Klantenzone

Alles wat je als klant nodig hebt, verzameld op één plek.

Volg ons!

Meer nieuws over Microsoft 365 Copilot

Deze week verkregen we meer nieuws over de beschikbaarheid van Microsoft Copilot. Microsoft maakte bekend om haar testgroep verder uit te breiden tot zeshonderd bedrijven. In maart werd Microsoft 365 Copilot reeds aangekondigd, een slimme copiloot waarmee Microsoft artificiële intelligentie doorheen het hele 365-ecosysteem beschikbaar maakt.

Decoratie foto met interface windows

Microsoft 365 Copilot beschikbaar via Early Access-programma

Eerder deze week releaste Microsoft het Copilot Early Access Program, een op uitnodiging gebaseerde, betaalde preview die zal worden uitgerold naar een eerste golf van 600 klanten wereldwijd. Sinds maart werd Copilot getest met 20 zakelijke klanten zoals Goodyear, General Motors, The Walsh Group en Avanade en dit wordt nu uitgebreid.

 

Hoe Microsoft verder Copilot publiek zal uitrollen en naar de BeLux zal brengen, is verder nog onduidelijk. 


Meer weten over Microsoft Copilot? 

Bekijk onze 52 Topics: Ready for take-off met Microsoft AI-assistent: Copilot | 52 Topics #51

Semantic Index voor Microsoft 365 Copilot

Daarnaast introduceerde Microsoft ook de Semantische Index voor Copilot om elke klant AI-ready te maken. Deze nieuwe functionaliteit zal beschikbaar zijn in Microsoft 365 E3 en E5. Zie het als een geavanceerde graph/ kaart van je gebruikers – en bedrijfsgegevens. Vraag je bijvoorbeeld naar het “Verkooprapport van maart” dan zoekt het niet alleen naar documenten met deze woorden in de bestandsnaam of inhoud. In plaats daarvan begrijpt het dat “verkooprapporten” worden geproduceerd door medewerker x van het financiële team en gemaakt in Excel. 

 

Deze Semantische Index voor Copilot is essentieel voor het verkrijgen van relevante, bruikbare antwoorden op prompts in Microsoft 365 Copilot. Bovendien verbetert het de zoekresultaten voor bedrijven van E3 en E5-klanten, of ze nu Copilot gebruiken of niet. 

Brainstormen met Whiteboard

Naast het Early Access Programma kondigde Microsoft ook enkele nieuwe capaciteiten aan voor de AI-assistent. We zetten er enkele op een rij.

Copilot zal je in je teammeetings op verschillende manieren assisteren. Naast verschillende Teams Copilot features, zal je ook in de Whiteboard-app Copilot kunnen inzetten voor een creatieve brainstorm. Je kan aan Copilot vragen om ideeën op het bord te schrijven, het whiteboard samen te vatten na een brainstormsessie of om je ideeën om te zetten naar beelden via Microsoft Designer

PowerPoint

Copilot zal een grote kracht bijzetten bij het maken van je presentaties. Zo zal je naast het converteren van Word naar PowerPoint ook kunnen gebruik maken van tekstsuggesties en een integratie met de beeldgenerator DALL-E.

OneNote

Ben je nu al een OneNote fan, dan zullen de nieuwe Copilot functies je als muziek in de oren klinken. 

Hierbij enkele voorbeelden van prompts: 

  • Vat deze notities samen op een nieuwe pagina
  • Genereer een lijst met onderwerpen en gesprekspunten ter voorbereiding van de maandelijkse finance meeting 
  • Vanuit OneNote: We starten een nieuwe campagne x, geef me 10 suggesties voor oneliners om het idee te pitchen

Outlook

De nieuwe Copilot-functies in Outlook zien er eveneens krachtig uit om je communcatie te vereenvouding. Van coachingsadviezen tot suggesties om je duidelijkheid en tone of voice te verbeteren, tot het je begeleiden van hoe je welke info op welke manier het beste verstuurt.

Bron: Microsoft update

Extra nieuws: https://news.microsoft.com/reinventing-productivity/