conxion logo wit
Klantenzone

Alles wat je als klant nodig hebt, verzameld op één plek.

Volg ons!

Hoe hou je controle over thuiswerkers (en blijf je toch optimaal samenwerken)?

Hoe hou je controle over thuiswerkers (en blijf je toch optimaal samenwerken)?

Een of twee dagen per week van thuis uit werken is voor de jongere generaties vanzelfsprekend. Voor heel wat bedrijven en managers is het echter een nieuwe weg die vaak nog moet verkend worden. Hoe hou je voldoende controle?

Goeie afspraken maken goeie vrienden

Alles begint met duidelijke communicatie en afspraken. Of je nu thuis werkt of niet, spontaan overleg moet altijd kunnen. Zorg daarom dat je medewerkers over de juiste, vlot toegankelijke en bruikbare tools beschikken om dit mogelijk te maken.

 

Microsoft Teams is een applicatie binnen Office 365 waarmee je overleg perfect kunt organiseren. Teams brengt alles samen in gedeelde werkruimtes waar je kan chatten, met meerderen vergaderen in groepchats, maar ook via video-overleg. Bovendien deel je moeiteloos bestanden met elkaar waar je samen op kunt werken.

Los (deels) controle en geef vertrouwen

Wil je thuiswerk, of breder: mobiel werken, succesvol maken? Dan moet je een deel controle durven loslaten en vertrouwen geven. Voor wie face-to-face contact gewoon is, is het even wennen, maar Teams maakt het mogelijk om via haar applicatie te bellen en video-overleg in te plannen. Zo blijf je met elkaar in contact en raak je niet vervreemd van je collega’s of kantoor.

Security boven alles bij mobiel werken

Natuurlijk moet ten allen tijde je data beveiligd zijn en blijven. Dat kan door je applicaties zoals Office365 via de Cloud te hosten en via Single Identity je users, hun rechten en security te beheren. Daarbij komt dat Microsoft Windows 10 ook een betrouwbare oplossing is inzake veiligheid. Het biedt namelijk ingebouwde beveiliging om je toestellen te beschermen tegen virussen, phishing en malware. De combinatie van deze elementen biedt je zekerheid inzake data-en device protectie.

Hou je medewerkers en jezelf betrokken

Laat je medewerkers zelf kiezen wanneer ze het beste thuis werken, om welke reden dan ook. In zo’n cultuur zullen mensen thuiswerk kiezen wanneer dat echt een toegevoegde waarde heeft en verhoog je hun betrokkenheid bij de organisatie. Mensen zijn en blijven sociale dieren en hebben nood aan face-to-face contact. Net daarom is het een goed idee om af te spreken dat het team minsten één dag per week voltallig aanwezig is op kantoor.

Meer weten over beveiliging of Microsoft 365?