Klantenzone

Alles wat je als klant nodig hebt, verzameld op één plek.

Volg ons!

Is jouw pc klaar voor Windows 11?

Is jouw pc klaar voor Windows 11?

Microsoft kondigde recent Windows 11 aan, een gloednieuwe versie van het bekende Operating System dat we eind dit jaar mogen verwachten. Gratis updates voor Windows 10-gebruikers volgen in 2022. Maar daar was heel wat rond te doen, want er zijn toch enkele systeemvereisten aan verbonden. Is jouw pc klaar voor Windows 11? Of moet je je eind dit jaar toch naar onze webshop reppen voor een nieuw toestel? Je leest het in deze blogpost.

Windows-11-toestellen

Windows 11 is gebouwd op dezelfde basis als Windows 10. Doorgaans kan je dezelfde hulpprogramma’s en oplossingen gebruiken die je vandaag de dag gebruikt om Windows 11 te implementeren, beheren en beveiligen. Jouw huidige beheertools en -processen werken ook om maandelijkse kwaliteitsupdates voor zowel Windows 10 als Windows 11 te beheren.

 

De minimumsysteemvereisten die je voor Windows 11 nodig zal hebben zijn nog niet definitief bekendgemaakt. Op deze pagina somt Windows de verschillende systeemvereisten op, maar het is mogelijk dat de vereisten die nu gelden om de Insider Preview-build te kunnen installeren nog zullen aangepast worden bij de officiële release.

 

Een kort overzicht vind je hieronder.

 

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Daarnaast lanceert Windows binnenkort een update van de PC Health Check-app om na te gaan of jouw toestel geschikt is voor Windows 11. Geeft die test aan dat jouw pc klaar is voor Windows 11? Dan kun je de update na de lancering zonder problemen installeren. Naast de hardware-vereisten moet je systeem daarvoor ook voldoen aan enkele configuratievoorwaarden, zoals het inschakelen van TPM 2.0 en opstarten in UEFI-modus met Secure Boot ingeschakeld.

 

Benieuwd naar wat er aangekondigd werd bij Windows 11? Lees dan zeker onze blogpost over de introductie van Windows 11.

Meer info of advies?

Contacteer ons!