Klantenzone

Alles wat je als klant nodig hebt, verzameld op één plek.

Volg ons!

Microsoft Teams Rooms: belangrijke veranderingen in licentiemodel​

Microsoft Teams Rooms: belangrijke veranderingen in licentiemodel

Onlangs heeft Microsoft zijn licentiemodel voor Microsoft Teams Rooms bijgewerkt, waarbij het is overgeschakeld van een standaardmodel naar een meer gelaagde structuur. Deze blogpost gaat dieper in op wat dit betekent voor gebruikers, met name voor vergaderzaalconfiguraties.

 

Het oude licentiemodel

 

Tot voor kort bood Microsoft een standaardlicentie aan voor Microsoft Teams Rooms voor €15 per ruimte. Deze licentie bood volledige functionaliteit voor zowel enkel- als dubbelschermopstellingen, evenals de opname van een Intune-licentie voor apparaatbeheer. De meeste gebruikers gebruikten deze losstaande licentie om hun Teams Rooms zelfstandig te beheren.

Voor degenen die de voorkeur gaven aan Microsoft om hun vergaderruimtes te beheren, werd de Teams Rooms Premium-licentie aangeboden voor €50 per ruimte per maand. Dit omvatte alles van de standaardlicentie, met de toegevoegde voordelen van Microsoft’s beheer, premium ondersteuning en AI-intelligentie, wat een proactieve oplossing bood voor mogelijke vergaderproblemen.

 

 

Het Nieuwe Licentiemodel 

Vanaf 1 september is Microsoft overgeschakeld op een nieuw model, dat een Basic licentie en een Pro licentie introduceert.

Basic Licentie

De Basic licentie is gratis voor de eerste 25 licenties per tenant, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor kleine organisaties. Zoals de naam al doet vermoeden, is het echter vrij basis. Er is geen Intune-licentie, het ondersteunt alleen enkel scherm installaties en gebruikers moeten hun Teams Rooms zelf beheren.

Pro Licentie

De Pro licentie kost €37,40 per maand, of ongeveer €31,50 per maand bij een jaarlijkse verbintenis. Het is belangrijk op te merken dat zelfs als je kiest voor de Pro-licentie, je nog steeds je 25 gratis Basic-licenties kunt gebruiken. Voor meer dan 25 ruimtes moet je echter Pro-licenties toevoegen.

De Pro-licentie is ideaal voor bedrijfsopstellingen die geavanceerde vergaderfuncties vereisen, zoals een dubbel scherm, Intune-licentie voor beheer en nieuwere functies zoals Front Row. Het is ontworpen om aanzienlijke verbeteringen te brengen in je vergaderervaring.

Hieronder kan je de belangrijkste verschillen zien tussen Basic en Pro licenties van Microsoft Teams Rooms:

 

Functies Basic licentie Pro licentie
Prijs Gratis (voor maximaal 25 licenties per tenant) €37,40 per maand (jaarabonnement)
Aantal schermen Enkel Enkel of dubbel
Inbegrepen Intune-licentie Nee Ja
Cross-cloud gesprekken Nee Ja
Room Check-ins Nee Ja
Het delen van een whiteboard Nee Ja
FrontRow ervaring Nee Ja
Gesplitste galerijen over twee schermen Nee Ja

Let op: Er was enige verwarring over het gebruik van persoonlijke E3 en E5 licenties voor Teams Rooms, maar deze zijn niet toegestaan. Vanaf 1 juli 2023 zal het systeem niet langer kunnen inloggen met een persoonlijke licentie.

Conclusie 

Daar heb je het dan: een gedetailleerde blik op de belangrijke veranderingen in het licentiemodel van Microsoft Teams Rooms. Het is belangrijk dat je je licentiemodel goed bekijkt en ervoor zorgt dat het aan je behoeften voldoet.

Als je vragen of zorgen hebt over het nieuwe licentiemodel, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons. 

Meer weten over cybersecurity?

Onze experts hebben een pracht stuk geschreven zodat jij up to date bent met onze security!

Meer weten over Teams?

Heb je hier nog vragen bij?