Klantenzone

Alles wat je als klant nodig hebt, verzameld op één plek.

Volg ons!

Hoe je nooit zou merken dat jouw wachtwoord al gestolen is

Is jouw wachtwoord ongemerkt al gestolen? Met Evilginx is dat heel goed mogelijk. Deze krachtige tool stelt hackers in staat om onopgemerkt toegang te krijgen tot jouw wachtwoorden en inloggegevens. Zelfs met multifactorauthenticatie (MFA), ben je niet langer beschermd.


In deze aflevering van 52 Topics onthult onze eigen security engineer, Michael Van Wassenhove, door middel van zijn recente tests en simulaties de verontrustende kwetsbaarheden in de huidige beveiligingstechnologieën. Een echte wake-up call voor iedereen die denkt dat hun beveiliging up-to-date is.

In 52 Topics gaat Kevin wekelijks de strijd aan met een technisch topic. Onderwerpen van ‘XR’ over ‘big data’ tot ‘zero trust’, die hij in 10 minuten en in begrijpelijke taal duidelijker maakt.

 

Bekijk de aflevering hierboven als video, lees het hieronder als blog of beluister hem als podcast op Spotify, Apple Podcasts of Google Podcasts. 👇

Snelle links 🔗:

Het belang van multifactor authenticatie (MFA)

Multifactor authenticatie (MFA) is geen nieuwe term in de wereld van cybersecurity, maar verrassend genoeg implementeren veel bedrijven deze cruciale veiligheidsmaatregel nog steeds niet. MFA voegt een extra laag beveiliging toe door gebruikers te verplichten om twee of meer authenticatievormen te gebruiken voordat ze toegang krijgen tot hun accounts.

MFA is geen wondermiddel, maar eerder een drempel die moeilijk te overwinnen is voor hackers. Willen ze echt binnenkomen, zullen ze wel een ladder meenemen.

"Elke keer als ik zie dat een bedrijf geen MFA gebruikt, voel ik een grijs haar groeien. Het is zo'n eenvoudige stap die enorme gevolgen kan afwenden." - Michael Van Wassenhove

Phishing

Phishing blijft een van de grootste dreigingen voor bedrijfsbeveiliging, en het is vaak het startpunt voor ernstigere aanvallen.

"Phishing is de basis van veel beveiligingsinbreuken. Het direct benaderen van mensen maakt het een effectieve methode voor hackers." - Michael Van Wassenhove

Belang van security training

• Bewustwording vergroten: Regelmatige training helpt werknemers om verdachte emails en links te herkennen.
• Reactiesnelheid verbeteren: Getrainde werknemers weten hoe ze moeten reageren bij een poging tot phishing, wat de schade kan beperken.
• Cultuur van veiligheid creëren: Een goed geïnformeerde werknemer is de eerste verdedigingslinie tegen cyberaanvallen.

Simulatie van man-in-the-middle aanval met Evilginx

Michael heeft een man-in-the-middle aanval gesimuleerd met een tool genaamd Evilginx, die aantoont hoe eenvoudig het kan zijn om zelfs geavanceerde beveiligingsmaatregelen zoals MFA te omzeilen

"Evilginx maakt het mogelijk om naadloos een sessie te kapen, zelfs wanneer de authenticatie lijkt te slagen." - Michael Van Wassenhove

Preventietips

Het begint allemaal met bewustzijn. Zorg ervoor dat je team weet wat te doen en wat niet te doen.

 

Niet alleen vertrouwen op technologie: Beveiligingsbewustzijn en goede praktijken zijn net zo belangrijk.
Dubbel-check URL’s: Zorg ervoor dat medewerkers weten hoe een legitieme URL eruitziet.

Regelmatige wachtwoordwijzigingen: Moedig complexe en unieke wachtwoorden aan.
Implementeer geavanceerde bedreigingsdetectie: Gebruik tools die verdacht gedrag opmerken voordat het schade kan aanrichten.
Beperk toegang op basis van noodzaak: Niet iedere werknemer heeft toegang nodig tot alle systemen.

Heb jij ook een vraag voor Kevin? Geef een virtueel seintje en laat je vraag achter op sociale media! #RodeTelefoon

Meer weten over wat ConXioN voor jouw bedrijf kan betekenen?

Onze experts staan voor je klaar om je te begeleiden en te adviseren.