conxion logo wit
Klantenzone

Alles wat je als klant nodig hebt, verzameld op één plek.

Volg ons!

Windows 365: een nieuwe manier van werken

Windows 365: een nieuwe manier van werken

Je kent ongetwijfeld Microsoft 365, maar ken je ook Windows 365? Het is de nieuwe Cloud PC van Microsoft. In deze blog nemen we je mee in de wereld van de Cloud PC. Wat zijn de opties en de voordelen? Lees het in deze blog!

Wat is Windows 365?

In 2021 lanceerde Microsoft haar eigen cloud pc, Windows 365. Deze Cloud pc brengt heel wat voordelen met zich mee. Zo is het heel kostenefficiënt, op eender welk digitaal apparaat te gebruiken en heel makkelijk aan te passen aan de behoeften van jouw hybride personeel.

Informatie opgeslagen in de cloud

De Cloud pc zal ook de productiviteit verhogen aangezien medewerkers kunnen werken waar en wanneer ze willen op eender welk apparaat. Daarnaast beperkt de Cloud pc risico’s door informatie op te slaan in de Cloud en niet op het apparaat zelf.

Windows 365 aanbod

Windows 365 is te verkrijgen in een Enterprise en een Business versie.

Business

De Business Cloud pc is standaard, makkelijk en snel. Windows 365 Business biedt een trio van vooraf geconfigureerde cloud-pc’s: Basic, Standard en Premium. Deze varianten onderscheiden zich door hun processorkracht en RAM-capaciteit. Elke versie heeft een opslag van 128 GB. Tot 300 gebruikers kunnen genieten van deze Cloud pc. Verder is de Windows hybrid benefit ook voor de Business versie beschikbaar.

Enterprise

Wens je meer beheermogelijkheden zoals het beheren van security-instellingen? Dan is de Windows 365 Enterprise Cloud pc meer iets voor jou. In tegenstelling tot de Business reeks, is de Enterprise reeks voor een ongelimiteerd aantal gebruikers. Een nog groter voordeel is de mogelijkheid om te communiceren met je Microsoft Azure omgeving op de achtergrond.

 

Voor degenen die meer maatwerk wensen, bestaat ook de mogelijkheid om een persoonlijke cloud-pc samen te stellen. Hierbij behoren opties zoals een processor met 8 vCPU’s, een RAM-capaciteit van 32 GB en een opslagruimte van maximaal 512 GB.

Frontline

Een derde variant van de Microsoft Cloud pc’s is de 365 Frontline. Deze reeks is zeer nuttig voor bedrijven met arbeiders die werken in ploegenwerk en studenten die voor een beperkte tijd aan de slag gaan in een bedrijf. Voor de 365 Frontline is één aangekochte licentie beschikbaar voor drie gebruikers in de plaats van één.

 

Ben je er nog niet uit wat beter is voor jouw bedrijf? Hier nog even alles in een tabel samengevat! 

Windows 365 Business

Opties Basic Standard Premium
TYPE PROCESSOR 2 vCPU 2 vCPU 4 vCPU
INTERN GEHEUGEN 4GB RAM 8GB RAM 16GB RAM
AANTAL GEBRUIKERS 300 300 300
OPSLAG 128 GB 128 GB 128 GB
COMMUNICATIE MET MICROSOFT AZURE Nee Nee Nee
MICROSOFT INTUNE Niet geïntegreerd Niet geïntegreerd Niet geïntegreerd
PRIJS PER GEBRUIKER €31,30/maand €41,40/maand €66,70/maand

Windows 365 Enterprise

Opties Basic Standard Premium
TYPE PROCESSOR 2 vCPU 2 vCPU 4 vCPU
INTERN GEHEUGEN 4GB RAM 8GB RAM 16GB RAM
AANTAL GEBRUIKERS Onbeperkt Onbeperkt Onbeperkt
OPSLAG 128 GB 128 GB 128 GB
COMMUNICATIE MET MICROSOFT AZURE Ja Ja Ja
MICROSOFT INTUNE Geïntegreerd Geïntegreerd Geïntegreerd
PRIJS PER GEBRUIKER €31,30/maand €41,40/maand €66,70/maand

Deze abonnementen zijn slechts een greep uit het aanbod en kunnen aangepast worden volgens de specifieke behoeften van elke onderneming. De prijzen zijn afhankelijk van het commitment (maandelijks of jaarlijks) en zijn excl. BTW

Meer weten over de mogelijkheden van Microsoft?

Onze experts staan voor je klaar om je te begeleiden en adviseren.