Sterima: gegarandeerd operationeel dankzij nieuw ecosysteem met optimale Disaster Recovery

Sterima is dé partner inzake sterilisatiediensten voor ziekenhuizen en medische bedrijven in de Benelux. Het is onderdeel van de Pollet Medical Group, een internationale groep met 5 complementaire firma’s in de medische sector. De Pollet Group is vooral bekend van  haar waterbehandelingsactiviteiten onder Pollet Water. Met de overname van Sterima kwam de nood aan een volledig losgekoppelde nieuwe IT-infrastructuur. Sterima wil van deze vernieuwing gebruik maken om ook haar dagelijkse manier van werken om te vormen naar een Modern Workplace. Dit huzarenstuk vraagt een degelijke voorbereiding en gefaseerde uitrol, een kolfje naar de hand van ConXioN.

De uitdaging: bedrijfscontinuïteit met 99.99 SLA uptime garanderen

Gezien de bedrijfsactiviteiten is een continue uptime een must. Daarbovenop is ook Disaster Recovery een topprioriteit. Dit omvat een set regels, tools en procedures om vitale technologie steeds operationeel te houden. Een doordachte aanpak vanuit IT is dan ook een absolute noodzaak. Het zorgt namelijk voor de verzekering van de bedrijfscontinuïteit, topprioriteit voor Sterima en haar activiteiten. De uitdaging in dit project bestond er uit in zeer korte tijd een datacenter uit te bouwen die de nodige 99.99 SLA uptime kan garanderen, in combinatie met de voorbereidingen en opzet van een Modern Workplace.

De aanpak:  co-creatie van hoog niveau

Na een grondige analyse werd gekozen voor een een samenwerking met partner Proximus. Om data en operationele taken optimaal te verzekeren van uptime en continuïteit, werd een Private Cloud omgeving in het Datacenter gebouwd, met een ontdubbelde Hyperconverged Simplivity omgeving. Omdat Disaster Recovery (DRP) een topprioriteit is voor Sterima werd gekozen voor een Simpliviy Rapid DR naar het hoofdkantoor met een aanvullende Veeam Cloud Connect Backup. Om nog sneller te kunnen schakelen en reageren bij eventuele problemen koos Sterima voor een Proximus Dark Fiber BLES verbinding zodat machines met minimale RPO (Recovery Point Objective) snel opnieuw kunnen geactiveerd worden.

Overschakeling naar een Modern Workplace

Sterima koos ervoor over te schakelen naar een Modern Workplace, waarbij communicatie, snelheid en efficiëntie erg belangrijk zijn. Ook deze omgeving moet steeds paraat staan en de gebruikers een hoge productiviteit bieden. De Modern Workplace van Sterima bestaat uit een Office 365 mailomgeving, Microsoft 2019 remote access servers en een volledig nieuw Windows domein. Als koppeling naar de partners werd gekozen voor een Fortigate SD WAN oplossing. Een unieke, secure eigen omgeving voor een hoogtechnologisch bedrijf waarin bedrijfscontinuïteit en gebruiksgemak hoog aangeschreven staan.

Het resultaat: een future proof ecosysteem met garantie voor bedrijfscontinuïteit en vernieuwing

Dankzij dit sterk plan en opzet kan Sterima vertrouwen op een geoptimaliseerde gefaseerde uitrol van haar vernieuwde IT-omgeving. Die is bovendien volledig voorbereid voor de verdere aanbouw en uitbouw van de bedrijfsactiviteiten en is verzekerd van flexibele en snel schaalbare Connectivity. De ontdubbelde omgeving zorgt er voor dat alle gebruikers en gekoppelde devices steeds operationeel zijn en voorzien zijn van de nodige security.

De business continuity vandaag en in de verdere toekomst is met dit traject verzekerd.