Klantenzone

Alles wat je als klant nodig hebt, verzameld op één plek.

Volg ons!

ConXioN geeft Wings Software vleugels door overname.  

ConXioN geeft Wings Software vleugels door overname.  

WESTMEERBEEK – Wings, het Belgische softwarebedrijf gespecialiseerd in administratie en boekhouding, versterkt zijn groeiambities door toe te treden tot de ConXioN-Groep. Wings behoudt zijn autonomie, maar verwacht door deze overname een significante impuls in innovatie en schaalvergroting, terwijl de Belgische identiteit van het bedrijf gewaarborgd blijft.

Wings software, gevestigd in Westmeerbeek, heeft zich met meer dan 4500 gebruikers gevestigd als sterke speler in de Belgische boekhoudsoftware-industrie. Het bedrijf onderscheidt zich door de ontwikkeling van gebruiksvriendelijke software, met sterke focus op klantgerichtheid, persoonlijke benadering en klantenondersteuning. Wings richt zich specifiek op Belgische accountants, boekhouders, kmo’s en vzw’s.

Innovatie en schaalvergroting

Mark Sprengers: “Onze samenwerking met ConXioN versterkt de voortzetting en verdieping van ons bestaande SaaS-model (software-as-a-service). We zochten een partner voor onze verdere schaalvergroting en innovatieve ontwikkelingen en die hebben we gevonden in ConXioN. Zo kunnen we rekenen op uitgebreide technische expertise en services, en waarborgt deze samenwerking ook dat het bedrijf in Belgische handen blijft. Dit is een belangrijke stap in onze missie om Wings verder te ontwikkelen, terwijl we onze kernwaarden behouden.”

Wings versterkt management

Naast Jan en Mark Sprengers, die nog enkele jaren hun leiderschapsrol blijven vervullen, zal Jasper Sprengers nu ook een actieve rol in het management van Wings opnemen, wat zorgt voor een versterking van het leiderschapsteam.

ConXioN versterkt positie in ERP- en boekhoudsoftware

Chris Debyser, CEO van ConXioN vult aan: “Deze strategische overname versterkt onze positie in de ERP- en boekhoudsoftware aanzienlijk. Wings is een gerenommeerde aanbieder van flexibele en efficiënte softwareoplossingen en staat bekend om haar superieure klantenondersteuning. Deze samenwerking verrijkt onze bestaande expertise en stelt ons in staat om onze klanten een nog meer geïntegreerde en uitgebreide dienstverlening aan te bieden. De op Microsoft-technologie gebaseerde Cloud platformen van Wings waarborgen de stabiliteit en veiligheid die cruciaal zijn in onze digitale tijd. Deze acquisitie markeert dan ook een significante mijlpaal in onze voortdurende toewijding aan het leveren van innovatieve en betrouwbare softwareoplossingen. Het onderstreept tevens onze missie om een voortrekkersrol te blijven spelen in de dynamisch evoluerende technologiemarkt.”

Over ConXioN

ConXioN begeleidt en inspireert haar klanten in hun digitale transformatie op tal van domeinen zoals infrastructuur en cloud, modern workplace, softwareapplicaties, cybersecurity, connectiviteit en managed services. Dit mede dankzij sterke partnerships met onder andere Microsoft, HP, Hewlett Packard Enterprise, Sentinel One, Cisco en Fortinet, waarmee ConXioN een voortrekkersrol speelt in IT-innovatie en onderzoek. 

  

In 2021 werd ConXioN verkozen tot Microsoft Partner of the Year voor België. In 2022 ondertekende ConXioN de Microsoft Partner Pledge, waarmee het bedrijf belooft inspanningen te doen op vlak van duurzaamheid, en werd ook ConXioN Nederland opgericht, dat focust op duurzame ICT. Eerder nam ConXioN ook FORT:LOX over, een cybersecurity specialist uit Roeselare en vergrootte men de footprint in West-Vlaanderen door de overname van WestSys en Sharecom. Tevens versterkte ConXioN ook de positie als Microsoft Dynamics-specialist met de overnames van Xams en Axcite. Recent kwam ook ITCE, Virtual Workplace specialist uit Kontich, zich aansluiten bij de ConXioN-Groep. 

Sinds 2024 is ConXioN erkend als officiële dienstverlener voor VLAIO’s Cybersecurity subsidieprogramma en geselecteerd voor het Microsoft Copilot (AI-gestuurde assistent) Jumpstart Program. 

 

ConXioN is sinds 26 jaar voornamelijk actief in West- en Oost-Vlaanderen maar bedient klanten doorheen heel België. Zij kunnen rekenen op de expertise van een 175-tal medewerkers. De ConXioN-Groep zet sterke groeiprestaties neer met een omzet van ruim 45 miljoen euro.  

Over Wings

Wings, gevestigd in Westmeerbeek, biedt stabiele, veilige en eenvoudige cloudbased software voor administratie en boekhouding, toegankelijk van overal en gericht op Belgische accountants, boekhouders, kmo’s en vzw’s. Wings staat voor innovatie, klantgerichtheid en een persoonlijke benadering in de boekhoudsoftware-industrie.

www.wings.be 

Meer weten over de ConXioN-Groep?

Lees al onze persberichten en aankondigingen in ons media center.