Klantenzone

Alles wat je als klant nodig hebt, verzameld op één plek.

Volg ons!

Microsoft Licentie Update voor EEA en Zwitserland

Op 1 oktober 2023 brengt Microsoft een belangrijke verandering in haar licentiestructuur voor de European Economic Area (EEA) en Zwitserland. Deze licentie update is een reactie op feedback van de Europese Commissie (EC) en heeft als doel te voldoen aan de specifieke behoeften van deze regio.

 

In deze blogpost zullen we de aankomende wijzigingen in de Microsoft 365, Office 365 en Microsoft Teams licenties uitleggen, en hoe deze van invloed kunnen zijn op jou als klant.

windows 11

De Nieuwe EEA-Specifieke Suites zonder Teams

Een van de meest opvallende veranderingen is de introductie van nieuwe EEA-specifieke licentiesuites zonder Microsoft Teams, genaamd de “EEA (no Teams)” suites.

 

Deze suites zullen dezelfde functionaliteiten bieden als de volledige suites, maar zonder de Teams-integratie. Dit betekent dat nieuwe Enterprise klanten,; Teams afzonderlijk moeten aanschaffen als ze deze tool willen gebruiken. Tegelijkertijd zal de licentie voor het Office-pakket in Europa enigszins goedkoper worden.

 

De kortingen voor deze nieuwe suites zijn als volgt:

  • Microsoft 365 E3/E5/Business Standard/Business Premium, Office 365 E1/E3/E5: -€2.00
  • Microsoft 365 Business Basic: -€1.00
  • Microsoft 365 F1/F3, Office 365 F3: -€0.50

Nieuwe Standalone Teams SKU

Microsoft introduceert een nieuwe standalone Teams SKU genaamd “Microsoft Teams EEA” voor €5.00. Dit betekent dat Teams niet langer standaard is inbegrepen bij de bestaande Enterprise licenties (Office 365 E1/E3/E5 en Microsoft 365 E3/E5). Deze zal vanaf 1 oktober apart aangekocht moeten worden.

Behoud van SMB- en Frontline Suites met Teams

Goed nieuws voor onze SMB- en Frontline-klanten: de bestaande suites met Teams, zoals Business Basic/Standard/Premium, MF1, MF3, en OF3, blijven beschikbaar aan dezelfde tarieven, naast de nieuwe versies zonder Teams. Dit betekent dat je kan blijven profiteren van de kracht van Teams als onderdeel van jouw licentie.

 

Als je meer wil weten over deze update en hoe deze van invloed kan zijn op jouw organisatie, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons voor verdere ondersteuning en advies.

Meer weten over over deze update?

Neem contact met ons op voor verdere ondersteuning en advies.