Klantenzone

Alles wat je als klant nodig hebt, verzameld op één plek.

Volg ons!

Microsoft Inspire 2022: de hoogtepunten

Naar jaarlijkse traditie ging deze maand Microsofts virtuele Inspire-conferentie door, goed voor heel wat aankondigingen die de Microsoft-gebruikers vooral moeten inspireren. Zie je door de bomen het bos niet meer? We zetten de belangrijkste nieuwigheden van Microsoft Inspire 2022 voor je op een rijtje. 👇

1. 'Do more with less' - Keynote Satya Nadella

Naar goede gewoonte trapte Microsoft CEO Satya Nadella de Microsoft Inspire 2022 af. Wat betreft Nadella, is het tijd om de digitale transformatie van de voorbije jaren naar een hoger niveau te tillen en moeten bedrijven focussen op de volgende stap: technologie in ieder bedrijfsproces verwerken om zo meer met minder te kunnen doen.

En dat betekent niet harder of langer werken, zegt Nadella. Het betekent technologie slim en schaalbaar inzetten. En daar komt de Microsoft Cloud om de hoek piepen. Het mag dan ook niet verbazen dat er op Inspire heel wat te doen was rond Microsofts cloudservices. We duiken er meteen in!

^ Terug naar menu

2. Microsoft Cloud

Naast enkele verbeteringen in Microsoft Azure, is de belangrijkste aankondiging van Microsoft Inspire 2022 op cloudvlak Cloud for Sovereignty, een gloednieuw cloudaanbod voor de publieke sector. 

 

 

Hiermee wil Microsoft het mogelijk maken voor organisaties in de publieke sector, voornamelijk in Europa, om processen te digitaliseren en workloads te draaien in de cloud, en daarbij te voldoen aan heel wat strenge regels. Daarbij staan security, compliancy, privacy, schaalbaarheid en volledige controle over data(beheer) centraal.

 

 

Ver-van-je-bed? Akkoord. Daarom geeft Microsoft nog even een duidelijk voorbeeld: een overheidsinstelling die zich aan nationale én Europese regelgeving moet houden, kan een publieke website in de Microsoft Cloud draaien en is daarbij zeker dat de data binnen de gekozen geografische grenzen blijven. Kritieke data (zoals gezondheidsdata van inwoners) blijven dan bijvoorbeeld versleuteld op een lokale Microsoft-datacenterregio draaien, terwijl strategische gegevens (zoals identiteitsdata) via Azure Arc in het datacenter van een klant of lokale provider draaien. De mogelijkheden van deze hybride opzet zijn eigen aan de Cloud for Sovereignty.

 

^ Terug naar menu

3. Microsoft Viva

Ook Nadella zegt het: hybrid work is here to stay. Om de verbinding met en tussen werknemers te verbeteren, focust Microsoft zoals voorspeld nog meer op Viva – haar ‘digital employee experience platform’. Microsoft Viva combineert communicatie, communities, kennis, bijleren, doelen en inzichten in Microsoft Teams. En binnen Viva werden drie nieuwe features aangekondigd, die daar nog meer moeten bij helpen.

Viva Goals

Deze nieuwe feature – die zo’n twee maand geleden al werd aangekondigd – moet het mogelijk maken om doelen over de verschillende teams en de volledige organisatie heen transparant te maken. Viva Goals is vanaf 1 augustus algemeen beschikbaar.

Viva Goals
Microsoft Viva Goals

Viva Engage

Vers van de pers is Viva Engage, een soort sociale mediaplatform binnen Teams. Met deze Teams-tool kunnen werknemers nieuws delen, vragen beantwoorden en conversaties opstarten. Het doel? ‘Verbondenheid en groepsgevoel creëren, en daarbij ruimte laten om je persoonlijk uit te drukken’.

Viva Sales

Viva Sales is een combinatie van Dynamics 365, Office en Teams om klantendata nog beter in te zetten. Het moet manueel werk beperken, en moet het traject van de klant doorheen de volledige Microsoft 365-suite transparanter maken. ‘Supercharge your CRM’, zegt Microsoft erover.

4. Microsoft Digital Contact Center Platform

Ook aangekondigd op Microsoft Inspire 2022: het gloednieuwe Digital Contact Center, dat Dynamics 365, Azure Communication Services, Teams, Power Platform en Nuance samenbrengt in één platform om een naadloze omnichannel klantenervaring te verzekeren. Nuance is een door Microsoft opgekocht voice-to-text-bedrijf dat maximaal gebruikmaakt van Artificiële Intelligentie.

Waarom ontwikkelde Microsoft dit platform? De techgigant merkte dat klantendata nog te vaak bij één specifieke afdeling, persoon of tool bleef. Dit staat vaak een gepersonaliseerde klantenervaring in de weg. Met het Digital Contact Center wil Microsoft een uitgebreide maar flexibele oplossing bieden aan contactcenters. Het platform maakt gebruik van onder andere Artificiële Intelligentie, sterke security en automatisaties, om zo klanten beter en sneller te woord te staan.

Satya Nadella haalt in zijn keynote het voorbeeld van vliegtuigmaatschappij United Airlines en haar eigen app aan, om de mogelijkheden van het platform in actie te tonen:

5. Microsoft Teams

Microsoft Teams is vandaag zo alomtegenwoordig, dat het niet mag verbazen dat er opnieuw enkele nieuwe, inspirerende features werden aangekondigd. We vertellen kort iets meer over de drie belangrijkste:

Excel Live

Het wordt binnenkort mogelijk om met één klik je Excel-bestand te delen in je Teams-meeting en de andere deelnemers dit bestand te laten bekijken en bewerken. Deze nieuwe feature zorgt voor een ononderbroken meetingervaring.

Video clip

Vanaf augustus zal het mogelijk zijn om niet enkel meer chats te versturen, maar om een korte videoboodschap op te nemen en te versturen. Denk hieraan als een voicemail, maar dan mét beeld. 

Teams Connect Shared Channels

Deze nieuwe feature zal het mogelijk maken om samen te werken met externe organisaties, zonder te moeten switchen naar een andere organisatie in Teams. Je hoeft binnenkort je vertrouwde omgeving dus niet meer te verlaten om over te schakelen naar een omgeving waar je samenwerkt met externen.

6. Security

Microsoft heeft security hoog op de agenda, en wil bedrijven inspireren om net hetzelfde te doen. Op Inspire werd dan ook nog eens een mooi overzicht gegeven van Microsofts uitgebreide security-familie, dat recent werd aangevuld met nog enkele nieuwe telgen. Daar is Microsoft Entra er bijvoorbeeld eentje van: een nieuw portfolio voor identiteit en toegang. Microsoft Purview zou dan weer de toekomst van compliance en databeheer moeten zijn. En Microsoft Priva moet in het voordeel werken van het privacybeheer van je klanten.

Laat dit overzicht een fijne afwisseling zijn van de zwembadpulp die je op vakantie leest met een glas sangria in de hand, en je inspireren om binnenkort met de nieuwe tools en features aan de slag te gaan. Wij staan alvast te popelen!

Meer weten?

We hebben heel wat Microsoft-sessies in de aanbieding! Leer bij over Azure of Business Applications.