Klantenzone

Alles wat je als klant nodig hebt, verzameld op één plek.

Volg ons!

Security

Veilig van thuis uit werken

Veilig van thuis uit werken

Nu iedereen massaal overschakelt naar telewerk en dus meestal van thuis uit werkt, rijzen ook de eerste problemen. Telewerk OK, maar wat met jouw security? Jouw medewerkers zitten veilig van thuis uit te werken, maar zijn ze ook voldoende beschermd tegen wie het minder goed bedoelt?  

vrouw thuiswerken

Cybercriminelen zien hun kans schoon in telewerkers

Uit eerste berichten – die ook bij ons binnenkomen – blijkt namelijk dat cybercriminelen hun oog richten op wie nu extra kwetsbaar is. Een klik of download is snel gebeurd, en doorgaans ook volledig onbewust of onbedoeld. En net daar spelen cybercriminelen graag op in. Ze bieden jou informatie via valse websites waar de verleiding heel groot is om tot een bepaalde actie over te gaan, zoals jouw gegevens nalaten. Let dus heel goed op hoe je werkt en waar je op klikt of naartoe surft. Je zou niet de eerste of enige zijn die bedrogen wordt. En als IT-manager of CEO wil je natuurlijk ook niet dat je netwerk of bedrijfsgegevens gevaar lopen.

 

Wij organiseren regelmatig webinars over cybersecurity, bedrijfsbeveiliging, hacking en security awareness om jou en je team up-to-date te houden. De zwakste schakel is en blijft immers de mens. Een klik of download is vlug gebeurd. En zo start een phishingcampagne.

 

Neem voor het recentste overzicht van webinars zeker even een kijkje bij onze events.

 

We geven je graag wat tips mee voor jouw medewerkers:

  • Denk voor je klikt. Klinkt simpel, maar die ene te snelle klik kan het verschil maken.
  • Klik niet zomaar op aantrekkelijke internetreclame of een bericht dat van je bank of een andere instelling komt. Bekijk heel goed welk websiteadres er bij staat. Soms verschillen die maar enkele letters van de echte.
  • Bezoek je toch een website? Kijk dan of die een juist beveiligingscertificaat heeft (je ziet dat onder meer door de ‘S’ na ‘http’) Let op: dit betekent nog geen garantie te zijn dat het om een betrouwbare website gaat. Let ook op met fake websites die informatie geven rond het coronavirus. Daar circuleren al heel wat phishing-sites rond.
  • Wees kritisch: Is die link die je collega stuurt wel helemaal clean en te vertrouwen? En wat met die verdachte bijlage? Verwacht ik zeker wel een pakje van bpost of zou mijn bank mij echt vragen om in te loggen via mail? Denk twee keer na voor je iets downloadt of aanklikt.
  • Zorg voor een veilige internetverbinding, zowel thuis, op het werk als on the go. Cisco Umbrella bijvoorbeeld kan een website op autoriteit en betrouwbaarheid inschatten en websitebezoeken blokkeren als die een slechte of ongekende reputatie heeft. Zo ben jij niet enkel beschermd, maar ook je device en – ja – zelfs je hele bedrijfsnetwerk. Log ook nooit zomaar in op publieke wifinetwerken.
  • Dubbelcheck: kijk wie de afzender is. Bekijk de inhoud. E-mails worden heel vaak vervalst en lijken echt te zijn, ze kunnen bijvoorbeeld afkomstig zijn van je baas of collega. Twijfel je? Bel de persoon even op om na te gaan of de mail wel echt van hem/haar komt.
  • Gebruik slimme en veilige software zoals Azure Single Sign On, Multi Factor Authentication of Office 365. Die komt met een slimme mailbox die vreemde of dubieuze afzenders kan afblokken, zodat ze je mailbox niet eens kunnen bereiken.
  • Behandel je wachtwoorden als tandenborstels: verander ze regelmatig en deel ze niet met anderen.

Wil je zeker zijn van je stuk en optimaal beveiligd? Zowel thuis als op kantoor?

 

Via een ‘Layered Security’ krijgen cybercriminelen geen kans meer.