Klantenzone

Alles wat je als klant nodig hebt, verzameld op één plek.

Volg ons!

Waarom de nieuwste hardware niet de beste optie is

Voor veel bedrijven lijkt het vervangen van IT-hardware door de nieuwste modellen de meest logische stap. Maar steeds meer organisaties ontdekken dat circulaire IT een duurzaam en kostenefficiënt alternatief biedt.

 

In deze 52 Topics aflevering deelt Wouter Den Ouden, Managing Partner van ConXioN Nederland, zijn inzichten over waarom bedrijven zouden moeten overstappen op circulaire hardware en investeren in lifecycle management.

In de 52 Topics podcast gaan we wekelijks ingewikkelde onderwerpen in business en IT omzetten in boeiende en verstaanbare taal. Hoor succesverhalen en krijg praktische tips van inspirerende gastsprekers die in de frontlinie van strategische en technologische innovatie staan!

 

Bekijk de aflevering hierboven als video, lees het hieronder als blog of beluister hem als podcast op Spotify, Apple Podcasts of Google Podcasts. 👇

Snelle links 🔗:

Waarom circulaire hardware?

Buiten het feit dat circulaire hardware meestal goedkoper is, kan je er een grote positieve impact op het milieu maken.

"Uiteindelijk belandt nog steeds te veel hardware op de vuilnisbelt, wat een groot probleem blijft." - Wouter Den Ouden.

Enkele voordelen:


Verlengde levensduur: Door bijvoorbeeld geheugenmodules toe te voegen, kan de levensduur van een laptop of desktop worden verdubbeld.


Efficiency: Bedrijven kunnen bestaande hardware beter inzetten door een inventarisatie van hun IT-behoeften en door het verschuiven van hardware van minder veeleisende naar meer veeleisende taken.

Hoe werkt Lifecycle Management?

  • Inventarisatie: Het in kaart brengen van de huidige IT-hardware en de levenscyclus ervan.
  • Optimalisatie: Bepalen welke hardware kan worden geüpgraded of gerepareerd in plaats van vervangen.
  • Herbestemming: Verschuiven van hardware binnen het bedrijf naar minder veeleisende taken.

"In plaats van hardware na 3 tot 5 jaar af te schrijven en weg te gooien, kunnen bedrijven door lifecycle management de levensduur van hun hardware verdubbelen." - Wouter Den Ouden.

Trends in de markt

De IT-markt verschuift steeds meer naar circulaire en duurzame oplossingen. Bedrijven investeren in lifecycle management en cloud computing om hun hardwarekosten te verlagen en hun duurzaamheid te verbeteren.

"Hardware wordt minder belangrijk omdat steeds meer toepassingen in de cloud worden uitgevoerd." - Wouter Den Ouden.

De rol van cloud computing

Cloud oplossingen, zoals AVD en Windows 365, spelen een cruciale rol in het verminderen van de noodzaak voor krachtige on-premises hardware. Door de combinatie met refurbished hardware, krijg je een goedkoper en duurzamer alternatief.

"Waarom zou je nog een dikke i7 of i9 processor willen hebben als je vooral in de cloud werkt?" - Wouter Den Ouden.

Praktische stappen voor bedrijven

Voor bedrijven die willen beginnen met lifecycle management en circulaire IT, zijn er concrete stappen die ze kunnen nemen om dit proces te starten.

 

  1. Inventarisatie: Breng alle huidige hardware in kaart en bepaal de levensduur en prestaties.
  2. Behoeftenanalyse: Bepaal welke hardware noodzakelijk is voor welke taken en welke kan worden hergebruikt of geüpgraded.
  3. Lifecycle planning: Ontwikkel een plan voor de vervanging, reparatie en herbestemming van hardware.
  4. Samenwerking met partners: Werk samen met IT-partners en leveranciers die ervaring hebben met lifecycle management en circulaire IT.

"Het in kaart brengen van wat je hebt, is een vervelende klus, maar eenmaal gedaan, worden de dingen duidelijk." - Wouter Den Ouden.

Datawiping

Belangrijk bij het hergebruiken van hardware is dat je jouw data op een veilige manier kan wissen. Zo voorkom je dat gevoelige bedrijfsinformatie in verkeerde handen valt.

"Bij ons is het standaard dat we ook die data op een gecertificeerde manier afhandelen." - Wouter Den Ouden.

Heb jij ook een vraag voor Kevin? Geef een virtueel seintje en laat je vraag achter op sociale media! #RodeTelefoon

Meer weten over wat ConXioN voor jouw bedrijf kan betekenen?

Onze experts staan voor je klaar om je te begeleiden en te adviseren.