Klantenzone

Alles wat je als klant nodig hebt, verzameld op één plek.

Volg ons!

Microsoft Build 2024 met onze top 7 hoogtepunten

Microsoft Build 2024 met onze top 7 hoogtepunten

Microsoft Build 2024 heeft wederom indruk gemaakt met meer dan 60 baanbrekende aankondigingen. Een hoop nieuwe mogelijkheden waar AI toch de bovenhand in had. Met Copilot en Azure AI updates tot fysieke SLM’s die lokale AI op jouw toestellen mogelijk maakt. Lees hier de top 7 hoogtepunten van het evenement die je zeker niet mag missen.

Top 7 hoogtepunten van Microsoft Build 2024 door ConXioN uitgekozen

1. Microsoft Copilot+ PCs van Microsoft Surface en partners

Net voor Microsoft Build kondigde Microsoft de nieuwe Copilot+ PCs aan. Een aankondiging die volgens ons meer dan waard is om toch in het rijtje te vermelden! Het zijn tenslotte de snelste en meest intelligente Windows-PCs ooit gebouwd.

 • Revolutionaire Prestaties: Met krachtige nieuwe siliciumtechnologie die in staat is tot maar liefst 40+ TOPS (trillion operations per second) werken deze PCs met een ongelooflijke snelheid en intelligentie voor jouw taken.
 • All-Day Batterijduur: Geniet van tot 22 uur videoweergave of 15 uur web browsen.
 • Geavanceerde AI-Modellen: Toegang tot de nieuwste AI-modellen biedt lokale, real-time mogelijkheden voor productiviteit en creativiteit.
 • Recall Feature: Een digitale fotografisch geheugen aan je vingertoppen, hiermee kan je terugkeren in de tijd en snel terugvinden waar je naar op zoek was.
 • Cocreator: Bijna real-time AI beeldgeneratie en bewerking, geïntegreerd in Windows, wat de grenzen van digitale kunst verlegt.
 • Live Ondertiteling: Breek taalbarrières met live vertalingen van meer dan 40 talen naar het Engels, zelfs offline.
 • Persoonlijke AI Companion: De Copilot-toets introduceert een krachtige AI-assistent, die complexe taken uitvoert met een eenvoudige tik.

2. Nieuwe mogelijkheden via onafhankelijke componenten in CoPilot Studio.

Ontwikkelaars zijn nu in staat om proactieve en onafhankelijke Copilots te bouwen die als agenten kunnen optreden.

 

Zo kunnen ze niet alleen door gesprekken, maar ook door gebeurtenissen worden geactiveerd.

 

Momenteel beschikbaar in een Early Access Programma.

 

 • Asynchroon Takenbeheer: Orkestreert zelfstandig complexe taken, maakt beslissingen op basis van acties en gebruikersinvoer.
 • Langdurige Automatisering: In staat om taken te beheren die dagen of zelfs weken duren.
 • Contextueel Geheugen: Gebruikt eerdere interacties om toekomstige gesprekken te informeren.
 • Continue Leren: Monitoren en verbeteren van prestaties, leren van interacties en verder trainen voor specifieke behoeften.
 • Naleving van Richtlijnen: Werkt binnen vastgestelde menselijke parameters en vraagt om hulp wanneer nodig.
Onafhankelijke copilot als agent in copilot studio

Bouw jouw eigen Copilot uitbreidingen

Ontwikkelaars kunnen nu zelf hun Copilot-extensies maken met Microsoft Copilot Studio of Teams Toolkit voor Visual Studio Code. Momenteel zijn er al preview-extensies beschikbaar voor M365 Copilot van apps zoals Jira, Priority Matrix en Mural, evenals bedrijfsinterne extensies. Daarnaast, kunnen IT-beheerders de toegang tot deze extensies beheren via het Microsoft 365-beheercentrum.

 

Daarnaast zal je plugins gemakkelijker kunnen opnemen in jouw Copilot-extensies vanaf jouw API-endpoints en zal je gebruik kunnen maken van nieuwe functies zoals overgangen naar andere AI-assistenten. Deze functie is momenteel beschikbaar in preview.

copilot extensions

3. Team Copilot als nieuwe samenwerkingspartner

Team Copilot verandert de M365 Copilot van een persoonlijke assistent naar eerder een teamspeler die actief deelneemt en bijdraagt. Deze zal later dit jaar in preview beschikbaar zijn, overal waar je samenwerkt. In Teams, Loop, Planner en meer.

 

 • Vergaderfacilitator: Stelt agenda’s op, houdt tijd bij, maakt real-time notities en deelt bestanden tijdens Teams-vergaderingen. Werkt ook met Microsoft Teams Rooms voor spontane vergaderingen.
 • Groepssamenwerker: Haalt belangrijke inzichten naar boven, monitort beslissingen en acties, verrijkt discussies met online data, vat documenten samen en wijst op onopgeloste kwesties in Teams-chats.
 • Projectmanager: Stroomlijnt planning, wijst taken toe en houdt deadlines in de gaten in Planner, terwijl samenwerking door Loop wordt verbeterd.

4. GPT-4o nu algemeen beschikbaar in Azure OpenAI Service

 

De nieuwste innovatie van OpenAI, GPT-4o, is nu beschikbaar in Azure OpenAI Service.

 

 • Ondersteuning voor tekst en beeld: De API ondersteunt zowel tekst als beeld, met audiomogelijkheden die binnenkort beschikbaar zijn.
 • Playground in Azure OpenAI Studio: Ontdek de mogelijkheden van GPT-4o met de playground beschikbaar in Azure OpenAI Studio.

5. Bouw aangepaste Copilots vanuit SharePoint

Binnenkort zal iedereen in staat zijn om vanuit Sharepoint een copilot te creëren met slechts een paar klikken. Dit om gebruikers te helpen snel informatie te vinden uit bestanden in SharePoint en OneDrive. Momenteel al mogelijk in een Early Access programma en later dit jaar in preview.

custom copilot in sharepoint bouwen

6. AI-flows in Power Automate

Met AI-flows in Power Automate maakt resultaatgerichte automatisering mogelijk waarbij generatieve AI zelfstandig flows bouwt op basis van natuurlijke taalbeschrijvingen van gebruikers.

 

Gebruikers geven aan wat ze willen bereiken, en AI bepaalt de benodigde stappen en acties voor elk proces, met behoud van controle door IT.

 

Ontwikkel Robotic Process Automation (RPA) door middel van schermdeling en stemcoaching, gebruikmakend van multi-modale begrip voor uitgebreide training.

 

 • AI Recorder: De recorder legt het desktopproces van de gebruiker vast via stem en video, voltooit UI-automatisering in minuten in plaats van dagen.
 • Zelfherstellend: AI kan zichzelf herstellen wanneer UI-elementen veranderen, en gebruikers worden op de hoogte gesteld en gevraagd de voorgestelde aanpassing goed te keuren.
copilot in power automate

7. Phi-3 hervormt de huidige SLMs

Zoals Microsoft ze zelf beschrijft ‘Tiny but mighty’ is de Phi-3-vision, een nieuw multimodaal model in de Phi-3 familie van AI small language models (SLMs).

 

 • Phi-3 Modellen: Phi-3-small, Phi-3-medium en Phi-3-vision, krachtig en kosteneffectief, geoptimaliseerd voor omgevingen met beperkte middelen.
 • Multimodale Mogelijkheden: Ondersteunt algemene visuele redeneertaken en grafiek/tabel redeneertaken.
 • Beschikbaarheid: Phi-3-mini en Phi-3-medium zijn nu in preview beschikbaar als onderdeel van Azure AI’s MaaS-aanbod.

Waarom zou je voor een klein taalmodel kiezen?

Kleine taalmodellen zijn ontworpen om goed te presteren bij eenvoudigere taken, zijn toegankelijker en gemakkelijker te gebruiken voor organisaties met beperkte middelen.

 

Ideaal dus voor lokale toepassingen op een apparaat, waar een taak geen uitgebreide redeneervermogen vereist en een snelle reactie nodig is.

Meer weten over wat ConXioN voor jouw bedrijf kan betekenen?

Onze experts staan voor je klaar om je te begeleiden en te adviseren.