Klantenzone

Alles wat je als klant nodig hebt, verzameld op één plek.

Volg ons!

Cisco kondigt XDR-oplossing aan op RSA Conference

Cisco kondigt XDR-oplossing aan op RSA Conference

RSA Conference 2023, gehouden onder het thema “Stronger Together,” bracht 40 000 cybersecurity-professionals van over de hele wereld samen voor een week vol discussies, presentaties en innovaties.

Het evenement benadrukte het belang van samenwerking en partnerschappen in de strijd tegen opkomende dreigingen.

De RSA Conference is tevens het platform voor beveiligingsorganisaties om hun nieuwste innovaties te onthullen. Cisco lanceerde een nieuwe XDR oplossing. 

Cisco XDR

1. Nieuwe XDR-oplossing

Cisco introduceerde een nieuwe XDR-oplossing, wat de groeiende interesse in XDR-oplossingen markeert die de overgang maken van concept naar realiteit. De oplossing richt zich op het verbeteren van de beveiliging van endpoints, netwerken en cloudinfrastructuur.

Wat is XDR?

Uitgebreide detectie en respons (XDR) levert zichtbaarheid van gegevens in alle netwerken, clouds, endpoints en toepassingen terwijl analyses en automation worden toegepast bij detectie, analyse, opsporing en herstel van de bedreigingen van vandaag en morgen.

Hoe werkt xdr?

XDR verzamelt en correleert data van e-mail, endpoints, servers, cloud-workloads en netwerken, waardoor zichtbaarheid en context van geavanceerde bedreigingen mogelijk wordt. Dreigingen kunnen vervolgens worden geanalyseerd, geprioriteerd, opgespoord en hersteld om dataverlies en beveiligingslekken te voorkomen.

voordelen van XDR?

Met betere zichtbaarheid en context van bedreigingen worden gebeurtenissen die eerder niet zouden zijn aangepakt nu wel opgemerkt, waardoor security teams er snel op kunnen focussen. Dit vermijdt verdere impact en verkleint de ernst en reikwijdte van de aanval.

CISCO XDR

De oplossing, Cisco Extended Detection and Response (XDR), vereenvoudigt de beveiligingsoperaties in het huidige hybride, multi-vendor en multi-threat landschap. Cisco XDR prioriteert en verhelpt beveiligingsincidenten efficiënter met behulp van op bewijs gebaseerde automatisering.

De cloud-first oplossing analyseert en correleert de zes telemetriebronnen die volgens Security Operations Center (SOC) operators essentieel zijn voor een XDR-oplossing: endpoint, netwerk, firewall, e-mail, identiteit en DNS. Cisco XDR is nu in bèta en zal in juli 2023 algemeen beschikbaar zijn.

Meer weten over cybersecurity?

Meedenken met jouw business is onze core. We adviseren, implementeren en ontzorgen op vlak van IT. Samen bouwen we aan je technologische voorsprong in de markt.