Bovendien zitten de meeste klanten ook in de omgeving”, vertelt hij. Zijn werkgever biedt, volgens hem, volop opportuniteiten voor verdere ontwikkeling.

“Jonge talenten die hier willen komen werken, krijgen alle kansen. Een diploma is vaak een vereiste, alles draait toch om inzet en goesting om voortdurend te willen bijleren”, besluit Rob Dekeukeleire.