Klantenzone

Alles wat je als klant nodig hebt, verzameld op één plek.

Volg ons!

Nieuws

In quarantaine tijdens je eerste werkdag, wat nu?

In quarantaine tijdens je eerste werkdag, wat nu?

Een hoogtechnologisch tintje voor de onboarding

Je eerste werkdag is altijd spannend. Zeker als die eerste werkdag tijdens de coronapandemie of zelfs een ‘lockdown light’ plaatsvindt. Maar wat als je in quarantaine moet terwijl je eerste werkdag eraan komt? Geen paniek! ConXioN loste het op door vertrouwde en nieuwe technologieën in te zetten. Daarvoor gebruiken we natuurlijk onze Microsoft 365-tools als Teams en Yammer, maar gingen we ook aan de slag met VR. Zo kon zelfs een van onze nieuwe Customer Success Managers, die thuis in quarantaine zat, toch starten aan zijn nieuwe job.

Joachim Van Poeck startte op maandag 30 november samen met collega Adam als Customer Success Manager of ‘Goesting Manager’. Vier dagen voor zijn eerste werkdag testte zijn vriendin echter positief op Covid-19 en Joachim ging natuurlijk meteen in quarantaine. Hoewel hij verwachtte dat zijn eerste werkdag veertien dagen zou worden opgeschoven, bleek dat niet het geval te zijn: “Alles kon virtueel doorgaan – van het overlopen van de welkomstbrochure tot de rondleiding. En momenteel ben ik bezig aan een virtuele tour de table waarbij ik tijdens videogesprekken persoonlijk kennis maak met mijn nieuwe collega’s.”
De tekst gaat verder onder de foto.

Joachim Van Poeck ConXioN

The new style of IT

Het mag geen verrassing zijn dat Microsoft 365 intensief wordt ingezet nu alle werknemers – splinternieuw of gevestigde waarde – thuis aan de slag zijn. Nieuwe werknemers introduceren zichzelf op Yammer, dat bij ConXioN bekend staat als het ‘interne sociale mediaplatform’, en kunnen zo hun eerste, informele gesprekken met hun nieuwe collega’s voeren. Face-to-face meetings maken net als bij zoveel andere bedrijven plaats voor (video)gesprekken via Microsoft Teams.
De tekst gaat verder onder de foto.

ConXioN One Team One Goal

Als kers op de taart nam ConXioN een VR-video op. JIBE zakte af naar het Waregemse Experience Center om uitgebreide 360° video’s te filmen. Die filmpjes zijn dan te bekijken op de smartphone die in de gepersonaliseerde Google Cardboard geplaatst wordt. De kijker krijgt vervolgens een persoonlijke introductie van onze CEO Chris Debyser, HR-Manager Hanne Vermès en Experience Center Director Kevin Couvreur, en kan ondertussen rondkijken in het Experience Center. We lichten al een tipje van de sluier op in de video hieronder!
De tekst gaat verder onder de video.

Nieuwe werknemers zich meteen thuis laten voelen

Sinds maart 2020 gingen maar liefst 20 nieuwe collega’s bij ConXioN aan de slag. En ook zij moeten kunnen proeven van dat unieke ConXioN-DNA waar we zo trots op zijn. “Voor ons is het belangrijk dat ook wie niet op kantoor kan starten wel voeling krijgt met de collega’s, andere teams en onze sfeer,” vertelt Hanne Vermès, ConXioN’s HR-Manager. “In de eerste lockdown was iedereen veerkrachtiger doordat alles nog heel nieuw was en door het mooie weer. Met de thuiswerkplicht die sinds november van kracht is merken we andere uitdagingen op. Mensen hebben het mentaal zwaarder. Net daarom is het zo belangrijk dat we betrokkenheid creëren bij onze werknemers.”