Klantenzone

Alles wat je als klant nodig hebt, verzameld op één plek.

Volg ons!

B-WISE: what’s new?

B-WISE: what’s new?

We zitten niet stil! B-WISE evolueert iedere dag, met meer functionaliteiten en nieuwe features. Lees zeker verder voor twee nieuwe features en een aantal tips die het dagelijks gebruik van B-WISE vereenvoudigen.

Nieuw: BTW-centralisatie

Vanaf versie 2.0.0.481 is er een nieuw menupunt beschikbaar: Dagboeken – Centralisatie – BTW-centralisatie.

Met dit menupunt is het nu mogelijk om de BTW automatisch te centraliseren. Hiermee worden alle BTW-rekeningen tegengeboekt en wordt het saldo weggeboekt (via een diverse boeking) op een grootboekrekening ‘Rekening courant BTW’.

Met andere woorden: het saldo dat je wegboekt, moet overeenkomen met het verschuldigd of te betalen gedrag van de BTW-aangifte.

Indien je na het wegboeken naar een diversen dagboek deze periode opnieuw opvraagt, dan staat de onderste lijn in een kleur. Dit is meteen het bewijs dat de BTW-centralisatie werd geboekt.

Nieuw: Formulevelden in werk- en draaitabellen

Bij de werk- en draaitabellen is het nu mogelijk om zelf extra kolommen met een achterliggende formule toe te voegen. Deze kunnen voor tal van doeleinden gebruikt worden.

Een voorbeeld: je beschikt over de draaitabel met de cijfers ‘algemene rekeningen’. Daar staat een bedrag ‘Debet’ en een bedrag ‘Credit’, maar je zou graag 1 kolom zien met daarin het saldo (negatief voor ‘Credit’) én een onderverdeling per klasse (1 t.e.m. 7).

Hiervoor ga je op deze manier te werk: klik met de rechtermuisknop op een blanco gedeelte bovenaan de draaitabel (voor de werktabellen: op de titels van de kolommen). Selecteer ‘Creatie Formuleveld’ in het menu.

Vervolgens zie je onderstaand scherm (1) waarbij je een veldnaam dient in te vullen. Via de drie puntjes (Formule/expressie) dien je de juiste formule (2) in te geven.

Zie onderstaand voorbeeld met de kolom ‘Saldo’ en de kolom ‘Klasse’.

 

  • Saldo met formule: [BEDRAG_DEBET]-[BEDRAG_CREDIT]
  • Klasse met formule: Substring([Code], 0,1 )

Tip: Sorteren op meerdere kolommen via Shift

Wist je dat je in grids kan sorteren op meerdere kolommen? Dit kan door te klikken op 1 kolom en dan vervolgens de Shift-toets en de linkermuisknop ingedrukt te houden, en vervolgens te klikken op de bijkomende kolommen waarop je wenst te sorteren.

 

In onderstaand voorbeeld staat er een sortering op ‘Bonnr.’, ‘Bondatum’ en ‘Artikel’.

Tip: Ingavescherm niet afsluiten na afdrukken

Sluit het ingavescherm automatisch nadat je een offerte, bestelbon klant, leveringsbon of factuur afdrukte? Je kan dit gedrag aanpassen via Basisbestanden – Parameterbestanden – Algemene parameters – tabblad Algemeen.

Meer weten over B-WISE?

Heb je hier nog vragen bij?