Klantenzone

Alles wat je als klant nodig hebt, verzameld op één plek.

Volg ons!

De toekomst van Embedded Finance met Isabel Group

The future of finance is here! Tijdens het event ‘Embedded Finance: een meer strategische rol voor de financiële afdeling’ hoorden we Isabel Group, dé referentie voor alles wat te maken heeft met financiële administratie binnen de complexe B2B-wereld, en ConXioN aan het woord. Zij gaven de aanwezige CFO’s de nodige handvaten om hun financiële dienst te stroomlijnen en tijd te winnen. Tijd die besteed kan worden aan strategische beslissingen. Klaar om die tools te ontdekken? Lees dan zeker verder!

Vanessa Beeckman, Sales Manager Business bij Isabel Group

Wat is embedded finance?

Back to the basics. Wat is ’embedded finance’ nu eigenlijk?

De financiële afdeling van ieder bedrijf heeft heel wat administratieve taken. Zij maken offertes en aankoopbonnen op, sturen facturen en aanmaningen uit, verwerken inkomende facturen… Taken die vaak veel manueel werk vragen. En hoe groter het bedrijf, hoe groter het aantal documenten dat verwerkt moet worden. Een hele uitdaging, dus.

Alsof dat nog niet genoeg is, verliezen CFO’s nog te vaak tijd met verschillende Excels en andere databronnen in elkaar puzzelen om deze dan te kunnen analyseren, rapporteren en verbeteren. Hoe kan je als CFO in één oogopslag zicht krijgen in waar jouw bedrijf financieel staat?

De term ’embedded finance’ verwijst naar de niet-financiële instellingen die financiële diensten aanbieden om komaf te maken met die pijnpunten. Want wanneer de financiële dienst van een bedrijf geen tijd meer verliest met repetitieve, manuele taken, komt er tijd vrij om proactief en strategisch te kunnen werken.

Patrick Dalle, Product Marketing Manager bij Isabel Group

Isabel Group: digitale oplossingen om het leven makkelijker te maken

Isabel Group wil alle processen rond bankieren over verschillende banken heen, financiële administratie en digitale identificatie vereenvoudigen. Concreet: ze willen ervoor zorgen dat je als bedrijf vlot kan betalen en betaald worden, met de nodige aandacht voor het vertrouwen dat je moet hebben in digitale B2B-transacties én op een gestandaardiseerde manier. 

Het beste nieuws? Die oplossingen worden aangeboden in jouw vertrouwde systemen (bijvoorbeeld jouw CRM of ERP) aan de hand van API’s. Een schoolvoorbeeld van embedded finance, dus. Isabel Group licht er 3 van die oplossingen uit:

0
banken geconnecteerd met Isabel 6

Alom bekend in de B2B-wereld is Isabel 6. Isabel 6 is een voorbeeld van embedded banking, waarbij je voor alle handelingen rond betalen en betaald worden in jouw vertrouwd ERP- of boekhoudpakket kan blijven werken. Het wil alle fricties wegnemen, de schakel vormen tussen het bedrijf en de bank én ervoor zorgen dat verschillende gebruikers met verschillende rollen en mandaten toegang krijgen. 

Integraties als Isabel Connect, die geïnstalleerd wordt door ConXioN (vroeger Xams), maken het mogelijk om verder te gaan in die tijdswinst: Isabel Connect maakt dagelijks een koppeling met de bank en uploadt de coda’s automatisch. Bij grote bedrijven met meerdere rekeningen, resulteert dit dan ook in uren manueel werk die wegvallen. Met een connectie met 24 banken, werkt Isabel 6 samen met maar liefst 95% van alle B2B-banken in België.

Sandra Van den Hecke, Business Applications bij ConXioN

Embedded finance vraagt security

Isabel Group draagt ook security hoog in het vaandel. Doordat Isabel 6 verbonden is met talloze ERP- en boekhoudpakketten, hoef je geen manuele uploads meer te doen van je betalingsbestanden. Dit elimineert iedere kans op interne fraude en zorgt dus voor een verhoogde beveiliging. Om de security verder te verhogen, heeft Isabel Group een actieve dienst voor fraudebewaking: iedere betaling die een bedrijf doet met Isabel 6, wordt gescreend op mogelijke fraude. En dat die beveiliging belangrijk is, wordt onderstreept door het feit dat de Isabel Group miljoenen investeert in deze afdeling.

0 %
van alle facturen wordt te laat betaald

Een tweede voorbeeld van zo’n oplossing is Clearnox, dat aanmaningen wil vereenvoudigen. Want wist je dat 2/3e van de Belgische bedrijven niet over een aanmaningsproces beschikt, terwijl maar liefst 1/3e van alle facturen in België te laat betaald worden? 

Isabel Group wil bedrijven met deze tool de mogelijkheid geven om schuldvorderingen automatisch op te volgen, zonder de klanten te bruuskeren. Het biedt een overview van alle openstaande facturen en hun vervaldatum én het vereenvoudigt de communicatie tussen alle betrokken medewerkers, over alle afdelingen heen. Zo staan alle acties die ondernomen moeten worden, in één overzicht. En ook voor de communicatie naar de klant worden – vriendelijke en minder vriendelijke – voorstellen gedaan.

0
jaar tot Peppol voor ieder bedrijf

De Codabox, wat is het?

Last but not least is Codabox. Al sinds jaar en dag is deze tool een central access point voor het versturen en ontvangen van Peppol-facturen. Die facturen vormen een mogelijke bron van grote tijdswinst. Isabel Group schat immers dat we gezamenlijk meer dan 3 miljard euro op jaarbasis kunnen besparen met Peppol. Slechts 16% van alle Belgische facturen is momenteel een e-invoice, 60% wordt via pdf verstuurd wordt en de rest nog op papier. Veel manuele handelingen dus.  

Ze zullen ook steeds vaker voorkomen, als je weet dat vanaf 1 juli 2024 ieder bedrijf wettelijk verplicht is om Peppol-facturen te versturen en grote bedrijven (met een omzet van meer dan 9 miljoen euro) vanaf dan Peppol-facturen moeten aanvaarden. Zes maanden later volgen de middelgrote ondernemingen (met een omzet van meer dan 700.000 euro) en vanaf 1 juli 2025 moet ieder bedrijf Peppol-facturen aanvaarden.

Frederiek Vanpeteghem, CFO bij ConXioN

ConXioN: strategische rapportering op basis van data in Power BI

Met technologie kan je niet alleen tijd besparen, maar die gewonnen tijd ook efficiënter inzetten. De technologieën die hierboven beschreven werden, vormen immers een goudmijn aan data. Een tool als Power BI kan data uit verschillende databronnen bundelen en visualiseren. Statische data wordt daarbij getransformeerd tot kostbare inzichten. Denk aan een overzicht van klanten met een afwijkend betaalgedrag, de beste klanten, het best verkopende artikel, wat vaak samen in het winkelmandje geplaatst wordt, of aan vergelijkingen tussen verschillende jaren of verschillende klanten uit hetzelfde marktsegment.

Chris Debyser, CEO bij ConXioN

En sharing is caring: ook andere medewerkers kunnen het bedrijf verbeteren dankzij hun eigen inzichten in die verzamelde data. Doordat Power BI deel uitmaakt van het Microsoft 365-ecosysteem, kunnen rapporten eenvoudig gedeeld worden in Teams, SharePoint, PowerPoint… Ook de andere tools binnen het ecosysteem, zoals Power Automate, Power Apps of Power Virtual Agents sluiten naadloos aan op de Power BI-rapporten. Denk aan automatische notificaties naar de relevante collega’s wanneer een bepaalde grens in het rapport overschreden wordt. Het stopt dus niet bij Power BI.

Isabel Group: digitale oplossingen om het leven makkelijker te maken

Meer informatie of advies?

Onze experts staan klaar om je te adviseren. Van de integratie van Isabel Connect, over je data opschonen, koppelen en visualiseren in Power BI, tot de uitwerking van Power Automate, Power Apps of Power Virtual Agents…