Klantenzone

Alles wat je als klant nodig hebt, verzameld op één plek.

Volg ons!

Microsoft omarmt de hybride werkplek met Loop

Microsoft omarmt de hybride werkplek met Loop

Volg je net als wij Microsoft Ignite op de voet? Dan had je vast wel al van Microsoft Loop gehoord. Was je er niet van op de hoogte dat de Microsoft-hoogdagen deze week plaatsvonden? Geen zorgen, wij houden je graag up to date met de belangrijkste aankondigingen. Laat ons er meteen invliegen: een van de grotere nieuwigheden die werden aangekondigd tijdens de Microsoft-conferentie is de productiviteitsapp Microsoft Loop. Het nieuwe jasje voor Microsofts Fluid Framework is een “Flexible Canvas App” of “gesynchroniseerd canvas”. Een wat? 🤔

 

Microsoft Loop

Wat is Microsoft Loop?

Met Loop wil Microsoft het nog eenvoudiger maken om samen te werken over de verschillende Office-applicaties heen. Daarmee komt het dus tegemoet aan ‘het nieuwe normaal‘, waarbij eindgebruikers flexibel op kantoor of thuis werken, maar daarbij niet willen inboeten aan productiviteit en op een eenvoudige manier willen samenwerken. Zo zal je met Loop eenvoudig kunnen samenwerken aan elementen uit verschillende Office-applicaties (bv. een tabel, lijst, mail, agenda-item…) en moet het samenwerken aan projecten een pak eenvoudiger maken.

 

Deze app is een uitbreiding van de eerder geïntroduceerde Microsoft Fluid-technologie. Daarmee kunnen gebruikers componenten uit de Office-applicaties kopiëren, plakken, delen en in realtime samen met anderen bewerken. Nu geeft Microsoft die toepassing nog een extra boost met pages en workspaces bovenop die reeds bestaande components.

Loop Workspaces

De Loop Workspaces zijn gedeelde ruimtes die het team overzicht moeten bieden van wat belangrijk is, waar iedereen aan werkt en wat de voortgang van een project is. De Workspaces zullen een lijst van alle mogelijke Loop Components bevatten, maar ook de Loop Pages en wie er momenteel in aan de slag is.

 

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Microsoft Loop Workspaces
Microsoft Loop Workspaces

Loop Pages

Een Loop Page kan je zien als een canvas voor je project, waar je je verschillende componenten in kan rangschikken en er eenvoudig links, bestanden of data aan kan toevoegen. Deze Pages zijn dus de eigenlijke werkruimtes binnen Microsoft Loop.

 

Iedere deelnemer kan hier tegelijk wijzigingen uitvoeren, die in realtime synchroniseren. Zo ben je zeker dat je steeds aan de laatste versie van je project werkt. Denk aan Microsoft Whiteboard, maar dan moderner en met veel meer functionaliteiten dankzij de verschillende componenten.

 

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Microsoft Loop Pages
Microsoft Loop Pages

Loop Components

De Loop Components zijn de bouwstenen voor je project. Ze laten je toe om samen te werken aan data die misschien al in andere Office 365-apps bestaat, zonder dat je daar die app voor moet openen. Denk bijvoorbeeld aan een lijst uit een Microsoft Teams-kanaal, of notities in een item uit je Outlook-agenda, maar ook aan tabellen, grafieken of Dynamics 365-data. Deze kopieer en plak je naar Microsoft Loop om er in realtime samen aan te werken.

 

Microsoft belooft alvast dat er voortdurend nieuwe componenten zullen geïntroduceerd worden. Zo komt er bijvoorbeeld een poll-component waarmee deelnemers kunnen stemmen, of een statustracker-component die de voortgang van je project bijhoudt.

 

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Microsoft Loop Components
Microsoft Loop Components

Cool, en nu?

De teaser die Microsoft loste tijdens Microsoft Ignite kan dus al tellen, maar de echte test zal volgen wanneer eindgebruikers ook effectief met deze tool aan de slag kunnen. Microsoft Office 365-gebruikers mogen Microsoft Loop later deze maand al als integratie in Teams, Outlook en OneNote verwachten. Wanneer we de alleenstaande applicatie kunnen gebruiken is nog niet duidelijk, maar die releasedatum zal ook snel volgen.

 

Benieuwd naar wat er nog werd aangekondigd tijdens Microsoft Ignite? Houd dan zeker onze blog en onze LinkedIn-pagina in de gaten.