Klantenzone

Alles wat je als klant nodig hebt, verzameld op één plek.

Volg ons!

De strategie achter IT: Een kijkje achter de schermen van Skylux

Hoe maak je van jouw IT-afdeling een strategisch voordeel?

 

In deze 52 Topics-aflevering nemen we een kijkje achter de schermen bij Skylux, producent van lichtkoepels, veranda’s en daglichtsystemen.

 

Joeri Bruneel, IT manager bij Skylux, deelt zijn unieke inzichten over hoe hij zijn team van één naar twaalf personen heeft uitgebreid, de digitale transformatie van het bedrijf heeft geleid, en IT heeft ingezet als een strategisch instrument.

In de 52 Topics podcast gaan we wekelijks ingewikkelde onderwerpen in business en IT omzetten in boeiende en verstaanbare taal. Hoor succesverhalen en krijg praktische tips van inspirerende gastsprekers die in de frontlinie van strategische en technologische innovatie staan!

 

Bekijk de aflevering hierboven als video, lees het hieronder als blog of beluister hem als podcast op Spotify, Apple Podcasts of Google Podcasts. 👇

Snelle links 🔗:

De rol van de IT manager

Als IT Team Manager bij Skylux, een producent van lichtkoepels en verandasystemen, heeft Joeri een sleutelrol gespeeld in de digitale transformatie van het bedrijf. Maar een sterk team is wat hun zo ver heeft gebracht!

"We zijn begonnen met een team van één en hebben dat uitgebreid naar twaalf personen." - Joeri Bruneel, IT manager bij Skylux

Joeri ziet zichzelf als een coach die zijn team begeleidt en prioriteiten afstemt om effectieve oplossingen te creëren. Een IT Manager moet namelijk niet alleen technisch sterk zijn, maar moet ook kunnen leiden en motiveren.

samenstelling en groei van het team

Joeri heeft dan ook een sterk  IT-team opgebouwd. Door langzaam te starten met een klein team en dit op basis van de doelen voor succes, verder uit te breiden.

"We hebben eerst gezorgd voor versterking op infrastructuur en daarna ons softwareteam uitgebreid." - Joeri Bruneel, IT manager bij Skylux

Daarnaast hebben ze een mooie mix van vaste specialisten en externe freelancers.

Digitalisering bij Skylux

Skylux is actief bezig met digitalisering, zowel intern als extern.

 

Intern zijn ze begonnen met een webapplicatie voor de productieafdeling om papieren processen te digitaliseren.

 

Extern hebben ze een e-commerce platform en een CPQ-tool opgezet.

"We kijken wat de noden zijn van onze klanten en in functie daarvan digitaliseren we producten." - Joeri Bruneel, IT manager bij Skylux

Belang van co-creatie

Ze hebben een Proof of Concept (PoC) gemaakt en deze aan hun klanten gepresenteerd om feedback te verzamelen. Zo konden ze met hun feedback verder bouwen aan de tool.

IT als strategisch instrument

Bij Skylux wordt IT ingezet als een strategisch instrument. Dit gaat verder dan alleen het draaiende houden van servers en printers. IT speelt een cruciale rol in de strategische planning en uitvoering van bedrijfsdoelen.

"Digitaliseren om te digitaliseren is geen doel op zich. Het moet altijd de organisatie of de klant ten goede komen." - Joeri Bruneel, IT manager bij Skylux

Procesmaturiteit en uitdagingen

Een echte uitdaging is het goed in kaart brengen van al jouw processen. 

 

Ook voor Skylux is dit namelijk nog een doorlopend proces dat geduld en doorzettingsvermogen vereist.

Changemanagement en draagvlak

Een volgende uitdaging is veranderingen doorvoeren binnen een organisatie, vooral als het gaat om IT-projecten. Het is essentieel om draagvlak te creëren en duidelijk te communiceren waarom veranderingen nodig zijn.

"Het is belangrijk om als IT-team dicht bij de organisatie te staan en de processen goed te begrijpen. Dit helpt om weerstand te verminderen en de veranderingen succesvol te implementeren." - Joeri Bruneel, IT manager bij Skylux

Heb jij ook een vraag voor Kevin? Geef een virtueel seintje en laat je vraag achter op sociale media! #RodeTelefoon

Meer weten over wat ConXioN voor jouw bedrijf kan betekenen?

Onze experts staan voor je klaar om je te begeleiden en te adviseren.