Klantenzone

Alles wat je als klant nodig hebt, verzameld op één plek.

Volg ons!

Matexi: veilig wonen, gerust werken in een optimaal beveiligde omgeving

De huidige digitalisering en digitale transformatie komen met voordelen, maar ook met uitdagingen op vlak van data- en e-mailsecurity.

Ontwerp een architectuur om dataverwerking en -analyse te migreren van on-prem naar de AWS-cloud

Prestaties benchmarken om de cloudinfrastructuur en het gebruik van diensten te optimaliseren

Infrastructuurkosten op schaal inschatten om naadloze en efficiënte bedrijfsgroei te garanderen

Industrie

Wielrennen

Samenwerking

Oktober - heden

Hoofdkantoor

Brussel, België

Technologie

VPN, Cloud, CloudWatch / EMR / Glue / IAM / Kinesis / Kubernetes / Redshift / S3 / Site-to-Site VPN / Spark (pySpark) / VPC

 ‘Welkom in de buurt’ is het motto van Matexi. Al sinds 1945 helpt Matexi 38.000 families een veilige en betaalbare woning te vinden. Tegenwoordig doen ze hetzelfde in 600 buurten in 300 gemeenten.

Veilig wonen, gerust werken in een optimaal beveiligde omgeving

De huidige digitalisering en digitale transformatie komen met ongeziene voordelen, maar ook met nieuwe en bijkomende uitdagingen op vlak van data- en e-mailsecurity. Dagelijks worden duizenden aanvallen gelanceerd via bedrijfsdomein-aanvallen en e-mail hacking.

 

Matexi kampte initieel met een gebrekkige en onstabiele netwerkdekking en werd het slachtoffer van een heuse  cyberaanval op haar netwerk. Matexi kwam te rade bij ConXioN, partner van onder meer Cisco, om een uitweg te zoeken naar optimale beveiliging van hun IT- en netwerkomgeving.

Nood aan betrouwbare, snelle en veilige oplossingen leiden naar ConXioN en Cisco

In een bedrijf van deze orde (+ 400 users en + 900 devices) is stabiliteit, snelheid en veiligheid van cruciaal belang. Het heeft een rechtstreekse impact op de productiviteit en efficiënte van het hele bedrijf en al haar medewerkers. Een betrouwbaar, snel en veilig netwerk is dan ook een absolute ‘must’. Het hoofdkantoor in België, maar ook de andere sites in binnen-en buitenland werden uitgerust met Cisco Meraki Wireless. Er werd aandacht besteed aan beveiliging op end-point, alsook op web-niveau via onder meer Cisco Umbrella. Deze uitrusting zorgt ook voor een vlotte en secure omgeving voor thuiswerkers van het bedrijf. Vanuit haar hoofdkantoor ‘managet’ ConXioN de volledige IT-omgeving en monitort proactief op eventuele bedreigingen maar ook met oog op continue optimalisatie van het netwerk en de devices.

Wist je dat meer dan 90% van de data-inbreuken start bij e-mail?

Biedt jouw omgeving nog voldoende bescherming tegen dit soort indringers? Een statisch systeem geeft geen voldoende zekerheid meer. Dagelijks worden hacking-systemen slimmer en bedreigen jouw netwerk- en emailomgeving als nooit tevoren.

 

Als totaaloplossing koos Matexi voor een combinatie van Cisco Security oplossingen: Cisco Umbrella, Cisco Secure Endpoint en Cisco E-mailsecurity (CES).

Deze gelaagde ‘security’ oplossing zorgt ervoor dat het volledige netwerk voortdurend wordt gescand op mogelijke bedreigingen, aanvallen of malware. Deze combinatie van uiterste gesofisticeerde en intelligente systemen detecteert en analyseert continu, en biedt bij potentiële bedreigingen meteen de juiste oplossingen inzake bescherming. Slimme indringers krijgen geen kans meer om je netwerk binnen te dringen.

 

Cisco Security oplossingen bieden niet alleen de beste en meest geactualiseerde beschermingen tegen data-aanvallen, phishing en andere ransomware, ze biedt meteen ook alle gemoedrust voor jouw bedrijf en jouw klanten. Veiligheid zoals nooit voorheen.

Cisco Matexi

Enkele voordelen op een rijtje:

  • Een uitgekiend intelligent systeem zorgt er voor dat nieuwe threats automatisch worden gedetecteerd, geanalyseerd en ook in real-time uw omgeving update met de juiste voorzorgsmaatregels.
  • Uw e-mail- en netwerkomgeving wordt 24/7 optimaal beveiligd tegen phishing en andere ransomware; bedreigingen worden tegengehouden nog voor ze uw mailbox kunnen bereiken.
  • Een naadloze integratie met de Cloudomgeving Office 365, zodat ook daar aanvallen geen kans meer krijgen.
  • Extra beveiliging op bedrijfdsdomein-niveau. Cisco Email Security houdt phishing tegen die gebruikt maakt van uw bedrijfs-url. Zo sluit je ook valse aanvallen uit die gebruik maken van uw domeinnaam.
  • Continue real-time intelligence updates zorgen ervoor dat u steeds zeker bent dat u de recentste veiligheidsupdates geniet.

Centraal beheer en proactieve monitoring van een snelle, veilige en flexibele werkomgeving

Het bedrijf kan nu berusten op een stabiele, betrouwbare, snelle en veilige IT-omgeving met een “gelaagde security” oplossing: van web-niveau tot end-point devices. Daarbij komt de proactieve monitoring van het hele systeem (netwerk en hardware) door trusted partner en advisor ConXioN. Door een deel over te hevelen naar een cloud-based omgeving en ook op deze laag een verhoogde security en snelheid te garanderen, genieten thuiswerkers van het bedrijf mee van de voordelen die zijn gevonden in deze Hybride IT-omgeving. De hoge graad van beveiliging van het netwerk zorgde ervoor dat het bedrijf sindsdien geen enkele aanval of bedreiging in haar netwerk kreeg.

 

Een centraal dashboard via het Meraki Wireless systeem zorgt ervoor dat alle ‘spelregels’ en ‘policies’ centraal kunnen worden opgesteld, uitgerold en beheerd. Dit zorgt voor een snelle wendbaarheid en verhoogde efficiëntie. Dit alles zorgt ervoor dat Matexi en haar medewerkers in alle gemoedsrust kunnen werken, in een stabiele omgeving waar geen plaats meer is voor data-verlies of ‘downtime’ van het netwerk door potentiële ‘threats’. Een proactief en centraal cloud-based management zorgt ervoor dat updates tijdig worden geïnstalleerd zonder hinder in gebruiksgemak voor de medewerkers, de thuiswerkers inclusief.

Voorkomen van cyberaanvallen op nentwerk door optimale beveiliging van IT- en netwerkomgeving

Betrouwbaar, snel en veilig netwerk

Industrie

Bouwsector

Hoofdkantoor

Waregem, België

Technologie

Cisco Meraki Wireless / Cisco Umbrella / Cisco Secure Endpoint / Cisco Email Security / ConXioN Managed Security

Gerelateerde referenties

Benieuwd naar wat ConXioN voor jouw organisatie kan doen?

Net als voor Matexi kan ConXioN ook voor jouw organisatie een gepaste oplossing uitwerken. Neem snel contact met ons op en we bekijken samen de mogelijkheden.