Klantenzone

Alles wat je als klant nodig hebt, verzameld op één plek.

Volg ons!

Event

4 key takeaways uit Microsoft Inspire 2019

4 key takeaways uit Microsoft Inspire 2019

Juli bracht ons Microsoft Inspire 2019 in Las Vegas, Nevada, USA. Tijdens dit 4 daags grootschalig congres en netwerkevent, kwamen duizenden Microsoft Partners uit meer dan 130 landen samen om er zich te laten inspireren door wat Microsoft de komende jaren vooropzet in haar plan en strategie. We lichten enkele key takeaways toe:

Microsoft Inspire 2019

1. The Modern Workplace als standaard: Office 365 en Teams als key drivers

In onze blogpost over The Modern Workplace en hoe je er aan begint, lichtten we al het belang toe om tijdig de stappen er naar uit te tekenen, zodat je als bedrijf snel genoeg kan inspelen op deze wereldtrend. De tijd van vaste kantoren, bureauplekken, vaste werkregimes,…komt aan zijn einde.

 

Door de invloed van onder meer de jonge generatie werknemers, maar nog meer door de doorgedreven digitalisering wordt de werkplek omgetoverd tot een gedigitaliseerde en mobiele werkomgeving, met key drivers zoals Office 365 en Teams die het mogelijk maken eender waar en wanneer (samen) te werken, zonder te moeten inboeten aan flexibiliteit of veiligheid van corporate data, devices en software.

 

MS Teams wordt dé collaboratiehub voor projectsamenwerking en teamcommunicatie. Microsoft bundelt namelijk alle applicaties uit Office 365 in deze ene overzichtelijk, duidelijk en makkelijk te gebruiken interface. Het legt ook naadloos de link met externe toepassingen en API’s. Ondertussen telt Teams, na amper 2 jaar na lancering, al 13 miljoen dagelijkse gebruikers. Dit zal enkel maar exponentieel stijgen.

 

Een totaalpakket dat bedrijven en hun werknemers een ongeziene flexibiliteit en mobiliteit biedt, met oneindige mogelijkheden om samen te werken, ongeacht de locatie. Niet alleen stijgt hiermee de productiviteit en efficiëntie, ook hoge kosten zoals huur en onderhoud van vele kantoren kan aanzienlijk dalen door deze nieuwe manier van werken. The modern workplace is daarmee een feit.

 

Hoe je er aan begint, lees je in deze blogpost.

2 . Grote shift naar Microsoft Azure en A.I.

2. Voeg een Teams-vergadering toe aan je afspraken en maak notities.

Een tweede pijler waar Microsoft hard op inzet is de shift naar Azure Cloud en Artificiële Intelligentie. De shift naar de Cloud biedt bijzonder grote nieuwe voordelen voor bedrijven. Big Data kunnen sneller en effectiever gehost en verwerkt worden naar onder meer Power BI dashboards. De shift brengt ook een kostenvoordeel met zich mee, doordat eigen servers niet per se meer standaard moeten voorzien worden. De toekomst is die van Hybride IT, waarin Azure een grote rol kan gaan spelen. Azure is bovendien ook een heel veilige Cloudomgeving, die heel wat schaalvoordelen biedt voor bedrijven.

 

Niet enkel data, maar ook bedrijfsapplicaties kunnen er op werken en je kan er zelfs eigen applicaties gaan op ontwikkelen. Artificiële Intelligentie, als tweede gekoppeld aan Azure, is al lang geen ‘ver van mijn bed’show meer. Dankzij de HoloLens zorgde het al voor verschillende primeurs, waaronder in de medische wereld.  A.I.-ontwikkelingen en toepassingen in Azure hosten heeft heel wat voordelen: data raken sneller gestructureerd en klaar voor ontwikkelingen van nieuwe applicaties, die kunnen gepushed worden naar devices zoals de HoloLens 2. Azure dus als het ware het brein achter A.I.

3 . Slimme Security beschermt Customer Experience, Creativity en Teamwork

In tijden van sterk stijgende cybercrime, neemt het belang van Security bijzonder snel toe. Logisch ook, want het heeft een rechtstreekse impact op de dagelijkse werking van je bedrijf én medewerkers. Het is dan ook van cruciaal belang dat je over een sterke Security beschikt die je beschermt tegen elke vorm van security threats, of dit nu op weblayer niveau is of end point, op de toestellen dus.

 

Office 365 en Windows 10 komen al met ontzettend goeie beveiliging in hun software. Daar komt ook Azure Active Directory en Microsoft Cloud App Security bovenop, die je Identity Management en Threat Protection aanzienlijk verrijken en versterken qua beveiliging.

4 . Vernieuwd Business Applications ISV Connect Program

Microsoft lanceert ook een vernieuwd platform die het onder meer voor ISV’s een pak makkelijker, sneller en efficiënter maakt Business Applications te ontwikkelen en te distribueren via AppScource en Azure Marketplace. Een pak nieuwe pre-packaged elemented zoals API’s en Dynamics 365 workflows zorgen ervoor dat ISV als het ware “plug and play” applications en data ter beschikking krijgen om nog gerichter te gaan ontwikkelen. Microsoft zet ook de schijnwerpers op business tools zoals Power BI. Het geheel brengt een co-creatieplatform met zich mee waar ISV’s en partners makkelijker hun marketing en selling efforts kunnen bundelen en uitrollen.