Klantenzone

Alles wat je als klant nodig hebt, verzameld op één plek.

Volg ons!

Mobility

Waar moet je op letten bij het inrichten van je thuiskantoor

Waar moet je op letten bij het inrichten van je thuiskantoor

De manier waarop je je thuiskantoor inricht, beïnvloedt je productiviteit. Of je nu heel regelmatig thuis werkt of slechts sporadisch: er zijn sowieso enkele algemene richtlijnen waar je best even bij stil staat.

inrichten thuiskantoor ConXioN

De locatie

Zorg voor voldoende daglicht en zet je bureau niet in een donker hoekje, dat geeft je extra energie. Probeer je werkplek ook zo veel mogelijk afgescheiden te houden van je privé vertrekken. Ideaal is een aparte kamer, maar niet iedereen beschikt over een extra ruimte. Een goed alternatief is een lichte, eventueel verplaatsbare, scheidingswand. Wat je ook kunt doen is je bureau in een verloren hoek plaatsen, een plek in de kamer waar niemand echt passeert of hoeft te zijn.

Het bureau

Sommige mensen werken aan een grote clean desk. Voor anderen is een klein bureau meer dan voldoende. Laat je niet alleen leiden door je persoonlijke voorkeur. Op je bureau moet minstens genoeg plaats zijn voor een extra scherm, notities of dossiers en natuurlijk een kop koffie.

De stoel

Op kantoor beschik je waarschijnlijk over een degelijke bureaustoel. In het thuiskantoor is een ergonomische stoel iets waar vaak niet aan gedacht wordt. Nochtans komt een goede zithouding de rug ten goede. Een ergonomische stoel zorgt voor een comfortabele houding voor je benen, schouders en nek terwijl je werkt. Kortom, je kan hier heel wat lichamelijke klachten mee voorkomen.

Opbergruimte

Voorzie genoeg bergruimte. Al zijn al je dossiers gedigitaliseerd, je hebt altijd genoeg ruimte nodig om klein bureaumateriaal op te bergen. Reserveer deze ruimte ook enkel en alleen voor je thuiskantoor. Ook hier is een scheiding van werk en privé een goed en efficiënt plan.

Persoonlijke accenten

Je bureau thuis mag gerust een heel andere uitstraling hebben dan je werkplek op kantoor. Het mag en kan veel persoonlijker, je bent tenslotte thuis. Met wat accenten zoals bijvoorbeeld een plantje, een vakantiefoto of wat boeken kun je van je bureau snel een unieke plek maken waar je comfortabel kunt werken. Overdrijf niet en hou het overzichtelijk en rustig. Maar dat spreekt voor zich.