Windows XP en Server 2003 worden niet meer ondersteund

Microsoft heeft ondertussen enige tijd geleden de ondersteuning van deze besturingssystemen stopgezet. Hierdoor kan de veiligheid én goede werking van deze besturingssystemen kan niet langer gegarandeerd worden.

Binnenkort zullen wij een update van ons monitoring platform doorvoeren. Omdat een aantal onveilige protocollen niet langer ondersteund worden kunnen wij toestellen met Windows XP en Server 2003 niet voorzien van deze én toekomstige versies.

We adviseren u dan ook om de toestellen te vervangen.

Waarom is het noodzakelijk dat u actie neemt

  • De bestaande software wordt niet langer bijgewerkt door Microsoft. U blijft achter met een besturingsssysteem dat niet meer mee is met zijn tijd.
  • Voor gekende veiligheidsrisico’s worden er geen beveiligingsupdates meer beschikbaar gesteld. Deze toestellen zijn een zwakke schakel waardoor hackers, makers van ransomware en zelfs oplichters zich toegang kunnen verschaffen tot uw netwerk.
  • Recente hard‑ en software is vaak niet ontwikkeld voor deze besturingssystemen. Hierdoor werkt het product mogelijk niet of doen er zich niet voorziene problemen voor.
  • Wij willen in het bijzonder vermelden dat toekomstige versies van onze monitoring software en de behaviour analysis module van onze antivirus, die u beschermt tegen ransom‑ en andere malware, niet gebruikt kunnen worden.

Laat u adviseren

Is uw bedrijf kwetsbaar voor cyberaanvallen? Laat u adviseren en bijstaan door de Security specialisten van ConXioN.