Klantenzone

Alles wat je als klant nodig hebt, verzameld op één plek.

Volg ons!

ConXioN opent Campus in Waregem: een bruisende, nieuwe stijl van werken in IT

ConXioN opent Campus in Waregem: een bruisende, nieuwe stijl van werken in IT

Waregem, 25 juni 2024 – ConXioN, een vooruitstrevend IT-bedrijf, kondigt met trots de opening aan van haar gloednieuwe Campus in Waregem. Deze mijlpaal markeert een belangrijke fase in de voortdurende groei van ConXioN en onderstreept de toewijding van het bedrijf aan het bieden van een inspirerende en dynamische werkomgeving voor medewerkers, klanten en partners.

Werken op de Campus wordt een beleving

Met bijna 200 medewerkers en ambitieuze groeiplannen was het tijd voor ConXioN om naar een grotere en modernere locatie te verhuizen. Samen met de medewerkers begon het bedrijf de zoektocht, die hen bracht naar hartje Waregem, middenin een groene oase.

De Campus voelt als thuiskomen: volledig omgeven door groen, wijnranken en waterpartijen, met als extra een buitenterras waar continu zachte muziek speelt. Deze zorgen voor zuurstof, ruimte en vooral rust.

Gebaseerd op input van medewerkers

“Bovendien leek het ons toch een beetje gek dat anderen zouden beslissen over de plek waar jij elke dag werkt. Daarom was de input van onze medewerkers cruciaal. Een bevraging naar hun noden en wensen wees uit dat werken in een groene, rustige en lichtrijke omgeving voor hen prioritair was. Daarnaast bleek er ook behoefte aan een plek die verbondenheid en teamspirit stimuleert. Bereikbaarheid en nabijheid in de regio waren eveneens van groot belang, ” aldus Chris Debyser, CEO en oprichter van ConXioN.

"We willen dat onze campus aanvoelt als een tweede thuis, een plek waar iedereen welkom is."

Chris Debyser- CEO & oprichter van ConXioN

Op de Campus staat co-creatie centraal

De ConXioN Campus is niet alleen een werkplek, maar ook een centrum voor samenwerking en co-creatie. Als nieuwe eigenaar van de site zet ConXioN, samen met Groep Huyzentruyt die haar plek nog behoudt tot 2026, in op welzijnsinitiatieven zoals een gezamenlijke belevingsruimte, Tech Days, Fit@work programma’s en een eigen EK-Dorp. “We willen dat onze campus aanvoelt als een tweede thuis, een plek waar iedereen welkom is,” gaat Debyser verder.

Shift van hybride naar activity-based werken

Werkplekken worden steeds meer ‘Activity Based’, de ConXioN Campus biedt dan ook bewust diverse faciliteiten zoals
  • focus zones, voor momenten waarop geconcentreerd werken essentieel is,
  • flextafels om voor of na een vergadering nog even snel e-mails te beantwoorden,
  • alsook break out areas en social hubs voor creatieve samenwerking en ontspanning.

Dit laat de medewerkers toe te kiezen hoe ze zich, afhankelijk van hun taken en persoonlijke voorkeur, doorheen de Campus verplaatsen, die 15 000 vierkante meter groot is. Doordat ze elkaar nu meer ontmoeten en beter verbonden zijn, zien we de performantie van onze teams en werking stijgen.

Catalysator voor duurzaam ondernemen in Vlaanderen

De ConXioN Campus versterkt ConXioN’s visie als voorloper in duurzaam digitaal ondernemen in Vlaanderen. Het ConXioN Experience Center in Waregem, powered by Microsoft, blijft fungeren als innovatiehub, waar bedrijven kunnen leren hoe ze slimme technologieën zoals o.a. data en AI, hybrid cloud en modern workplace technologie, IoT, extended reality en security praktisch kunnen toepassen in hun digitale transformatie. Met de ConXioN Campus bundelen we de krachten en bouwen we verder aan een co-creatieplatform, waarbij we elke dag blijven leren en groeien samen met onze klanten en partners.

Over ConXioN

Management Team bij ConXioN Campus
Het leadership team van ConXioN op het buitenterras op de ConXioN Campus.

ConXioN begeleidt en inspireert haar klanten in hun digitale transformatie op tal van domeinen zoals data en AI, modern workplace, infrastructuur en cloud, softwareapplicaties, cybersecurity, connectiviteit en managed services. Dit mede dankzij sterke partnerships met onder andere Microsoft, HP, Hewlett Packard Enterprise, Sentinel One, Cisco en Fortinet, waarmee ConXioN een voortrekkersrol speelt in IT-innovatie en onderzoek.
 
In 2021 werd ConXioN verkozen tot Microsoft Partner of the Year voor België. In 2022 ondertekende ConXioN de Microsoft Partner Pledge, waarmee het bedrijf belooft inspanningen te doen op vlak van duurzaamheid, en werd ook ConXioN Nederland opgericht, dat focust op duurzame ICT. Eerder nam ConXioN ook FORT:LOX over, een cybersecurity specialist uit Roeselare en vergrootte men de footprint in West-Vlaanderen door de overname van WestSys en Sharecom. Tevens versterkte ConXioN ook de positie als Microsoft Dynamics-specialist met de overnames van Xams en Axcite. Recent kwam ook ITCE, Virtual Workplace specialist uit Kontich en Wings, het Belgische softwarebedrijf gespecialiseerd in administratie en boekhouding zich aansluiten bij de ConXioN-Groep.
Sinds 2024 is ConXioN erkend als officiële dienstverlener voor VLAIO’s Cybersecurity subsidieprogramma en geselecteerd voor het Microsoft Copilot (AI-gestuurde assistent) Jumpstart Program om bedrijven klaar te stomen voor het gebruik van AI.
 
ConXioN is sinds 27 jaar voornamelijk actief in Vlaanderen en Nederland en telt ondertussen 8 vestigingen. Hierbij kan je rekenen op de expertise van een 200-tal medewerkers. De ConXioN-Groep zet sterke groeiprestaties neer met een omzet van ruim 50 miljoen euro. 

Meer weten over wat ConXioN voor jouw bedrijf kan betekenen?

Onze experts staan voor je klaar om je te begeleiden en te adviseren.