Klantenzone

Alles wat je als klant nodig hebt, verzameld op één plek.

Volg ons!

Nieuws

Microsoft Inspire 2020

Microsoft Inspire 2020

Afgelopen week was het opnieuw dé hoogmis voor Microsoft en haar partners. ConXioN was dit jaar opnieuw van de partij op de digitale versie van Inspire. Met het Inspire event geeft Microsoft alvast de aftrap van hun nieuw fiscaal jaar. Met meer dan 400 inspirerende sessies was het opnieuw een zeer pittige editie.

 

In deze blogpost inspireren we jullie met de nieuwtjes over Microsoft 365 en Microsoft Teams, Dynamics 365 in combinatie met het Power Platform en Azure. Ook delen we graag met jullie de visie van Microsoft hoe de evolutie van de digitale transformatie zich verder zet.

Visie en strategie

Security, compliance en identity zijn zo belangrijk dat het aan de basis van het hele Microsoft ecosysteem ligt. Het is dé strategische prioriteit voor elke organisatie, met de verschuiving naar remote office, om de behoefte aan een geïntegreerde zero trust security architectuur op te trekken en zo de kost en complexiteit weg te werken.

 

Ook wij als ConXioN zetten maximaal in om onze klanten op een veilige manier te laten werken en zelfs met een paar quick wins kunnen we de beveiliging gevoelig opkrikken.

 

Microsoft heeft de enige Cloud die zich uitstrekt over alle uithoeken van de wereld, van Azure Edge Zones voor 5G tot Azure Sphere voor een veilig IoT omgeving. En ze verwijderen de barrières voor iedereen die naar de Cloud wil migreren door in te spelen op hun gegevenssoevereiniteit en regelgevingsbehoeften.

 

Vandaag de dag heeft Microsoft 61 datacenter regio’s, meer dan welke andere Cloud aanbieder ook, met meer dan 90 compliance-certificaten. Alleen al in het afgelopen boekjaar heeft Microsoft meer dan zeven nieuwe datacenter regio’s aangekondigd, in Italië, Israël, Mexico, Nieuw-Zeeland, Polen, Qatar en Spanje.

 

De sleutel tot de datacenter aanpak is duurzaamheid. Iedereen ziet deze dringende noodzaak en verwacht van Microsoft dat ze actie ondernemen. Als onderdeel van Microsoft’s streven om een CO2-negatief bedrijf te zijn, is het hun ambitie dat de datacenters een netto nul-uitstoot genereren, wat onder meer inhoudt dat ze tegen 2030 dieselvrije back-upstroom zullen hebben.

 

Met GitHub zijn ontwikkelaars over de hele wereld in staat om samen te werken en samen heel snel software te bouwen.

 

Naast GitHub kan met het Power Platform iedereen snel low-code/no-code apps en workflows bouwen, Microsoft 365 en Dynamics 365 aanpassen en uitbreiden, en integreren met honderden SaaS-applicaties die er zijn. Als u formules in Excel kunt gebruiken, kunt u een app maken, een virtuele agent bouwen, een workflow automatiseren of gegevens analyseren met het Power Platform.

 

Binnen onze ConXioN Business Consultants afdeling hebben wij met ConXioN heel wat expertise in huis om heel mooie Power Apps te ontwikkelen voor onze klanten. Dankzij de simpliciteit van het platform voorzien we ook de nodige kennisoverdracht zodanig dat jullie snel en eenvoudig zelf aan de slag kunnen gaan met het Power Platform.

 

Met Microsoft 365 is de manier waarop we werken, leren en beleven drastisch aan het veranderen. Naarmate de werknormen evolueren, hebben organisaties behoefte aan een allesomvattende oplossing die communicatie, samenwerking en bedrijfsprocessen samenbrengt, gebouwd op een sterk fundament van veiligheid en privacy.

 

Verder in deze blogpost lichten wij de key take aways van Microsoft 365 verder toe en hoe deze jullie verder helpen in de digitale transformatie. Omdat Microsoft 365 veel meer biedt dan alleen maar Office 365 zet ConXioN ook heel sterk in op leertrajecten (adoption) zodat jullie optimaal gebruik kunnen maken van het Microsoft ecosysteem. We stippelen samen een beleid uit (governance) en houden ook rekening met de verandering voor de gebruikers (change)

 

Er zijn dagelijks 75 miljoen actieve gebruikers van Teams. Microsoft heeft een enorme adoptie van Teams en Microsoft 365 gezien, van kleine bedrijven met maar een paar gebruikers, tot de grootste bedrijven ter wereld.

 

ConXioN heeft de afgelopen periode zeer veel klanten geholpen met het implementeren en trainen van Microsoft Teams en dit zowel bij Kmo’s als bij grotere ondernemingen. Teams evolueert constant en wij streven er ook naar om deze nieuwtjes constant op te volgen zodat jullie Teams ervaring alleen maar beter wordt.

 

Dynamics 365 helpt bedrijven hun digitale transformatie te versnellen en elk onderdeel van hun bedrijfsvoering op afstand uit te voeren, van productie tot supply chain management, verkoop en klantenservice, inclusief nieuwe scenario’s zoals afhalen aan van producten, contactloos en online winkelen maar ook klantenservice op afstand.

 

Een goede ERP en CRM zijn key om zowel de bedrijfsprocessen als klantengegevens in kaart te brengen. ConXioN helpt jullie ook graag verder met het evalueren van jullie huidige omgeving en bekijkt samen met jou welke toegevoegde waarde Dynamics 365 kan bieden.

Key Take aways Microsoft 365

Dit jaar blaast Microsoft 365 zijn derde kaarsje uit. Microsoft 365 werd in het leven geroepen door het samenvoegen van 3 componenten, namelijk Office 365, Windows 10 en Enterprise Mobility & Security (EMS). Vandaag is het meer dan enkel de combinatie van deze drie elementen. De kracht van het Microsoft 365 ecosysteem zorgt ervoor dat we op vandaag beter kunnen samenwerken op een veilige manier met end-to-end beveiliging binnen één suite.

 

Met Microsoft 365 als basis voor een moderne werkplek waar simpliciteit en veiligheid key zijn, raden wij onze klanten aan om hun huidige Office 365 omgeving samen met ons te herbekijken en na te gaan waar Microsoft 365 een toegevoegde waarde kan leveren met als resultaat een digitale werkplek waar optimaal en veilig kan (samen)gewerkt worden. Onze Business Consultants helpen jullie alvast om na te gaan welke quick wins op jullie omgeving mogelijk zijn.

 

De afgelopen maanden is de wereld veranderd en ook de manier hoe we met deze nieuwe technologieën omgaan. Door een constante cyclus van innovatie levert Microsoft geen statische programma’s meer af maar dynamische apps die voortdurend verbeterd worden.

 

Microsoft is gestopt met het ontwikkelen van producten en gestart met het ontwerpen van technologische ervaringen. Dit zorgt ervoor dat bedrijven en gebruikers slimmer, productiever en veiliger kunnen werken en zich kunnen focussen op hun corebusiness.

 

Tijdens Inspire hebben we tal van sessies gevolgd om jullie een nog beter inzicht te kunnen geven over:

 

  • Microsoft List,
  • Universal Print,
  • Yammer
  • Zero Trust principe

Microsoft List

List stelt gebruikers in staat om problemen, documenten, routines, contactpersonen, inventaris en meer op te sporen met behulp van aanpasbare weergaven, regels en opmerkingen om iedereen in sync te houden. Kant-en-klare sjablonen maken het gemakkelijk om te starten en lijsten kunnen verder worden uitgebreid met Power Platform integraties. List wordt een kernonderdeel van Microsoft 365 met bedrijfsklare beveiliging en compliance.

 

Je kan List goed vergelijken met Delve maar met geïntegreerde Power Platform toepassingen,

Universal Print

Sinds maart dit jaar was er al een private Preview van Universal Print. Vanaf deze week is dit als public preview beschikbaar.

 

Klanten die met Microsoft 365 naar de Cloud verhuizen, hebben al lang behoefte aan een eenvoudige printervaring voor hun medewerkers. Universal Print is een software as a service (SaaS) oplossing die een intuïtieve, rijke en veilige printervaring voor gebruikers mogelijk maakt en IT helpt tijd en moeite te besparen.

 

Universal Print biedt een gebruiksvriendelijke, eenvoudige printervaring die de noodzaak om printerstuurprogramma’s te installeren overbodig maakt, omdat het is ingebouwd in de Windows-ervaring.

 

Het helpt ook bij het vinden van printers, zowel dichtbij als buiten uw huidige locatie.

 

Printen vanaf zero-trust netwerken wordt ook mogelijk gemaakt via single sign-on (SSO) wanneer deze printers aangesloten op het internet en zijn geverifieerd op Azure Active Directory (Azure AD).

Yammer

Een nieuw ontworpen Yammer, met een nieuwe gebruikerservaring voor zowel het web als mobiel gebouwd met het Fluent Design System, zit vol met nieuwe functies en integraties die communities, betrokkenheid en kennis in heel Microsoft 365 voeden.

 

Microsoft 365 Global Admins kan de toegang tot de nieuwe Yammer configureren via de Yammer admin portal. Beheerders kunnen de toggle in de in de header inschakelen en de standaard ervaring voor hun netwerk kiezen: de klassieke of de nieuwe Yammer look.

Zero Trust Principe

Veiligheid wordt steeds belangrijker binnen organisaties. In plaats van ervan uit te gaan dat alles achter de bedrijfsfirewall veilig is, gaat het Zero Trust-model ervan uit dat er een lek is en verifieert ieder verzoek alsof het uit een open netwerk afkomstig is. Ongeacht waar het verzoek vandaan komt of welke bron het raadpleegt, Zero Trust leert ons ‘nooit te vertrouwen, altijd te verifiëren’. Ieder toegangsverzoek wordt volledig geverifieerd, gemachtigd en versleuteld voordat toegang wordt verleend. Om laterale verplaatsing te minimaliseren, wordt microsegmentatie en minimaal machtigingsbeleid toegepast. Uitgebreide informatie en analyses zijn uitgerust om afwijkingen in realtime te detecteren en erop te reageren. Het gebruik van Artificiële intelligentie wordt in beveiligings- en controlemethodieken ook steeds meer toegepast.

teams logo

Key Take aways Microsoft Teams

Bedrijven herbekijken meer en meer om hun digitale samenwerking te optimaliseren. De afgelopen maanden hebben heel veel bedrijven de plannen omtrent de digitale transformatie noodzakelijk moeten vervroegen. In vele gevallen was de aftrap gegeven met het implementeren en adapteren naar Microsoft Teams. Gedurende de afgelopen maanden heeft Microsoft er alles aan gedaan om dit zo vlot mogelijk te laten verlopen en heeft men ook constant naar de business geluisterd waar Teams moest bijgeschaafd worden. Wekelijks kwamen tal van nieuwe features uit. Tijdens deze uitdagende periode hebben wij met ConXioN ook heel wat inspirerende Webinars gegeven om onze partners en klanten snel up and running te krijgen met Microsoft Teams.

 

Tijdens de inspirerende sessies op Inspire heeft Microsoft ons hun visie en kracht van Teams toegelicht en deze veranderingen zullen weldra ook binnen jullie Teams omgeving:

 

  • Teams Room Premium,
  • Integratie Power Platform,
  • 3th party integratie met ontwikkelaars.

Team Room Premium

Teams Room Premium biedt een Cloud-gebaseerde IT-dienst die 24/7 proactief beheer en monitoring omvat, geleverd door Microsoft-experts. Teams Rooms Premium geeft klanten de mogelijkheid om de operationele last van hun meeting rooms over te hevelen naar Microsoft of een gecertificeerde Microsoft-partner. Deze oplossing is geschikt voor klanten die hun Microsoft Teams Rooms willen moderniseren en uitbreiden zonder dat ze hun interne resources moeten schalen of uitbreiden om de vraag te beheren. Klanten kunnen voordelen realiseren zoals het vrijmaken van IT, gemoedsrust, verbeterde efficiëntie en een verbeterde eindgebruikerservaring.

Integratie Power Platform

Microsoft voorziet binnen Teams uitbreidingen naar het Power Platform. Dit maakt het gemakkelijker om apps te maken, te implementeren en te beheren zonder ooit Teams te verlaten. Apps en chatbots die zijn gebouwd met Power Apps en Power Virtual Agent hebben nu zonder extra kosten toegang tot gegevens die zich in Microsoft Dataflex bevinden, een relationele database die nu in de teams is ingebouwd. Met de toevoeging van DataFlex worden Teams niet alleen de hub voor teamwerk, maar ook de hub voor het transformeren van bedrijfsprocessen . Deze krachtige combinatie stelt gebruikers in staat om applicaties en workflows direct binnen Teams te bouwen, zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over backend technologie.

 

De nieuwe Power BI persoonlijke app voor Microsoft Teams geeft mensen een hub voor al hun datavisualisaties en een plek om meer data te vinden vanuit hun hele organisatie. De app biedt een meer gestroomlijnde ervaring voor de toegang tot Power BI-rapporten in teams en biedt voorbeeldrapporten, trainingsinformatie en gestroomlijnde functionaliteit voor het delen van gegevens, om gebruikers te helpen bij het integreren van data-driven beslissingen.

3th party integratie met ontwikkelaars

Als een hub voor teamwerk en een uitbreidbaar platform, is Microsoft Teams uniek in de manier waarop ze ontwikkelaars de mogelijkheid biedt om hun apps te integreren en workflows te transformeren. Zo kunnen invoegtoepassingen die in-house of door derden ontwikkeld zijn voor het optimaliseren van Teams toepassingen makkelijk geïmplementeerd worden. Een voorbeeld hiervan kan zijn dat er een nieuw venster wordt geopend na een Teams meeting met een klant om zo de CRM te updaten.

Key Take aways Dynamics 365 & Power Platform

Dynamics 365 en het Power Platform zijn net als Microsoft 365 belangrijke onderdelen in het Microsoft ecosysteem. Tijdens het event: Microsoft Inspire 2020 werden dan ook tal van sessies voorzien rond deze topics. Ons vielen vooral deze veranderingen op:

  • Dynamics 365 Customer Voice
  • Dynamics 365 Fraud Protection,
  • Pre-build Power Platform Solutions
  • Common Data Service wordt Dataflex Pro

Dynamics 365 Customer Voice

Dynamics 365 Customer Voice is ontworpen om de integratie met Dynamics 365 en bedrijfsapplicaties van derden te vereenvoudigen, zodat organisaties real-time feedback kunnen vastleggen en opnemen in een overzichtelijke weergave van klanten en actie kunnen sturen op de momenten die ertoe doen.

Customer Voice legt de feedback direct vast met kant-en-klare sjablonen die vooraf opgestelde vragen, workflows en rapporten bevatten. Met de ingebouwde integratiemogelijkheden kunt u eenvoudig enquêtes op schaal personaliseren en feedback direct koppelen aan dagelijkse toepassingen en workflows, waaronder Dynamics 365, Power BI, Power Apps en honderden andere apps via Power Automate.

U kunt diepere inzichten ontdekken die de aanzet geven tot actie met real-time feedback en eenvoudig toegang krijgen tot de specifieke feedback, samen met het 360-graden view van de klant.

Dynamics 365 Customer Voice

In deze tijd van verandering is de fraude toegenomen tot een ongekend niveau, waarbij facturen worden overgenomen van leveranciers, sociale diensten en nutsbedrijven. Microsoft heeft een uitgebreide fraudebescherming die de klant, de overheid en de leveranciers kan helpen beschermen.

Dynamics 365 Fraud Protection, voegt twee nieuwe mogelijkheden toe: Accountbescherming en verliespreventie.

 

Accountbescherming helpt bij het beschermen van online inkomsten en reputatieschade door frauduleuze toegang tot accounts, het creëren van valse accounts en het overnemen van accounts tegen te gaan en door gebruikersaccounts te beschermen tegen misbruik en fraude.

 

Verliespreventie helpt inkomsten te beschermen door potentiële fraude bij retours en kortingen als gevolg van omnichannel aankopen te identificeren, waardoor de gebruikers snel actie kunnen ondernemen om verliezen te beperken. Beide mogelijkheden waren eerder beschikbaar via een preview.

Pre-build Power Platform solutions

Microsoft heeft een kant-en-klare Power Platform-oplossing uitgebracht die onze klanten zal helpen om prioriteit te geven aan gezondheid, veiligheid en beveiliging en om het proces van het terugsturen van werknemers naar de werkplek te stroomlijnen.

 

Deze oplossingen, die nu beschikbaar zijn, kunnen eenvoudig worden aangepast en op schaal worden ingezet; ze zijn geïntegreerd en werken naadloos samen.

Common Data Service wordt Dataflex Pro

Common Data Model (CDM) is de gemeenschappelijke noemer voor data die wordt gebruikt door zakelijke en analytische applicaties. Het bestaat uit een set gestandaardiseerde, uitbreidbare dataschema’s die door Microsoft en onze partners worden gepubliceerd en waarmee consistentie van data en de betekenis daarvan voor alle applicaties en bedrijfsprocessen mogelijk wordt. Vanaf heden zal zit Dataflex Pro heten. Dataflex wordt ook beschikbaar gesteld voor Microsoft Teams en levert een ingebouwd, low-code dataplatform voor Teams en biedt relationele dataopslag, rijke datatypes, enterprise grade governance en het implementeren van oplossingen met één muisklik. Microsoft Dataflex stelt iedereen in staat om eenvoudig apps en intelligente chatbots te bouwen en te implementeren in Teams met Microsoft Power Apps en Microsoft Power Virtual Agents.

azure logo

Key Take aways van Azure

Azure is een zeer belangrijk element van de 3-cloud strategie van Microsoft. Microsoft blijft verder innoveren en investeren in nieuwe technologieën binnen Azure. Er kan gekozen worden om zowel een Cloud first strategie op te zetten maar ook een hybride setup behoort tot de mogelijkheden.

Vorig jaar tijdens Inspire heeft Microsoft al aangegeven dat de toekomst hybride is. Dit jaar zet deze trend zich verder en is de hybride setup gebouwd om aan de specifieke behoeften van onze klanten te voldoen, of ze nu te maken hebben met zakelijke, regelgevende of technische eisen die een hybride omgeving vereisen of strategische redenen hebben om sommige applicaties of workloads binnen hun eigen datacenters te houden.

 

Op Inspire zijn onder andere volgende veranderingen aangekondigd:

 

  • Azure HCI,
  • Azure Disk Storage

Azure HCI

De nieuwe Azure Stack HCI-oplossing is een Azure service, die klanten de nieuwste beveiligings-, prestatie- en hybride verbeteringen biedt. Het levert een geïntegreerde management en operationele ervaring met Azure waardoor klanten Azure Stack HCI-implementaties en Azure middelen kunnen beheren, zij aan zij, direct vanuit het Azure portaal. Klanten kunnen meerdere clusters op schaal monitoren en zelfs virtuele machines (VM’s) die op Azure Stack HCI draaien bekijken en beheren door gebruik te maken van Azure Arc.

 

Azure Stack HCI kan gebruikt worden in een verscheidenheid van use cases om datacenters te moderniseren met high-density virtualisatie en opslag. Dit is een ideale oplossing voor organisaties die hun datacenter kosten willen verminderen, vooral voor legacy hardware of SAN-omgevingen met een moderne “hyperconverged” infrastructuur en levert besparingen op in OPEX en verhoogt de efficiëntie die door centraal beheer vanuit Azure wordt bereikt.

 

IT-beheerders kunnen ook een nieuwe implementatiewizard gebruiken om snel een Azure Stack HCI-cluster op te zetten en verbinding te maken met Azure en gebruik te maken van Azure Stack HCI-native integratie met kerndiensten zoals Azure Backup, Azure Security Center en Azure Monitor, zodat klanten gemakkelijk kunnen profiteren van Azure hybride managementmogelijkheden.

Azure Disk Storage

Bedrijven veranderen de manier waarop ze hun IT beleid voeren en velen willen de overstap naar de Cloud versnellen om te profiteren van de voordelen die de Cloud biedt, zoals lagere eigendomskost en verbeterde flexibiliteit en veiligheid, zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties, de compatibiliteit en de beschikbaarheid van de applicaties. Microsoft is toegewijd aan het leveren van nieuwe innovaties om onze klanten te helpen hun bedrijf kritische applicaties gemakkelijk te migreren naar Azure.

 

Op Inspire kondigde Microsoft de algemene beschikbaarheid aan van gedeelde schijven op Azure Disk Storage waardoor u uw bestaande on-premises Windows en Linux-gebaseerde geclusterde omgevingen gemakkelijker kunt migreren naar Azure. Microsoft kondigt ook belangrijke nieuwe verbeteringen aan voor Azure Disk Storage om u te voorzien van meer beschikbaarheid, veiligheid en flexibiliteit op Azure.

 

Willen jullie de mogelijkheden van Azure ontdekken en wat de toegevoegde waarde kan zijn voor jullie bedrijf, ons Cloud team staat te popelen om jullie hier wegwijs in te maken. De ConXioN Azure in a day trainingen geven jullie alvast de voorzet om de fundamenten van Azure te ontdekken en onmiddellijk aan de slag te gaan.