Klantenzone

Alles wat je als klant nodig hebt, verzameld op één plek.

Volg ons!

Windows 11 update: Ontdek de nieuwe functies voor jouw bedrijf

De grote Windows 11 update is met meer dan 150 vernieuwingen en upgrades eindelijk beschikbaar!

 

Deze update brengt talloze verbeteringen aan bestaande functies en introduceert ook veel nieuwe mogelijkheden. 

 

Ontdek hier de belangrijkste nieuwigheden van deze update en wat dit voor jouw bedrijf betekent.

1. Copilot in Windows

In een wereld waarin artificiële intelligentie de toon zet, brengt Windows 11 Copilot je een geïntegreerde virtuele assistent.

 

Met slechts een klik op het icoontje aan de zijkant van jouw scherm, krijg je direct toegang tot een scala aan mogelijkheden, zoals het maken van samenvattingen, het opstellen van e-mails en het configureren van jouw instellingen.

 

Om aan de slag te gaan, zoek je eenvoudig naar het Copilot-pictogram op jouw taakbalk of druk je op WIN + C om het te starten met jouw Microsoft-account of Microsoft Entra ID.

 

Belangrijk om te weten: Microsoft is momenteel nog bezig met de uitrol van Copilot in Windows. Dit betekent dat, zelfs als je de update al hebt, Copilot mogelijk nog niet onmiddellijk beschikbaar is.

copilot in windows

2. Stimuleer creativiteit met AI-verbeterde hulpmiddelen

Windows 11 biedt AI-verbeterde creatieve tools zoals de Snipping Tool, Paint en Microsoft Clipchamp. 

Snipping Tool met tekstextractie en tekstredactie

Met de nieuwe tekstextractie kan je eenvoudig een tekst kopiëren en plakken vanuit online artikelen, video-oproepen en meer.

 

Bovendien kan je jouw privacy en gevoelige informatie beschermen met  tekstredactie. De tekst die je niet wilt tonen, kan je volledig zwart maken, zoals een e-mailadres of een telefoonnummer in je schermafbeeldingen. 

windows 11 snipping tool

Paint Cocreator

De Paint Cocreator-preview stelt jou in staat om unieke afbeeldingen te genereren met behulp van Dall-E 3 door een tekstprompt in te voeren en een stijl te selecteren, waardoor een wereld van creatieve mogelijkheden wordt geopend.

paint co creator

Microsoft Clipchamp

Een niet te vergeten tool is de Microsoft Clipchamp, die videobewerking eenvoudiger zal maken. Deze krachtige tool biedt verbeterde AI-functies zoals Auto Compose, die jou door het bewerkingsproces leiden door scene recommendaties te geven op basis van jouw invoer.

Microsoft Clipchamp

3. Een nieuw tijdperk van beveiliging

Windows 11 introduceert een reeks beveiligingsvoordelen om uw informatie en uw pc te beschermen.

Passkeys

Passkeys is een nieuwe authenticatiemethode, die het inloggen veiliger en handiger maakt en vervangt traditionele wachtwoorden.

 

Met Passkeys kan je je aanmelden met jouw gezicht, vingerafdruk of PIN van het apparaat.

Windows Passkey

Adaptive Dimming

Adaptive Dimming bespaart energie door geleidelijk jouw scherm te dimmen wanneer de aanwezigheidssensor van jouw pc detecteert dat je deze niet actief gebruikt. Dit bespaart niet alleen energie, maar dient ook als herinnering om weer gefocust te worden.

Windows Hello for Business

Windows Hello for Business elimineert de noodzaak van wachtwoorden en biedt sterke, phishingbestendige referenties voor apparaatontgrendeling en in-sessie authenticatiescenario’s. Het biedt extra beveiliging en vereenvoudigt de gebruikerservaring.

 

Met de nieuwe update is het nu als IT beheerder mogelijk om deze login methode te verplichten.

Windows hello for business

Config Refresh

Config Refresh stelt IT-professionals in staat om instellingen op Windows 11-apparaten te resetten, waardoor een veilige en consistente omgeving wordt gegarandeerd. Deze functie is beschikbaar voor Windows Insiders, en binnenkort met een bredere beschikbaarheid.

4. Naadloze Overgang tussen Desktop pc en Cloud-pc

Windows 365 Switch vereenvoudigt de overgang tussen lokale en cloud-pc’s, waardoor medewerkers flexibel kunnen werken vanaf elk apparaat.

 

Met een vertrouwde veegbeweging, sneltoetsen of een eenvoudige muisklik op de taakbalk is het voor medewerkers eenvoudiger dan ooit om toegang te krijgen tot hun gepersonaliseerde apps, inhoud, gegevens en instellingen.

Windows 11 update Switch between desktop and cloud pc

5. Bestandverkenner wordt slimmer, sneller en beter

De vernieuwde Verkenner met tabbladen en een verbeterde zoekfunctie kan de organisatie van bestanden en mappen vereenvoudigen. Hiermee kan je AI-aangedreven aanbevelingen krijgen voor relevante bestanden op basis van jouw gebruikspatronen

Windows 11 update File explorer

6. Kladblok wordt slimmer en handiger

Kladblok wordt slimmer en handiger. De app slaat nu automatisch je werk op, zodat je na een onderbreking naadloos verder kunt gaan waar je was gebleven. Bovendien kun je met tabbladen tegelijkertijd aan verschillende teksten werken en privacygevoelige informatie zoals telefoonnummers en e-mailadressen verbergen.

7. Backup: Het eenvoudig verhuizen van jouw digitale wereld

Overstappen naar een nieuwe Windows computer is nog nooit zo eenvoudig geweest. Al jouw bestanden, instellingen en zelfs gepinde apps in je taakbalk worden automatisch overgezet, zodat je direct weer aan de slag kunt.

Windows 11 Backup

Meer weten over de mogelijkheden van Microsoft?

Onze experts staan voor je klaar om je te begeleiden en adviseren.