conxion logo wit
Klantenzone

Alles wat je als klant nodig hebt, verzameld op één plek.

Volg ons!

Applications

Microsoft Teams – Een reeks nieuwe features

Microsoft Teams – Een reeks nieuwe features

Het voorbije kwartaal heeft Microsoft niet stilgezeten. Ze werkten onder meer aan een reeks nieuwe features binnen Microsoft Teams. Microsoft positioneert Teams dan ook als dé centrale hub voor collaboratie. Maar wat zit er aan te komen en wat zijn de updates? We geven je ze graag hieronder mee.

gesprek microsoft teams

Aantal deelnemers in chat en videocall worden opgekrikt

In een heel korte tijd komt Microsoft met heel wat nieuwe features binnen Teams. Zo verhoogt Teams het aantal actieve deelnemers in één chat. Hierdoor kan je een groepschat houden met 300 personen. Verder werd ook het video gedeelte onder de loep genomen. Je kan binnenkort een videogesprek opstarten met 49 deelnemers tegelijk, dat terwijl dat nu 9 deelnemers tegelijk bedraagt.  

Break-out rooms optie

Vanaf dit najaar komt er ook een ‘Breakout Rooms’ optie. Zo kan een klas of groep studenten opgedeeld worden in kleinere groepjes. Daarmee richt Microsoft zich voornamelijk op het onderwijs. Maar dit kan ook voor organisaties bijzonder interessant zijn, bijvoorbeeld tijdens een Hackathon of virtueel event.

Microsoft Teams voor privégebruik

Dynamics 365-gebruikers kunnen nu een Teams-vergadering toevoegen bij het maken van ee

Het drukke gezinsleven vraagt meer en meer structuur en daar speelt Microsoft handig op in met ‘Teams voor privé’. Er komt geen volledig nieuwe Teams app, maar de bestaande wordt aangepast om aan deze noden te voldoen. De bedoeling van deze update is om het makkelijker te maken voor familie en vrienden om naast chatten ook afspraken te maken zoals bijvoorbeeld een uitstap. Er kan eenvoudig via het kalender onderdeel een datum geprikt worden. De app kan ook gebruikt worden om bijvoorbeeld een boodschappenlijstje op te maken of samen aan één document te werken.

 

Ook nieuw is dat je perfect de locatie kan volgen van je gezinsleden, zo hoef je je alvast geen zorgen te maken wanneer iemand later thuiskomt. (Deze functie is alleen mogelijk als locatievoorzieningen opstaat op het toestel)

Doordat Microsoft Teams zich op de particuliere markt richt, krijgen gebruikers de mogelijkheid om meer vertrouwd te geraken met het programma naast het werk. Dit komt de user adoption zeker ten goede.

 

n afspraak, waardoor ze toegang krijgen tot belangrijke klantinformatie tijdens een Teams-gesprek. Gebruikers kunnen nu ook rechtstreeks notities maken die automatisch wordt opgeslagen worden in de tijdlijn van het Dynamics 365-record. Alleen gebruikers met de juiste machtigingen hebben toegang tot de gegevens, zodat de meest geschikte medewerkers klantenrecords kunnen bekijken, gebruiken en delen.

Safe optie binnen Teams

Nog een leuke feature is de optie: safe. Deze optie maakt het mogelijk om gevoelige informatie beter af te schermen, dit kan je per bericht zelf gaan indelen. Ideaal in situaties waarbij je snel even een paswoord of gevoelig document wil doorsturen naar je collega.   

Wanneer kunnen we de features verwachten?

Bepaalde features zijn al reeds beschikbaar en sommige hiervan worden de eerstvolgende maanden uitgerold. Interesse in om alle functionaliteiten binnen Microsoft Teams te ontdekken? Aarzel dan niet om je in te schrijven op onze eerstvolgende sessie.