Klantenzone

Alles wat je als klant nodig hebt, verzameld op één plek.

Volg ons!

Apple’s WWDC 2023: Belangrijke aankondigingen voor je bedrijf

Apple’s WWDC 2023: Belangrijke aankondigingen voor je bedrijf

Zoals je weet, heeft Apple onlangs hun Worldwide Developers Conference (WWDC) 2023 gehouden. CEO Tim Cook trapte Apple’s WWDC 2023 af met de onthulling van de langverwachte mixed reality headset, genaamd Vision Pro. Naast de headset werden ook upgrades voor Apple’s besturingssystemen aangekondigd, waaronder iOS 17, iPadOS 17, MacOS 10, watchOS 10 en tvOS. In deze blog zullen we ons richten op de belangrijkste aankondigingen en wat ze betekenen voor jouw bedrijf.

De blikvanger van Apple’s WWDC: Vision Pro headset

Apple's WWDC 2023: Vision Pro headset

Bron: Apple WWDC 2023 Video

Een van de opvallende aankondigingen op WWDC 2023 was de Vision Pro headset. Deze mixed reality headset heeft een futuristisch design en biedt een unieke gebruikerservaring. Met een 3D-interface die in je omgeving verschijnt, lijkt het alsof je kamer de gebruikersinterface is. De headset kan dienen als een Mac-monitor, waardoor het een handig hulpmiddel is voor professionals die behoefte hebben aan een uitgebreid werkstation. Met ondersteuning voor FaceTime en het delen van apps kunnen teamleden samenwerken en communiceren, zelfs als ze zich op verschillende locaties bevinden.
De Vision Pro headset biedt ook mogelijkheden voor het bekijken van video’s met ruimtelijk geluid en het spelen van games.

Screenshot Apple Ipad

Bron: Apple WWDC 2023 Video

Upgrades voor besturingssystemen: iOS 17, iPadOS 17, MacOS 10, watchOS 10, en tvOS

Apple kondigde ook upgrades aan voor zijn belangrijkste besturingssystemen. iOS 17 brengt belangrijke verbeteringen voor de iPhone, waaronder nieuwe functies voor de Berichten-app, zoals gepersonaliseerde contact posters, live transcriptie voor voicemails en videoboodschappen in FaceTime. Deze verbeteringen vergroten de mogelijkheden voor zakelijke communicatie en samenwerking.


iPadOS 17 biedt nieuwe mogelijkheden voor je iPad, waaronder widgets, een vernieuwd Lock Screen en verbeteringen in de Notities-app. Met de toevoeging van ondersteuning voor handtekeningen en samenwerking in realtime kunnen jij en je collega’s efficiënter werken en informatie delen.


MacOS 14, met de naam Sonoma, introduceert nieuwe functies zoals het plaatsen van widgets op het bureaublad en een verbeterde Safari-browser met vergrendeling van browservensters en de mogelijkheid om wachtwoorden en paskeys te delen. Deze updates verbeteren de productiviteit en veiligheid van Mac-gebruikers op kantoor.


WatchOS 10, de nieuwste software voor Apple Watch, bevat grondige redesigns en nieuwe functies, waaronder nieuwe watch faces, widgets en verbeterde gezondheidsevaluatietools. 

 

TvOS 17 introduceert een opnieuw ontworpen Control Center en brengt FaceTime naar Apple TV, waardoor je videoconferenties kunt houden met behulp van je iPhone als camera en microfoon. Dit vergroot de mogelijkheden voor zakelijke presentaties en communicatie via Apple TV.

Apple's WWDC 2023: Besturingssystemen

Bron: Apple WWDC 2023 Video

Nieuwe hardware producten

Naast de Vision Pro headset en de upgrades voor besturingssystemen werden ook nieuwe hardware-producten. De nieuwe MacBook Air met een 15-inch scherm biedt verbeterde prestaties en draagbaarheid, waardoor het een ideale keuze is voor professionals onderweg. De Mac Studio en Mac Pro, voorzien van krachtige M2 Max en M2 Ultra processors, bieden de rekenkracht die nodig is voor veeleisende taken zoals videobewerking en grafisch ontwerp.
Apple’s AirPods kregen ook upgrades, waaronder adaptieve audio die zich aanpast aan je omgeving, waardoor je je beter kunt concentreren tijdens het luisteren naar muziek of het voeren van telefoongesprekken

Apple’s WWDC 2023: de conclusie

Met deze aankondigingen en upgrades blijft Apple innoveren en producten ontwikkelen die de behoeften van zakelijke gebruikers ondersteunen. Of het nu gaat om de Vision Pro headset, de nieuwe MacBook Air of de upgrades voor besturingssystemen, deze innovaties bieden waardevolle tools en mogelijkheden om je business efficiënter te laten werken en de productiviteit te verhogen.

Meer weten over cybersecurity?

Onze experts hebben een pracht stuk geschreven zodat jij up to date bent met onze security!

Apple partner

Met trots delen wij het nieuws dat we nu ook een officiële Apple Partner zijn! Als erkende partner van Apple kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn en hen voorzien van de nieuwste Apple-producten en -oplossingen. Dit partnerschap stelt ons in staat om een breed scala aan Apple-producten aan te bieden, van de nieuwste iPhones en iPads tot MacBooks en accessoires.