Klantenzone

Alles wat je als klant nodig hebt, verzameld op één plek.

Volg ons!

Cisco’s toekomstvisie met trends voor een holistische beveiliging

Tegenwoordig is security niet meer weg te denken in elk gesprek over technologie. Dat is ook niet zo gek! De technologie, en daarmee automatisch ook de mogelijkheden, evolueren enorm snel.

 

Mensen werken vanaf elke locatie, AI krijgt steeds meer toepassingen en IoT komt steeds vaker voor. Dit maakt het dan ook steeds uitdagender.

 

Om ons dieper inzicht te geven in de huidige trends, mochten we Viktor Toye, Cybersecurity Sales Specialist bij Cisco, ontvangen in onze 52 Topics-studio.

In 52 Topics gaat Kevin wekelijks de strijd aan met een technisch topic. Onderwerpen van ‘XR’ over ‘big data’ tot ‘zero trust’, die hij in 10 minuten en in begrijpelijke taal duidelijker maakt.

 

Bekijk de aflevering hierboven als video, lees het hieronder als blog of beluister hem als podcast op Spotify, Apple Podcasts of Google Podcasts. 👇

Snelle links 🔗:

Holistische beveiliging

Cisco’s aanpak van cybersecurity is niet beperkt tot het creëren van een fort rondom fysieke apparaten. Het strekt zich uit tot de bescherming van gebruikers en hun data, ongeacht waar ze zich bevinden. “Overal waar de gebruiker gaat, volgt onze beveiliging,” verduidelijkt Viktor. Deze holistische strategie is van cruciaal belang aangezien data zich vrij beweegt tussen on-premise systemen en cloud-gebaseerde platformen.

De uitdagingen van data en cloud beveiliging

Met de toenemende overgang naar cloud-gebaseerde oplossingen, staan bedrijven voor nieuwe beveiligingsuitdagingen. De essentie van Cisco’s strategie ligt in het anticiperen op en het snel detecteren van bedreigingen. Een aanpak die even dynamisch is als de cyberdreigingen zelf.

De dubbele rol van AI in Cybersecurity

AI, hoewel een krachtig instrument voor het versterken van beveiligingsprotocollen, brengt ook nieuwe uitdagingen met zich mee. Net zoals we AI gebruiken om onze verdediging te versterken, gebruiken hackers het om hun aanvallen te intensiveren. Dit duidt op een constante strijd in de cybersecuritywereld, waarbij AI zowel een bondgenoot als een tegenstander kan zijn.

De opkomst van IoT

De integratie van IoT-apparaten in ons dagelijks leven vergroot het aanvalsoppervlak aanzienlijk. Het beschermen van deze apparaten en het begrijpen van hun interacties binnen onze netwerken vormt een aanzienlijke uitdaging.

 

Daarom wordt het steeds belangrijker om security op andere manieren te benaderen. De nadruk zal sterker moeten liggen op het nauwlettend opvolgen en het beheren van deze apparaten.

Identiteit in cybersecurity

In de digitale wereld, is identiteit jouw toegangsbewijs. Identiteits- en toegangsbeheer krijgen daarom bij Cisco’s cybersecuritystrategie steeds meer belang.

 

Het beheren van identiteiten, in een steeds veranderende digitale omgeving, vereist voortdurende aandacht en aanpassing, waarbij de authenticiteit en autorisatie van elke gebruiker en entiteit continu worden geëvalueerd.

Samenwerking is een noodzaak

Viktor benadrukt de essentie van samenwerking binnen het cybersecurityecosysteem. “In een wereld die zo verbonden is als de onze, is het cruciaal dat we onze krachten bundelen om gemeenschappelijke vijanden te bestrijden.” Deze gedeelde strijd tegen cyberdreigingen vereist een verenigd front, waarbij informatie, middelen, en strategieën worden gedeeld om een robuustere verdediging op te bouwen.

Heb jij ook een vraag voor Kevin? Geef een virtueel seintje en laat je vraag achter op sociale media! #RodeTelefoon