Klantenzone

Alles wat je als klant nodig hebt, verzameld op één plek.

Volg ons!

ConXioN & Trust Advocaten ontwikkelen een interactieve NIS2 tool

Twee West-Vlaamse organisaties, ConXioN en TRUST Advocaten, hebben hun expertise in IT en juridische advisering gebundeld om een NIS2 tool te ontwikkelen: Nis2check.be.
 
Deze tool is speciaal ontworpen om bedrijven door het complexe doolhof van de NIS2-regelgeving te helpen navigeren.
Nis2 tool

Wat is NIS2?

De NIS2 biedt een overkoepelende laag bovenop de NIS1- en GDPR-wetgeving, stelt hogere eisen en vereist meer transparantie. Het heeft een breder toepassingsgebied in meerdere sectoren. Met belangrijke vereisten zoals risicobeheer, rapportage van cyberincidenten en passende beveiligingsmaatregelen.

Meer bedrijven worden geconfronteerd met NIS2

Als NIS2 bedrijf zal je te maken hebben met verplichte leverancier assessment waardoor je enkel mag samenwerken met bedrijven die ook aan de richtlijnen voldoen. Hierdoor zullen veel meer bedrijven geconfronteerd worden met de regelgeving. Met als gevolg dat je een soort olievlek-principe verkrijgt, waarbij de invloed van NIS2 zich steeds verder uitbreidt.

Gevolgen bij niet-naleving

Het niet naleven van deze richtlijn kan leiden tot significante financiële en juridische gevolgen, waaronder boetes tot 10 miljoen euro en persoonlijke bestuurdersaansprakelijkheid

Ontdek de impact op een interactieve manier

De tool Nis2check.be is een reactie op deze uitdagingen. Het stelt bedrijven in staat om snel te beoordelen of en in welke mate zij aan de NIS2-richtlijn moeten voldoen. Met de tool kunnen bedrijven op een duidelijke en interactieve manier ontdekken hoe de richtlijn hun bedrijfsvoering en cybersecuritystrategie beïnvloedt.

Stel al jouw vragen over NIS2 aan de AI chatbot

Daarbovenop, heeft de website ook een geïntegreerde AI-assistent die voorzien is van alle essentiële en nauwkeurige gegevens over de regelgeving. Hierdoor beschik je direct over een specialist die elke vraag over NIS2 kan beantwoorden.

De perfecte samenwerking

ConXioN, met zijn expertise in IT-oplossingen en cyberbeveiliging, draagt bij aan de technologische kennis en ervaring, terwijl TRUST Advocaten, gespecialiseerd in EU-wetgeving en compliance, zorgt voor de juridische nauwkeurigheid en relevantie.
 
Voor meer informatie over de NIS2-richtlijn en hoe je jouw compliance kan beoordelen en verbeteren, bezoek Nis2check.be .

Meer weten over hoe je jouw bedrijf technisch kan voorbereiden op NIS2?

Onze experts staan voor je klaar om je te begeleiden en te adviseren.