conxion logo wit
Klantenzone

Alles wat je als klant nodig hebt, verzameld op één plek.

Volg ons!

Achter de schermen bij de Club Brugge Security Clinic

Achter de schermen bij de Club Brugge Security Clinic

Op vrijdag 18 juni organiseerden Club Brugge en ConXioN een exclusieve Security Clinic in het ConXioN Experience Center in Waregem. Een select publiek van Club-partners genoot er van een heerlijke sterrenlunch en leerde er alles over het voorkomen én genezen van digitale gevaren.

Een state-of-the-art digitale labomgeving met baanbrekende technologie en een overvloed aan digitale inspiratie, dat is het ConXioN Experience Center in Waregem. Deze unieke locatie vormde daarmee zonder enige twijfel het perfecte decor voor een boeiende en exclusieve Security Clinic over digitale gevaren en cyberveiligheid. Een heerlijke lunch, geserveerd door sterrenrestaurant Marcus, maakte het geheel af.

 

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Marcus cec
Sterrenrestaurant Marcus

Geen ver-van-mijn-bedshow

Terwijl de Club-partners genoten van deze exclusieve maaltijd, vertelde Pedro Deryckere van het Center For Cyber Security alles over de evolutie van cyberveiligheid. Als één van de grondleggers van het beleid rond cybersecurity in België, gaf hij ons een uniek inzicht in de werking van het Center For Cyber Security en toonde hij de groeiende kwetsbaarheden van organisaties voor digitale gevaren en cyberdreigingen.

 

Dat cybersecurity lang geen ver-van-mijn-bedshow meer is, weten ze ook bij ConXioN: “Het belang van een goede digitale beveiliging is de laatste jaren enorm toegenomen. Met de digitalisering van data en bedrijfsprocessen is een degelijke cyberveiligheid in elke organisatie een onmisbare schakel geworden”, vertelt Chris Debyser, CEO van ConXioN. Tijdens zijn boeiende lezing toonde hij hoe de digitale experts van ConXioN helpen om deze bedrijfsprocessen in één adem te optimaliseren en te beveiligen en tegelijk organisaties digitaal te sensibiliseren. “Met onze Security Awareness Trainingen worden je medewerkers getest en opgeleid. Door die bewustmaking loopt je bedrijf minder risico op misbruik dat veroorzaakt wordt door menselijke fouten of onoplettendheid.”

 

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Club Brugge Security Clinic Pedro Deryckere CCB
Pedro Deryckere, Center For Cyber Security

Wees hackers een stap voor

Maar welke tools zijn er op de markt om mijn organisatie digitaal te beveiligen? Het is geen evidente materie, zo blijkt uit de uiteenzetting van Peter Magez, Sales Manager bij SentinelOne. In tijden waarin cyberdreigingen en hackers steeds professioneler en innovatiever worden, lijkt het rijk van de traditionele antivirussoftware stilaan uit. Daarom probeert SentinelOne de computerkrakers steeds een stap voor te zijn met behulp van Artificiële Intelligentie en Machine Learning, gebundeld in één gebruiksvriendelijk platform.

 

De uiteenzettingen van Pedro Deryckere, Chris Debyser en Peter Magez toonden duidelijk aan dat een betrouwbare cyberbeveiliging geen overbodige luxe meer is. In tijden waarin digitalisering meer norm dan uitzondering is geworden en waarin ook hackers steeds vaker kiezen voor innovatie en vernieuwing, is het meer dan ooit van belang om samen te werken aan een veilige digitale omgeving.

 

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Chris Debyser, ConXioN

Ben jij ook benieuwd naar alle tips & tricks van de sprekers van onze Security Clinic? Neem dan contact op met business@clubbrugge.be, breng een bezoekje aan het ConXioN Experience Center of informeer jezelf met onze Security Awareness Trainingen.

 

Bron: Club Brugge.

In samenwerking met

Sentinel one logo
Club Brugge logo
Center for cybersecurity belgium ccb logo