Klantenzone

Alles wat je als klant nodig hebt, verzameld op één plek.

Volg ons!

Microsoft Inspire 2023: Microsoft maakt AI ambities waar

Microsoft Inspire 2023: Microsoft maakt AI ambities waar

Microsoft Inspire 2023: Microsoft loves OpenAI

Microsoft Inspire 2023, de jaarlijkse conferentie, was opnieuw het toneel voor de nieuwste innovaties van de computer gigant. Dit jaar lag de focus op Artificial Intelligence (AI) en hoe innovaties het werk van Microsoft partners kan transformeren. In deze blog duiken we dieper in de innovaties waarmee Microsoft haar AI-strategie wil voortzetten.

Belangrijke innovaties van Microsoft Inspire 2023

Bing Chat Enterprise

Microsoft Inspire 2023: Bing Chat Enterprise

In februari riep Microsoft haar eigen AI-chatbot in het leven, Bing Chat. De AI-chatbot zorgt voor betere antwoorden, grotere efficiëntie en nieuwe manieren om creatief te zijn in vergelijking met de zoekmachine Bing. De lancering werd dan ook enthousiast onthaald, maar toch waren bedrijven bezorgd over de bescherming van hun data. Bing Chat Enterprise biedt hiervoor een oplossing. Deze eerste innovatie is een cruciale stap naar veilige bedrijfsgegevens.

 

Het is een AI-powered chat met commerciële databescherming. De input en output van deze AI-applicaties blijven dus strikt beschermd en wordt niet gebruikt voor model learning. Bing Chat Enterprise zal binnenkort beschikbaar zijn, kan je niet wachten? Bekijk hier alvast een preview!

Microsoft 365 Copilot Pricing en Microsoft Sales Copilot

Op de Microsoft Inspire 2023 werd ook de prijszetting voor de Microsoft 365 Copilot bekend gemaakt. Copilot combineert de krachten van van Large Language Models (LLM) zoals Bing Chat met data uit jouw Microsoft 365 Applicaties. Een nieuwe manier van werken door simpelweg je eigen woorden te gebruiken. De copilot zal beschikbaar zijn aan $30 per maand voor één gebruiker voor Microsoft 365 E3, E5, Business Standard and Business Premium gebruikers. Dit prijsmodel maakt het toegankelijker voor bedrijven van verschillende groottes. Benieuwd naar meer Microsoft 365 Copilot? Bekijk deze video!

In juni 2022 zette Microsoft haar ambitie om verkoopservaringen te transformeren met Viva Sales. De mogelijkheden van Viva Sales zullen nu deel uitmaken van de Sales Copilot. De Sales Copilot zal gecontextualiseerde e-mailconcepten en vergaderingsvoorbereidingen kunnen genereren op basis van AI. Microsoft wil zo de productiviteit verbeteren, klantinteracties op grote schaal personaliseren en real time inzichten creëren. Een innovatieve stap voorwaarts in het transformeren van sales en klantenservice processen.

Process Mining in Power Automate

Problemen in werkprocessen identificeren en oplossen, iedere organisatie kent dit probleem. Daarom komt Microsoft op de proppen met een oplossing. De Process Mining in Power Automate zullen worden aangevuld met AI-functionaliteiten. Klanten zullen zo AI-aangedreven inzichten krijgen om bestaande processen te optimaliseren en efficiëntie te bevorderen via low-code automatisering. Zo zullen de oplossingen die jij nodig hebt nog sneller gebouwd worden in Power Automate.

Llama 2

Microsoft Inspire 2023: Llama 2

Meta en Microsoft zijn al sinds lang partner als het om AI gaat. Llama 2 bouwt verder op deze samenwerking richting innovatie in het AI tijdperk en versterkt de positie van Microsoft in de markt. Het nieuwe taalmodel, Llama 2, zal worden toegevoegd aan het Azure AI model. De toevoeging van het model aan Windows maakt van Windows de beste omgeving voor ontwikkelaars om AI gedreven hulpmiddelen te ontwikkelen. Als kers op de taart zal Microsoft de voorkeurspartner zijn voor Meta wanneer Llama 2 beschikbaar is voor commerciële klanten.

Lancering van Microsoft AI Cloud Partner-programma

Het partnerprogramma van Microsoft is ontworpen om partners te helpen bij het leveren van extra klantenwaarde. Ze zullen toegang hebben tot specifieke AI-gerelateerde aanbiedingen en voordelen, zoals toegang tot AI-tools en cloudvoordelen. Dit nieuwe cloudprogramma zal de deur openen voor Microsoft’s partners om te profiteren van de groeiende AI-mogelijkheden.

Microsoft loves OpenAI

Na het eerste deel van Microsoft Inspire 2023 mag het duidelijk zijn, Microsoft gelooft vol in het nieuwe tijdperk van AI. Als partner kijkt ConXioN reikhalzend uit naar de nieuwe innovaties van Microsoft. Goed nieuws! Dit was nog maar het begin, Microsoft zal haar expertise verder etaleren in deel 2 van de conferentie. Volg ons om up-to-date te blijven met de laatste ontwikkelingen!

Meer weten over de mogelijkheden van Microsoft?

Onze experts staan voor je klaar om je te begeleiden en adviseren.